(9.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Ministerstvo? (Stanovisko předkladatele je rovněž nedoporučující.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 54 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 54 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 25, proti 115. Návrh byl zamítnut.

 

Ještě jsem zapomněl, že pan předseda hlasuje s náhradní kartou č. 1. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: Další návrh je E12, který je ovšem nadbytečný. Je to také poslanecký návrh pana poslance Blažka. Jde o rozdílovou zkoušku v češtině.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ministerstvo? (Stanovisko je nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 55 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 46, proti 135. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: Návrh E13 - možnost pozastavení oprávnění pouze pro případy úmyslného trestného činu. My tam máme určitou limitaci i přísnější alternativu ke každému úmyslnému trestnému činu, čili návrh E13 garanční výbor nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ministerstvo? (Rovněž nedoporučuji.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 56 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 56 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 22, proti 136. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: Dalším návrhem je návrh - nefunguje hlasování, moment, jen se přihlásím - E17, povinnost odmítnutí podání, znalecké posudky pro orgány veřejné moci, pro znalce, kteří působí ve znaleckém ústavu. Garanční výbor E17 nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím ministerstvo. (Rovněž nedoporučuji.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 57 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 57 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 26, proti 144. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: E18 - poslanecký návrh poslance Blažka: zmírnění odpovědnosti znalce. Ale my ji už máme nastavenou jinak. Garanční výbor nedoporučuje přijetí. (Ministr rovněž nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 58 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 58 je přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 24, proti 139. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: Dalším návrhem je návrh E20 - znalecká kancelář se doplňuje vedle znaleckého ústavu pro ustanovení orgánem veřejné moci ve zvlášť obtížných případech vyžadujících zvláštní posouzení. V tomto případě po diskusi garanční výbor doporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Stanovisko ministerstva je neutrální.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 59 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? (Poslanec Luzar konzultuje svůj názor s poslankyní Válkovou.)

V hlasování pořadové číslo 59 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Luzar? Nemá námitek? Dobře.

 

Poslankyně Helena Válková: E19 byl stažen, takže nebylo o čem hlasovat. Máme návrh E29, který se týká výjimky pro zrušení oprávnění pro nečinnost. V tomto případě naopak garanční výbor nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Ministerstvo také nedoporučuje.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 60 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 60 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 25, proti 129. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrhy. (V sále je velký hluk a neklid!)

 

Poslankyně Helena Válková: Pak zde máme návrhy E31, E32 a E33. Tyto návrhy garanční výbor doporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím ministerstvo. (Ministerstvo nedoporučuje.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 61 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 61 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 40, proti 116. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrhy.

 

Poslankyně Helena Válková: Posléze budeme hlasovat návrhy E35, E37 a E39. V tomto případě garanční výbor jejich přijetí nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím ministerstvo. (Rovněž nedoporučuji.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 62 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 62 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 26, proti 132. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh. (V sále je velký hluk a velmi špatná slyšitelnost!)

 

Poslankyně Helena Válková: Dalším návrhem, a to už je pozměňovací návrh můj, je F1 - doplnění možnosti sankční výpovědi pojištění ze strany pojišťovny. Garanční výbor doporučuje přijetí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ministerstvo? (Rovněž doporučuji.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 63 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 63 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 161, proti 1. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: Dalším návrhem je FII.1 - upřesnění, kdy se povinnost pojištění nevztahuje na znalce. Garanční výbor doporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím ministerstvo. (Rovněž doporučuji.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 64 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 64 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 146, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrhy.

 

Poslankyně Helena Válková: Potom tady máme návrh E28, je nehlasovatelný, čili se dostáváme k návrhům FIII. (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) Ne, návrh E28 je nehlasovatelný. (Opět nesouhlasné hlasy ze sálu. Ministr spravedlnosti řeší situaci se zpravodajkou.)

Návrhy FII a FII.3, které se týkají zrušení evidence odměn a s tím spojené povinnosti ministerstva. V tomto případě garanční výbor doporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Ministerstvo? (Rovněž doporučuji.) Děkuji.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 65 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 65 přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 158, proti nikdo, návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Helena Válková: Děkuji, pane ministře, za pomoc. FIII.1 až FIII.9 - společně, je tady věcná souvislost. Jde o legislativně technickou úpravu vyčlenění přestupků do samostatné části u osob, které byly ad hoc ustanoveny. V tomto případě garanční výbor doporučuje. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP