(Jednání pokračovalo v 15.49 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vážené dámy a pánové, mám tady dvě omluvy. Paní poslankyně Tereza Hyťhová se omlouvá od 15.30 do konce jednacího dne ze zdravotních důvodů a pan poslanec Jaroslav Faltýnek se omlouvá 15 minut do 16.05.

Takže s přednostním právem nyní vystupuje za klub hnutí ANO pan poslanec Kubíček. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Roman Kubíček: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já si dovolím dát nový návrh jménem klubu ANO, a to je po odhlasování třetích čtení po 14. hodině zařadit bod číslo 206 - pardon, bod 206, tisk 509, daňový balíček. A jako druhý bod číslo 207, tisk 490, MPSV, o státní sociální podpoře. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vy jste říkal po 14. hodině? (Poslanec Kubíček mimo mikrofon: Když bude schváleno hlasování o třetím čtení po 14. hodině.) Dobře, takže to je protinávrh. Tak prosím.

 

Poslanec Roman Kubíček: Dobře, já to ještě doplním. Navrhuji zařazení třetích čtení dnes po 14. hodině do konce jednací doby.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura. Tak, pane poslanče. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Naším zájmem je projednat rodičovský příspěvek, ne to, co navrhoval pan poslanec Kubíček. Takže jménem dvou poslaneckých klubů ODS a TOP 09 vetuji jeho návrh.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže předseda klubu Pirátů Jakub Michálek. Prosím.

 

Poslanec Jakub Michálek: Dobrý den. Vážení kolegové, jménem poslaneckých klubů pirátů, ANO, ČSSD a STAN navrhuji, aby se Poslanecká sněmovna podle § 53 odst. 1 jednacího řádu usnesla, že dnes budeme jednat a hlasovat o návrzích zákonů a procedurálních návrzích po 19. a 21. hodině, a to dokud se neprojednají body číslo 49 a 50, vládní návrh a poslanecký návrh k reformě exekucí, sněmovní tisk 545 a 295.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Váš návrh registruji. Rozhlédnu se po sále, zdali jsou nějaké další návrhy. Další návrhy nevidím, takže přistoupíme k hlasování. Zagonguji.

Takže budeme hlasovat. Já vás seznámím s tím, jak budeme tedy hlasovat. Máme tady dva návrhy od předsedy poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury. Jako první budeme hlasovat o tom, o kterém sice hovořil jako o druhém, ale aby to bylo procedurálně správně, jako první budeme hlasovat o tom, že podle § 95a vyčleníme k hlasování pro třetí čtení jiné hodiny, a návrh zněl, že dnes od 15.30 - že vyčleníme jiné hodiny pro třetí čtení. To znamená aby se třetí čtení hlasovala dnes odpoledne do konce jednacího dne. Pochopil jsem to dobře?

Tak ještě jednou, prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já zopakuji svůj návrh, který už je ve stenozáznamu. Já jsem navrhl, aby Poslanecká sněmovna vyčlenila pro třetí čtení bodu číslo 207 - (Námitka ze sálu: To nejde!) Ale jde to, samozřejmě, že to jde - čas od 15.30 do doprojednání tohoto bodu.***




Přihlásit/registrovat se do ISP