(19.00 hodin)
(pokračuje Šenfeld)

Návrh Ústeckého kraje rovněž vytváří nový mechanismus povolování loterií a jiných podobných her ve smyslu § 2 písm. i) zákona o novelizovaném ustanovení § 2 písm. j) zákona o loteriích. Vyjmenované subjekty - BIS, Úřad pro zahraniční styky a informace, krajské ředitelství Policie České republiky, zastupitelstvo obce - jsou rozhodujícími hráči na poli ochrany vnitřní bezpečnosti státu a jeho obyvatel. Proto jejich souhlas musí být podmiňujícím faktorem pro vydání příslušného povolení, které vydává stát prostřednictvím Ministerstva financí České republiky. Povolení jsou ministerstvem vydávána na dobu v řádu let. Vzhledem k dlouhodobosti těchto povolení je o to podstatnější pečlivější nastavení podmínek pro jejich vydávání. Obce tak dle návrhu kraje získávají další zásadní právní nástroj pro eliminaci nežádoucích společenských jevů na svém území vzhledem k tomu, že i ony budou předmětný souhlas nesouhlas vydávat, a to zcela dle uvážení zastupitelstva té které konkrétní obce.

Dle našeho návrhu každý provozovatel musí bezpodmínečně splnit ještě přísnější podmínky bezúhonnosti.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Pane poslanče, já se znovu velmi omlouvám. Chtěl bych se zeptat, jak dlouho máte naplánované své vystoupení, z jednoho prostého důvodu. Pokud by to bylo delší vystoupení, tak bych tento bod přerušil a ukončil jednací den. Pokud vaše vystoupení lze nazvat krátkým, tak bychom tento bod projednali. Nechám to plně na vás.

 

Poslanec Josef Šenfeld: Já to odhaduji ještě tak na pět minut.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Já si myslím, že v tom případě přerušíme projednávání tohoto bodu a ukončíme dnešní jednací den. Velmi se omlouvám, ale čas je neúprosný.

Dámy a pánové, děkuji. Končím jednací den a sejdeme se zítra v 9 hodin.

 

(Jednání skončilo v 19.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP