(13.00 hodin)
(pokračuje Maláčová)

A druhý skutečný krok je systémová sociální práce na obcích. Skutečně systémová, ne aby to dělaly neziskové organizace, to není nic proti nim, ale na obcích, protože pouze starostové a starostky vědí přesně, co potřebují na těch obcích. A takhle tuto pomoc budeme směřovat.

A pak je tam celá řada dalších kroků, které jsou obsaženy v dokumentu Patnáct opatření boje s chudobou. Některé z nich se nám podařilo prosadit, některé bohužel ne, které skutečně povedou k tomu, že se počet vyloučených lokalit začne snižovat. Ale jádro problému je v tom, že byznys s chudobou je opravdu výnosný, a omlouvám se, v České republice na něm profituje i spousta zástupců politické scény. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji paní ministryni. Konstatuji, že s faktickými poznámkami jsou v tuto chvíli přihlášeni pan poslanec Mikuláš Ferjenčík, paní poslankyně Richterová, pan poslanec Čižinský, paní poslankyně Aulická Jírovcová. Do obecné rozpravy je přihlášena paní poslankyně Olga Richterová. Je 13 hodin, v tuto chvíli přerušuji tento bod, končím dopolední jednání Poslanecké sněmovny. Sejdeme se znovu ve 14.30 hodin. Pro členy organizačního výboru připomínám, že organizační výbor se sejde za pět minut, tedy ve 13.05 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP