Čtvrtek 8. prosince 1994

Poslanec Robert Kolář: Další pozměňující návrhy jsou 5, 6 a 7. Pozměňující návrh číslo 5 je ve společné zprávě na straně 2. Jedná se o body 33 a 34 - vypustit, bod 6 najdete ve společné zprávě na straně 3. Jedná se o bod 40, 48 a bod 7 je ve společné zprávě na straně 5. Je to § 24 odstavec 2 písmeno j) bod 5.

Z tohoto důvodu nedoporučuji, abychom o těchto třech pozměňovacích návrzích hlasovali, protože jsou obsaženy ve společné zprávě.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano, pan navrhovatel souhlasí. Prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Další pozměňovací návrh kolegy Hirše je bod 73. Tady bych rád upozornil na to, že v podstatě téměř identické znění je obsahem společné zprávy. Kolega Hirš pouze navrhuje 30 procent nahradit 50ti procenty. Tuto problematiku jsme dostatečně dlouze diskutovali v rozpočtovém výboru a moc bych se přimlouval, abychom dodrželi znění, které je ve společné zprávě, které je konsenzuální a které nakonec akceptovali i ti, kteří za něj nejvíce bojovali ve výboru, takže z tohoto titulu tento pozměňovací návrh nedoporučuji s tím, že ve společné zprávě je řešení tohoto problému.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat.

Kdo je pro tento pozměňovací návrh v hlasování číslo 114. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 24 pro, 89 proti, 52 poslanců se zdrželo. Prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Další dva pozměňovací návrhy jsou pod číslem 8 a 9. Pozměňovací návrh číslo 8 je ve společné zprávě. Je to poslední věta na straně 4, bod 81, čili nedoporučuji, abychom o něm hlasovali. Bod číslo 9 je ten, o kterém jsem se v podstatě zmiňoval při hlasování o pozměňovacím návrhu kolegy Maryta, to je ten, který jsme vlastně přijali při prvním hlasování, takže by bylo zbytečné hlasovat podruhé.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Souhlasím s tímto výkladem. Přejdeme tedy k pozměňovacím návrhům pana poslance Štraita.

Poslanec Robert Kolář: Pan kolega Štrait obdobně jako kolega Maryt navrhuje změny v bodech 55, 57 a 59. Navrhuje jiné částky, ale myslím si, že můžeme dodržet filozofii, že o všech třech se bude hlasovat současně. Stanovisko zpravodaje - nedoporučuje.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Pan poslanec Štrait souhlasí. Dám tedy hlasovat v hlasování číslo 115.

Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrhy pana poslance Štraita nebyly přijaty poměrem hlasů 62 pro, 93 proti, 14 poslanců se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Poslední pozměňovací návrh kolegy Štraita je pod bodem 4. Rovněž nedoporučuji přijetí.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat o tomto posledním návrhu.

Kdo je pro v hlasování číslo 116? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 66 pro, 86 proti, 15 poslanců se zdrželo hlasování, 3 nehlasovali. Prosím pozměňovací návrhy pana poslance Kubiše.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh pana kolegy Kubiše nedoporučuji, a to z toho titulu, že v zákoně v § 24 odstavec 2 písmeno p) je tato problematika řešena tak, jak ji kolega Kubiš navrhuje a toto znění by v podstatě umožňovalo, aby zaměstnavatel zaplatil daň za svého zaměstnance, kdy se mu zachce, čili i jako dárek na vánoce. Z tohoto titulu nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat.

Kdo je pro tento návrh v hlasování číslo 117? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 60 pro, 73 proti, 33 se hlasování zdrželo. Prosím další pozměňovací návrhy.

Poslanec Robert Kolář: Druhý pozměňovací návrh rovněž nedoporučuji k přijetí, a to z toho titulu, že je v rozporu s § 24 odstavec 9, a to je jednak návrh pana kolegy Valacha, ale je to současně i znění společné zprávy. Nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro tento pozměňovací návrh v hlasování číslo 118? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 50 pro, 75 proti, 41 poslanec se zdržel hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Pozměňovací návrh číslo 3 pana kolegy Kubiše nedoporučuji. Je řešeno v bodě 87 vládního návrhu.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro tento pozměňovací návrh v hlasování číslo 119? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 57 pro, 65 proti, 41 poslanec se zdržel hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Pozměňovací návrh číslo 4 souvisí s předchozím bodem 3. Rovněž nedoporučuji k přijetí.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro tento návrh v hlasování číslo 120? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 55 pro, 64 proti, 47 poslanců se zdrželo hlasování. Prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Poslední pozměňovací návrh číslo 5 kolegy Kubiše také nedoporučuji. V podstatě tam, kde platí smlouvy, je sazba nula a myslím, že směřujeme k tomu, aby smlouvy byly uzavřeny všude. Nedoporučuji, aby byl tento pozměňovací návrh přijat.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro tento pozměňovací návrh v hlasování číslo 121? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 38 pro, 78 proti, 51 poslanec se zdržel hlasování. Prosím pozměňovací návrhy pana poslance Kuličky.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh pana kolegy Kuličky je obsažen ve společné zprávě na straně 1, a hned první bod. Z tohoto titulu se domnívám, že nemůžeme hlasovat.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Druhý pozměňující návrh kolegy Kuličky nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro tento pozměňovací návrh v hlasování číslo 122? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 16 pro, 86 proti, 58 poslanců se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Pozměňovací návrh číslo 3 je obsahem společné zprávy na straně 1 pod bodem 3. Nedoporučuji, abychom hlasovali.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano, prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Bod číslo 4. Doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano. Budeme hlasovat.

Kdo je pro tento pozměňovací návrh v hlasování číslo 123? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh byl přijat poměrem hlasů 131 pro, 5 proti, 28 poslanců se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Robert Kolář: Bod č. 5 - nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat. Kdo je pro tento návrh v hlasování č. 124? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 50 pro, 73 proti, 38 se zdrželo hlasování. Prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Pozměňovací návrh č. 6 - nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat. Kdo je pro v hlasování č. 125? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 57 pro, 83 proti, 22 se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Bod č. 7 - nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Rozhodneme o bodu 7. Kdo je pro v hlasování č. 126? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 16 pro, 97 proti, 50 se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Bod č. 8 - nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro v hlasování č. 127? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 48 pro, 91 proti, 23 se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Bod č. 9 - nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Rozhodneme hlasováním. Kdo je pro v hlasování č. 128? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 24 pro, 93 proti, 47 se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: K bodům 10 a 11 - bod 10 je obsažen ve společné zprávě na straně 5 dole, bod 11 je ve společné zprávě na straně 9. Takže považuji za zbytečné hlasovat.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano, souhlasím. Další, prosím.

Poslanec Robert Kolář: Bod č. 12 má tři části, kdy můžeme hlasovat pouze o první části, protože znění pod písm. b) je zněním společné zprávy na straně 9 bod 121. O znění bodu c) jsme hlasovali, byl to pozměňovací návrh kolegy Maryta, takže budeme hlasovat pouze o první části, tzn. § 35 odst. 1 písm. a), kde se číslovka "7 500" nahrazuje číslovkou "9 000". Nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Víme, o čem budeme hlasovat. Dám tedy hlasovat. Kdo je pro v hlasování č. 129? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 69 pro, 76 proti, 18 poslanců se zdrželo hlasování.

To byly všechny návrhy pana poslance Kuličky. Dále byly návrhy pana poslance Recmana.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh kolegy Recmana byl již přednesen, a to dokonce dvěma kolegy - Marytem a Hiršem. Takže nebudeme hlasovat, je to bezpředmětné.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Pan poslanec Recman prosí o upřesnění. Prosím, máte slovo.

Poslanec Svatomír Recman: Pane předsedající, vážená sněmovno, chtěl bych říci, že samozřejmě po stránce obsahové je to shodné, ale po stránce formální je to jiný návrh, protože pan kolega Maryt vkládá písm. c) a já hovořím o tom, že vkládám nové písm. c). Chtěl bych požádat sněmovnu, abychom to rozhodli hlasováním.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Myslím, že je třeba vyhovět, bude to také kratší.

Poslanec Robert Kolář: Nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme tedy hlasovat v hlasování č. 130. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 74 pro, 73 proti, 12 poslanců se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Další pozměňovací návrh kolegy Recmana č. 2 - ten naopak vřele doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Kdo je pro v hlasování č. 131? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro bylo 156, 4 proti, 5 se zdrželo hlasování a 5 nehlasovalo. Pozměňovací návrh byl přijat. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Jako poslední kolega Recman přednesl pozměňovací návrh č. 3, ale ten je shodný s pozměňovacím návrhem kolegy Hirše, který jsme již odmítli, takže považuji hlasování za bezpředmětné.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano, budeme tedy hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Křížka. Jsou dva.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh kolegy Křížka nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat. Kdo je pro v hlasování č. 132? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 65 pro, 83 proti, 15 se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Druhý pozměňovací návrh kolegy Křížka je obsažen ve společné zprávě na straně 8. Jedná se o bod 119, takže považuji hlasování za bezpředmětné.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano, nebudeme hlasovat. Prosím pozměňovací návrhy pana poslance Valacha.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh pana kolegy Valacha je stejným případem. Je obsažen ve společné zprávě na straně 5, § 24 odst. 2. Čili hlasování považuji za bezpředmětné.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Ano, děkuji. Další.

Poslanec Robert Kolář: Pozměňovací návrh č. 2 má několik částí, o kterých asi nemůžeme hlasovat současně. Kolegu Valacha nevidím, takže bude na mně, jak to rozdělím.

Jako první bude hlasování o položce 2-61-34-20-2 - nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme tedy hlasovat. S faktickou poznámkou se hlásí pan kolega Exner. Ruším hlasování č. 133.

Poslanec Václav Exner: K tomuto bodu bych prosil upřesnění předkladatele, jestli je možné měnit názvy jednotlivých klasifikací, kdyz jde o klasifikátor, který v celku není součástí zákona. Pokud by nebylo možné názvy měnit, bylo by příslušné hlasování bezpředmětné. Ale není mi věc jasná.

Poslanec Robert Kolář: Když jsme tento problém diskutovali, považovali jsme to jednak za to, že jej nechceme měnit. Druhá věc - u dalších položek 2-2-17-42 atd. - je to řešeno předpisem, na který se odvolává § 30 odst. 6. Čili my to považujeme v podstatě za bezpředmětné. Nicméně není zde předkladatel pozměňovacího návrhu, aby jej mohl stáhnout.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Považuji za nejkorektnější rozhodnout hlasováním. Ještě s faktickou poznámkou se hlásí pan poslanec Exner.

Poslanec Václav Exner: Velmi se omlouvám, ale nechtěl jsem stanovisko předkladatele pozměňovacího návrhu, ale předkladatele návrhu zákona.

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Ivan Kočárník: Poprosil jsem pana poslance, aby to řekl za mne, protože byl u mikrofonu. Takže, nechceme měnit.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Poprosil bych ještě o zopakování toho, o čem budeme hlasovat.

Poslanec Robert Kolář: Pokud mohu tlumočit názor z pléna, je tu názor, abychom hlasovali o těchto pozměňujících návrzích en bloc.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Je někdo proti tomu? Není. Dávám ještě slovo společnému zpravodajovi.

Poslanec Robert Kolář: Pakliže je s tímto způsobem hlasování vyjádřen souhlas, dovoluji si upozornit na to, že úplně poslední položka 214322020 čili elektrické přístroje pro drátovou atd., jsou součástí společné zprávy, takže o nich nehlasujeme, ty tam zůstávají.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Děkuji za upřesnění. Budeme hlasovat.

Hlasování č. 134. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Pozměňovací návrhy nebyly přijaty poměrem hlasů 14 pro, 93 proti, 60 se zdrželo hlasování, 3 nehlasovali. Prosím další návrhy.

Poslanec Robert Kolář: Jako další vystoupil v rozpravě pan kolega Pěnička. Pozměňovací návrh č. 1 doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Začíná hlasování č. 135. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh byl přijat poměrem hlasů 122 pro, 14 proti, 32 se zdrželo hlasování. Prosím o další návrhy pana poslance Pěničky.

Poslanec Robert Kolář: Druhý a poslední pozměňovací návrh kolegy Pěničky taktéž doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 136. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh byl přijat poměrem hlasů 132 pro, 10 proti, 26 se zdrželo. Oba návrhy byly přijaty. Prosím o návrhy poslance Pluhaře.

Poslanec Robert Kolář: Kolega Pluhař přednesl 1 pozměňovací návrh a jeho přijetí doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 137. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Pozměňovací návrh byl přijat poměrem hlasů 129 pro, 18 proti, 19 se zdrželo hlasování. Prosím o další návrh pana poslance Lobkowicze.

Poslanec Robert Kolář: Pan kolega Lobkowicz vystoupil s 1 pozměňovacím návrhem, který má ale dvě části. Pokud nebude přijata první verze, navrhuje druhou. S tou první nesouhlasím, nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 138. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 53 pro, 62 proti, 49 se zdrželo hlasování. Prosím o další návrh poslance Lobkowicze.

Poslanec Robert Kolář: Budeme hlasovat o druhém návrhu. V § 4, odst. 1 písm. w) se v první větě slovo "šesti" nahrazuje slovem "tři". Tento pozměňovací návrh doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 139. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Tento pozměňovací návrh byl přijat poměrem hlasů 119 pro, 9 proti, 39 se zdrželo hlasování. Prosím o pozměňovací návrhy pana poslance Vyvadila.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh kolegy Vyvadila nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 140. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 70 pro, 77 proti, 22 se zdrželo hlasování. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Druhý pozměňovací návrh kolegy Vyvadila rovněž nedoporučuji. Tato problematika je řešena v zákonu o rezervách.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 141. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Tento pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 67 pro, 88 proti, 14 se zdrželo hlasování. Další prosím.

Poslanec Robert Kolář: Třetí pozměňovací návrh taktéž nedoporučuji. Jak je navržen, nebavím se teď o jeho filozofii, ale v podstatě neobsahuje všechno, co je uvedeno v zákoně a navazujících předpisech. V podstatě by to takto bylo nerealizovatelné. Nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 142. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh nebyl přijat poměrem hlasů 64 pro, 72 proti, 31 se zdrželo. Prosím o pozměňovací návrhy poslance Ivana Maška.

Poslanec Robert Kolář: První pozměňovací návrh kolegy Maška nedoporučuji. Oprava je vždy výdajem. Domnívám se, že spíše byla myšlena rekonstrukce. Tak, jak je dikce navržena, nedoporučuji, abychom ji přijali.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 143. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

První z pozměňovacích návrhů pana poslance Maška byl přijat poměrem hlasů 91 pro, 30 proti, 46 se zdrželo hlasování. Prosím o další návrh. S faktickou poznámkou kolega Vrzal.

Poslanec Ivan Vrzal: Pane předsedající, obracím se na vás a obracím se i na pana poslance Maška. Nejsem si jist, zda jsme se nedopustili trochu faux pas. Samozřejmě, bylo to přijato, ale, pokud je tam to slovo "opravy", jsou vždycky, i když to není na kulturní památky, v nákladech. Jestli je vůbec legislativně správně to tam dávat. Fakticky se v zákoně vůbec nic nezmění.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Pane poslanče, bylo hlasováno. Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Další je pozměňovací návrh poslance Maška č. 2. Nedoporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Budeme hlasovat v hlasování č. 144.

Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňující návrh nebyl přijat poměrem 66 hlasů pro, 74 proti, 27 se zdrželo hlasování.

Prosím další.

Poslanec Robert Kolář: Jako další vystoupil kolega Vrzal. První pozměňující návrh doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 145.

Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Pozměňovací návrh byl přijat poměrem hlasů 108 pro, 18 proti, 39 se zdrželo hlasování.

Prosím další návrh.

Poslanec Robert Kolář: Druhý pozměňující návrh taktéž doporučuji.

Místopředseda PSP Pavel Tollner: Hlasování č. 146.

Kdo je pro?

(Námitka poslance Vrzala.)

Poslanec Robert Kolář: Kolega Vrzal navrhuje hlasovat o bodech 2 a 3 dohromady?

Poslanec Ivan Vrzal: Body 2 a 3 je jeden pozměňovací návrh, pod bodem 4 a 5 je další pozměňovací návrh.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP