(18.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Psychopat Michálek, ten teď psal, jak donutil Babiše prodat média. Tak Babiš nic neměl, jo, a prosím vás, už přestaňte psát ty blbosti. Řešení bylo jednoduché, nebyl bych poslancem, no a čau. A co jako? A je vyřešeno, ne? Lex Babiš II. Stále píšou někde, do spisu, udavači, psali do Evropy, píšou policii, udávají na státní zastupitelství, jo? A potom tady čteme: rány do obličeje a kopance. Asistentka popsala napadení Pirátem, jo? Kde jsou ti poslanci jejich? Vždyť je všichni upíchli někde. Všichni jsou tam, všichni radí. Tady je ten nějaký partner Komrskové, to je neuvěřitelně urputný člověk, ten vyhrál nějaké - u ní - nějaké výběrové řízení a zase se tam někde nacpal. Takže Piráti - jaká byla jejich strategie? No, koryta! Koryta, už jsem to říkal. Z řetězu utržený Michálek: "Močil na ambasádu a popíjel s odsouzeným podvodníkem" - čtu média, ne? "Vedení schválilo radnímu cestu do Japonska za 400 000. Opozice zuří." Ferjenčík je asistent Michálka, ne? No, takže jenom koryta. Z vykroužkovaných Pirátů budou političtí náměstci. Nevěřte všemu, co najdete na internetu, říkal už Masaryk. Falešné citace jsou stále populární. Hřib platí 500 000 měsíčně za asistentky. Kteří primátoři byli k poradcům štědřejší než on? No, tady máme europoslankyni, ta zpívá o drogách, to bylo taky... Piráti, kampaň JCDecaux, takže jako o tom se nepíše moc, ne, to není populární, protože Piráti, to jsou ti progresivisté.

Pamatujete, když měli procenta a vypadalo (to), že pan Bartoš bude premiér? Jak chodili do Evropy, do Bruselu a vlastně už tam říkali: My nechceme rozhodování jednomyslně, my vám to tady předáme. Ale kdysi pan Bartoš říkal: Nevím, jak bych hlasoval o vystoupení z NATO. To nevěděl. A pamatujete taky, jak mi psal, že by chtěl být primátor za hnutí ANO, ale k tomu se nehlásí, ale já tu esemesku od Bartlové (?) mám ještě. No a tak dále... "Bartoš nutí developery, aby stavěli více parkovacích míst", milionová cesta - východní Asie, 100 000 dal za fotografa za týden, za týden, jo? Bojkot Izraele v ČR, skrytý antisemitismus, (nesrozumitelné). Čtu jenom titulky. Bývalý primátor Hřib se taky rád fotil s Hlubučkem, to je ten, co ho (nesrozumitelné). Takže Piráti, jo, kteří tedy jsou ti progresivisté, a to jsou ti proevropští a ti, kteří říkají, že potřebujeme zelenou Evropu až do bankrotu.

A potom tady Piráti říkali, že na daních uniká hodně peněz. Fakt, jo? Aha. Odborníci řekli, kde šedá ekonomika kvete nejvíc. A co s tím tedy udělali? Kde je tedy reverse charge? Kde je boj? Kde je kontrolní hlášení a EET? No, určitě bývalá ministryně financí vám řekne, kolik desítek miliard nevybíráte, se nevybírá. A proč? No protože jste dali jasný signál. Šedá ekonomika stoupla z 10 % na 15, za dva roky, jo? Za dva roky! A my, když jsme nastupovali 2013, byla 18 %, šedá ekonomika, a srazili jsme to na 10, 2021, a teď je zase 15. Tak co vy vlastně říkáte? Vy jste zrušili EET, ne, cash only, karlovarský festival. Díky bohu za to, aspoň jsme se dozvěděli, a samozřejmě lidi chtějí mít právo platit kartou. A někdo vykládá o poplatcích? Jaké poplatky? Pokud má někdo platební kartu, samozřejmě je to jeho rozhodnutí, je to jeho vůle a chce platit. A ti, kteří neberou karty, tak je to jasná zpráva, že zkrátka nepodnikají poctivě. Ale to byla mantra, EET. Kolik jste tady obstruovali to EET? To byl jediný elektronický projekt, myslím, že i zákon roku to snad byl. A stavební zákon určitě byl zákon roku.

No, takže Piráti, aktivisté, ne? Tak pan Bartoš. Pamatujete, jak..., co to tam byla, ta Antifa. 2016 vítal migranty, jo? A teď stále samozřejmě řeší Babiše. Oni píšou všude, na policii, státní zastupitelství, do Bruselu udávají, udávají! A teď tady čtu rozhovor, to byla Devadesátka na ČT 24. Otázka diváka na pana Kohajdu, Pirát: "Významná úspora by byla škrtnout dotace." Lze to? Už někdo s tím pracuje? Odpověď Kohajdy: "My máme seznam všech národních dotací." Psychopat Michálek se posadil do SZIFu, kde jste vyhodili Šebestiána, poctivého člověka, a víte, co vám říkal Šebestián? Vy tady způsobujete škodu, protože ve jménu džihádu proti Babišovi nechcete peníze od Evropské komise. A já jsem na to zvědav, jestli toto není trestný čin, když ve jménu vymyšleného střetu zájmů poškozujete Českou republiku. Vrátím se k otázce, takže Kohajda: "My máme seznam všech národních dotací. Je to dlouhá excelová tabulka, kde je vyjmenováno, co je to za dotace, kdo je příjemcem a v jakém jsou objemu. To znamená, tato práce probíhá." Já samozřejmě musím Patrikovi Nacherovi zareagovat na to jeho obecné, že nešetříte na sobě. Ano, nešetříte. Jak jsem říkal, škrtáte 5 % provozních výdajů, a kde škrtáte? Tak propusťte všechny své kámoše, ty analytiky, vždyť jsou to desítky lidí! Nedávno byl článek, že Piráti jsou nejvíc přisátí na rozpočet. Kolik to bylo? Čtvrtina? Nebo třetina? Už si to ani nepamatuju, to se dá dohledat, ne? 2 % na objemu - no, to určitě. Však jste si navýšili mzdy. V září 2021 naše vláda rozhodla o zmrazení mezd. Potom jste tady dělali divadlo před lidmi a říkali jste, že jste pro, protože jste věděli, že Senát to shodí. A teď jste si zase nahnali dva roky, dva roky. Neuvěřitelné! Takže "které dotace jako první škrtneme? Typově ty, které se předtím hodně rozdávaly. A jestliže máme nějakou inovaci pekárenské linky na toastový chléb pro nějaké velkopekárníky za 100 milionů korun, tak to si myslím, že je přesně ten typ inovací, které skutečně ta ekonomika nepotřebuje, protože ty firmy jsou tak velké, že si to mohou zaplatit ze svého," říká pan Kohajda, Pirát.

"Pokud jsou tady, jak říkal pan výrobce čajů SENF (?), tak pro ty malé nebo ty, co jsou v okrajových částech ČR, kde je daleko složitější podnikání rozeběhnout." Jasně. Pan Kohajda, ten ví o podnikání - nevím co. Možná zapomněl, že Agrofert měl v lednu 1993 100 000 korun, s. r. o., a čtyři lidi v nájmu. Takže stále dokola - problém toasty. Akorát ta toastová linka stála 750 milionů, zaměstnala 80 lidí a ti Ukrajinci na hlavním nádraží, kdyby jim tam nedali, tak nemají co jíst, jo? A Kohajda je z KDU. (Z prostoru před pultíkem je upozorněn poslancem mimo mikrofon.) Aha, tak dobře, tak pardon. Tak to je jedno, to je jedna parta, jo? (Hlasy z pléna.) Tak to se omlouvám. Ale já v tom nerozlišuju. Oni jedou stejnou rétoriku. No, ale o tom mluví všichni. Takže... ne, tak v pořádku. Tak jako vy říkáte firmám, že my vás tady nepotřebujeme, 21 % korporátní daň a tak dále, tak vy si myslíte, že pro české podnikatele je Česká republika jediná země, kde se dá podnikat? Fakt si to myslíte?

No, takže ano, tady jsem se netrefil, to se omlouvám, ale to je jedna rétorika. Já myslím, že oni mají jednu agenturu, která to všechno píše, ano? Všechno píše. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP