(Jednání pokračovalo ve 12.01 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní poslankyně, páni poslanci, vypršela o minutu prodloužená přestávka na poradu poslaneckého klubu sociální demokracie. Žádám vás, abyste zaujali svá místa.

Po ukončení rozpravy je s přednostním právem přihlášen pan místopředseda Langer. Kolega Langer říká, že nechce vystoupit, takže prosím pana zpravodaje, aby zopakoval stručně návrh, o kterém budeme hlasovat. Já vás samozřejmě všechny odhlásím a prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami.

Pan zpravodaj Martin Kocourek má slovo.

 

Poslanec Martin Kocourek: Já jen zopakuji, že pan poslanec Chytka v rámci obecné rozpravy ve druhém čtením k tomuto návrhu zákona dal návrh na zamítnutí tohoto návrhu zákona ve druhém čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji. Prosím o klid. Doufám, že všichni, kteří chtějí hlasovat se přihlásili.

 

Budeme hlasovat o zamítnutí vládního návrhu zákona, kterým se mění spotřební daň, daň z přidané hodnoty a daň z příjmů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 38 z přítomných 198 pro 84, proti 92, nehlasovalo 21. Návrh nebyl přijat.

 

Děkuji panu zpravodaji.

Podle § 99 odst. 7 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny může ve zkráceném jednání, které bylo schváleno, následovat třetí čtení návrhu zákona bezprostředně po druhém čtení. Zahajuji tedy třetí čtení tohoto návrhu a otevírám rozpravu. Ptám se jestli se do ní někdo hlásí. Není tomu tak. Děkuji, rozpravu uzavírám.

Ptám se, jestli má zájem pan ministr o závěrečné slovo, i když ho měl po druhém čtení, nebo pan zpravodaj. Není tomu tak.

Nyní tedy přistoupíme k hlasování o celém předloženém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 587/1992 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 586/1992 Sb., o dani z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku č. 38."

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 198 v hlasování pořadové číslo 39 pro 100 hlasů, proti 94, tedy nikdo se nezdržel a nehlasovali 4. Děkuji vám.

 

Vidím, že je množství kontrol hlasování, takže počkáme. Kolega Opálka se hlásí.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Hlasoval jsem proti, a mám tam pro. Omlouvám se, žádám o nové hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Kolega Opálka předložil návrh na opakované hlasování respektive na zpochybnění hlasování s tím, že hlasoval proti a na sjetině má pro.

 

Budeme tedy hlasovat o námitce proti hlasování a žádám vás, abyste se k námitce vyjádřili v hlasování číslo 40.

Ptám se, kdo je pro námitku. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 40 z přítomných 197 pro 136, proti 29, nehlasovalo 32. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o předloženém návrhu. Nebudu opakovat celý text, je stejný, jak jsme o něm hlasovali poprvé, protože jde o opakované hlasování.

Dávám hlasovat v hlasování číslo 41 a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti?

Děkuji vám. V hlasování číslo 41 pro 99, proti 96, nehlasovali 3. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě počkám na kontrolu hlasovacího zařízení. Nevidím žádnou námitku, uzavírám tedy bod č. 5 a konstatuji, že návrh zákona podle tisku 38 nebyl přijat. (Potlesk opozičních poslanců.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP