(Jednání pokračovalo v 11 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, máme 11 hodin, takže bychom pokračovali v jednání Poslanecké sněmovny. Nyní bychom se tedy zabývali pevně zařazenými body. Jedná se o bod 543, sněmovní tisk 1242, způsob hlasování do Poslanecké sněmovny, zkrácené jednání, a bod 544, informace vlády - pandemická pohotovost. Poté bychom případně pokračovali body dle schváleného pořadu schůze. Připomínám, že odpoledne se budeme věnovat bodu 540, což jsou ústní interpelace.

Nyní přečtu omluvy. Poslanec Antonín Staněk se omlouvá od 9 hodin do 14.30 z pracovních důvodů a poslanec David Pražák se omlouvá dne 17. 6. z důvodu jednání ve volebním kraji.

Nyní se tedy táži, zdali má někdo z poslanců zájem vystoupit ohledně změny schváleného pořadu 104. schůze? Ano, pan poslanec Černohorský. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Lukáš Černohorský: Děkuji za slovo. Já bych navrhl po dohodě s předsedy klubů, zatím jsem - nebyl tady zástupce ČSSD, toho jsem ještě neodchytl - nový bod: Návrh na revokaci usnesení Poslanecké sněmovny číslo 927 ze dne 12. února 2020. Je to vlastně ohledně... týká se to sněmovního tisku číslo 360 - rozšíření pravomocí NKÚ. Vzhledem k tomu, že se nám v tuto chvíli vlastně blíží ke konci možnost, aby Senát rozhodl o tomto tisku, takže bychom revokovali usnesení, že je tento tisk odložen do skončení projednávání v rámci Senátu, tak aby Senát mohl projednat jak tu změnu Ústavy, kterou už má teď v tuto chvíli projednanou ve všech výborech a mělo by jít na plénum Senátu, tak aby zároveň k tomu tedy dostali i ten sněmovní tisk číslo 360. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: A na kdy ten bod tedy navrhujete zařadit - návrh na revokaci?

 

Poslanec Lukáš Černohorský: Navrhuji ho tedy - bude to tedy relativně rychlý bod, tak bychom pouze revokovali to usnesení - takže bychom ho dali dneska jako první bod.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Dnes první bod.

Poslanec Lubomír Volný má náhradní kartu číslo 10. (Neklid a hluk v jednacím sále, poslankyně Pastuchová před řečnickým pultíkem se hlásí o slovo.) Paní poslankyně Pastuchová, prosím.

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, já bych prosila za náš klub pět minut přestávku.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Teď o pět minut? (Poslankyně Pastuchová: Ano, ano.) Takže v zastoupení klubu hnutí ANO pět minut na přestávku na poradu klubu. (Poslankyně Pastuchová: Ano, děkuji.) Dobře, takže já vyhlašuji přestávku do 11.09 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.04 hodin do 11.09 hodin.)

 

Máme 11.09 hodin, ale já jsem teď požádal informatiku, aby opravila hodiny, protože mně to ukazuje 11.08, ale tam je 11.09, takže naše sněmovní hodiny jdou o minutu jinak a to může způsobit samozřejmě problémy. (Nesrozumitelné reakce v plénu.) No jasně, protože vyhlašujeme pauzu na nějaký čas, a teď tedy, když je to o minutu, tak aby si pak někdo - třeba někdo bude chtít hlasovat. Takže už jsem požádal, aby to bylo uvedeno v soulad.

Budeme pokračovat; mám tady - uplynula pauza na poradu hnutí ANO - a nyní přečtu dvě omluvy. Dnes od 9 hodin do konce jednacího dne se z pracovních důvodů - program v regionu - omlouvá poslanec Marek Výborný a pan poslanec Jaroslav Faltýnek se omlouvá mezi 11. a 12. hodinou z důvodu návštěvy lékaře.

Nyní tedy, jestli není žádný jiný návrh - (o slovo se hlásí poslanec Michálek). Ano, prosím, předseda klubu Pirátů Jakub Michálek.

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji za slovo. Vzhledem k tomu, že jsme nestihli v jednom z předchozích dnů projednat zákony, které se týkají regulace lobbingu, a slíbil jsem, že to zde načtu, tak aby to nebylo překvapivé, navrhuji, abychom změnili program schůze tak, že bychom sněmovní tisky 565 a 566, zákon o lobbingu a změnový zákon, zařadili na zítřek, a to na konec pevně zařazených bodů v 11.40 hodin. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP