Autorizace


(13.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Taktéž děkuji a nyní s faktickou poznámkou je tady přihlášen pan poslanec Balaš.

 

Poslanec Vladimír Balaš: Já bych také rád představil svůj pozměňovací návrh, ke kterému se přihlásím v podrobné rozpravě. Předložený pozměňovací návrh číslo 4549 řeší nesoulad tohoto sněmovního tisku se zákonem č. 7/2002. Sb., o řízení ve věcech soudců, státních zástupců a soudních exekutorů, ve znění pozdějších předpisů, to je sněmovní tisk 463 a senátní tisk 224. Tento návrh zákona byl publikován pod číslem 8324 Sbírky. Navrhují se proto změny, které mají uvést oba výše uvedené vládní návrhy zákona do souladu. Podrobně samozřejmě odkazuji na znění pozměňovacího návrhu, který byl předložen písemně. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Taktéž děkuji. V tuto chvíli vidím, že se nikdo už do obecné rozpravy nehlásí. Má zájem pan ministr nebo pan zpravodaj případně o závěrečná slova? Nemá.

V tom případě já končím obecnou rozpravu a zahajuji podrobnou rozpravu. Připomínám, že pozměňovací a jiné návrhy přednesené v podrobné rozpravě musí být vždy odůvodněny. V tuto chvíli se do podrobné rozpravy hlásí paní poslankyně Ožanová. Jenom mám tady takovou poznámku - pane zpravodaji, vy se hlásíte pravděpodobně do podrobné rozpravy, ale hlásíte se faktickou poznámkou? Takže já vás poprosím, zdali byste svou přihlášku právě... (Domluva mimo mikrofon.) Tak stačí rukou, ok. Tak já to přijmu jako do podrobné rozpravy. Prosím, paní poslankyně Ožanová má slovo.

 

Poslankyně Zuzana Ožanová: Děkuji za slovo. Přihlašuji se k pozměňovacímu návrhu 4822.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Děkuji. Pan Marek Benda je přihlášen do podrobné rozpravy.

 

Poslanec Marek Benda: Překvapuje mě, že paní kolegyně Ožanová má vyšší číslo a stihla to přede mnou. Ale já se přihlašuji k pozměňovacímu návrhu 4821.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Děkuji. Pan poslanec Balaš se taktéž hlásí do podrobné rozpravy.

 

Poslanec Vladimír Balaš: Ano, já bych se dál přihlásil k pozměňovacímu návrhu číslo 4549, zdůvodnil jsem ho před chvílí. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Já taktéž děkuji a v tuto chvíli už nemáme žádného přihlášeného. Pokud není nikdo z místa, tak já končím podrobnou rozpravu.

Vidím, že pravděpodobně není zájem o závěrečná slova ani po podrobné rozpravě, a proto končím druhé čtení projednávání tohoto návrhu.

Než otevřu další bod, přečtu omluvy. Od 13 hodin z osobních důvodů se omlouvá paní poslankyně Kamila Bláhová, taktéž od 13 hodin z pracovních důvodů ale se omlouvá paní místopředsedkyně Věra Kovářová.

 

V tuto chvíli je před námi bod

 

11.
Vládní návrh zákona o integračním sociálním podniku
/sněmovní tisk 661/ - druhé čtení

Nacházíme se ve druhém čtení. Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka... Ale já ho v tuto nevidím, že by byl přítomen. A pan poslanec Benda s procedurálním návrhem. Prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Mám signaizováno, že pan Marian Jurečka se blíží. Já bych poprosil o dvouminutovou přestávku na poradu poslaneckého klubu. (Ministr Jurečka vchází do dveří, poslanec Benda bere svůj návrh zpět.)

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Tak pan kolega poslanec Marian Jurečka je tady, pan předseda Marek Benda bere zpět svůj návrh, a tím pádem já poprosím pana ministra, aby se ujal slova, protože předložený návrh má uvést z pověření vlády právě on.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Děkuji. Dobré už odpoledne, se omlouvám, mě malinko zdrželi kolegové z televize Nova.

A pokud jde sněmovní tisk 661 Zákon o sociální integračním podniku, druhé čtení, tak já nechci tady hovořit nějak obšírně o tom smyslu, to jsem tady uváděl v prvním čtení. A i s ohledem ještě na diskusi, která probíhá i mezi členy sociálního výboru, tak bych chtěl požádat a poprosit, kdybychom tento bod přerušili a v druhém čtení pokračovali v pátek tento týden.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Ano, tak já děkuji za tento procedurální návrh. V tuto chvíli nechávám o něm hlasovat. Já přivolám kolegy z předsálí. A protinávrh má pan poslanec Kaňkovský. Prosím.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Dobré odpoledne. Já jenom upravím návrh pana ministra, dám to jako protinávrh, abychom přerušili sněmovní tisk 661 a 662 do pátku, a to tak, aby se projednávaly v pátek jako druhý a třetí pevně zařazený bod.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Ano, ale my musíme nejdřív hlasovat o návrhu pana předsedy Bendy, protože jsme ještě neotevřeli druhý bod, to znamená ten bod číslo 12, o integračním sociálním podniku, ten související zákon, takže to budeme hlasovat až poté, co otevřeme bod číslo 12.

Tak znovu vás ještě přivolám, v tuto chvíli jsem vás odhlásil a přihlaste se prosím.

 

Byl dán procedurální návrh panem ministrem, že budeme tento bod číslo 11 přerušovat do pátku.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 56, bylo přihlášeno 106 poslanců, pro 105, proti žádný. Tento návrh byl přijat.

 

A přerušili jsme tento bod do pátku. Tím pádem já přerušuji projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám bod číslo

 

12.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o integračním sociálním podniku
/sněmovní tisk 662/ - druhé čtení

Nacházíme se ve druhém čtení. Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede pan místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Já ho také prosím, aby se ujal slova.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Děkuji. Zase velmi stručně, jako jsem to říkal u předchozího bodu.

Toto jsou zákony, které souvisejí s tím předchozím bodem, změnové, takže já tady poprosím, aby to bylo přerušeno a zařazeno na projednávání v pátek.

Nevím, jak si poradit ještě s tím, co tady říkal pan předseda sociálního výboru Vítek Kaňkovský, on navrhoval přímo, aby to byl druhý a třetí bod toho pátečního jednání, což u toho předchozího bodu už jsme takto v tom hlasování nehlasovali, tak nevím jak, pane předsedající, si s tím teďka poradit, jestli to případně v pátek dořešíme ráno na začátku schůze.

 

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Jako první bod je v pátek veřejný ochránce práv, to znamená dětský ombudsman, jako druhý bod by byl tady ten bod, který jsme odhlasovali, to znamená sněmovní tisk 661, a hned za ním by byl bod 662, to je ten související zákon o sociálním integračním podniku.

 

Takže v tuto chvíli budeme hlasovat procedurální návrh pana ministra Jurečky, a to, že přerušujeme tady tento tisk, a to do pátku.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 57, bylo přihlášeno 118 poslankyň a poslanců, pro 112, proti žádný. Tento návrh byl přijat.

 

Tento bod přerušuji do pátečního jednání. Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP