(13.00 hodin)
(pokračuje Nacher)

A když dneska, včera tady přišel mail Svazu českých a moravských bytových družstev, abychom to viděli z jiného úhlu pohledu, tak mě tam zaujal graf Podíl nedobytných pohledávek, který se za posledních pět let zečtyřnásobil, 12,8 % roce 2014 a v roce 2019 bezmála 50 %. To znamená, tady prostě to je jako, nevím jak to říct - jako voda. Někde to ucpete a ono si to někde jinde ten kanál, tu cestu najde. Když to přeženeme - tu houpačku na jednu stranu, tak se to prostě vylomí na druhou stranu a vzniknou nové nespravedlnosti.

Proto jsem zastáncem těchto návrhů, jako je právě zastavování marných bagatelních exekucí s určitou kompenzací, aby to bylo vyvážené -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já se omlouvám, pane poslanče, budu vás muset přerušit. Je jedna hodina.

 

Poslanec Patrik Nacher: (Obrací se k předsedajícímu.) Ne, je to tady do 14 hodin.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Nevím o takové domluvě. A jenom bych namítl, že jsme na 14.30 napevno zařadili body. O žádné domluvě, která by znamenala, že budeme mluvit do 14 hodin, nevím. Takže přerušuji jednání Poslanecké sněmovny. Upozorňuji všechny na jednání výboru. organizační výbor se sejde za pět minut, a budeme pokračovat ve 14.30 napevno zařazeným bodem 310.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP