(12.10 hodin)

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji za slovo, vážená paní předsedkyně. Dámy a pánové, já se vám moc omlouvám, ale zjistil jsem disproporci na sjetině hlasování. Já jsem hlasování číslo 205 hlasoval ne, a na sjetině mám ano. Prosím o zpochybnění hlasování. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Bylo to hlasování číslo 205 a já prosím, abych dostala upřesnění, kterého pozměňovacího návrhu se hlasování číslo 205 týkalo. Je to písmeno A, tedy výborový návrh výboru pro vzdělání. Ano. Nejprve rozhodneme o námitce, potom budeme opakovat hlasování o písm. A.

 

Zahajuji hlasování číslo 207. Kdo souhlasí s námitkou? Kdo je proti námitce?

V hlasování číslo 207 přítomno 156, pro 147, proti 2. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování, které se týká písm. A. Jsou to pozměňovací návrhy usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. O tomto návrhu budeme hlasovat.

Paní poslankyně Lesenská? Pan poslanec Krákora se hlásí? Nehlásí.

Stanoviska k písm. A. Pan zpravodaj? (Zpravodaj souhlasí.) Paní navrhovatelka? (Souhlasí.)

Zahajuji hlasování číslo 208. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

V hlasování číslo 208 přítomno 159, pro 74, proti 18. Návrh přijat nebyl.

 

Pan kolega Gazdík.

 

Poslanec Petr Gazdík: Vážená paní předsedající, milé kolegyně, milí kolegové, chtěl jsem hlasovat ano, na sjetině mám ne. Zpochybňuji hlasování. Děkuji. (V sále je velký hluk.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Tedy námitka a rozhodneme o ní v hlasování číslo 209. Prosím klid! Prosím klid! Nekomentovali jsme námitku pana poslance Ohlídala, zdržíme se komentářů na námitky jiné. Prosím.

Zahajuji hlasování číslo 209. Kdo je pro přijetí námitky? Proti?

V hlasování číslo 209 přítomno 159, pro 146, proti 4. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy znovu opakovat hlasování o písm. A.

Zahajuji hlasování číslo 210. Ptám se, kdo je pro přijetí tohoto pozměňovacího návrhu. Stanoviska byla obě kladná. Proti návrhu?

V hlasování číslo 210 přítomno 159, pro 74, proti 25. Tento návrh přijat nebyl.

 

Pan ministr Kalousek. Prosím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Dámy a pánové, prosím, odpusťte mi to. Jsem si jist, že jsem svou vůlí hlasoval ano, ale přesto mám na sjetině ne. Dovolte, abych zpochybnil hlasování.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Námitka a budeme hlasovat s číslem 211. Zahajuji hlasování číslo 211. Kdo souhlasí s námitkou? Proti námitce?

V hlasování číslo 211 přítomno 160, pro 125, proti 5. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o písm. A.

Zahajuji hlasování číslo 212. Táži se, kdo je pro přijetí pozměňovacího návrhu pod písm. A. Proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 212 přítomno 162, pro 78, proti 25. Tento návrh přijat nebyl.

 

Ptám se, zda se hlásí paní poslankyně Bohdalová? Ne.

Návrh přijat nebyl a budeme tedy hlasovat o celém návrhu zákona. Usnesení jsem již přečetla, takže je číst znovu nebudu, ale zeptám se na stanoviska k přijetí celého návrhu zákona. Pan zpravodaj stanovisko? (Zpravodaj souhlasí.) Paní navrhovatelka? (Navrhovatelka souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování číslo 213. Ptám se, kdo je pro přijetí navrženého zákona ve znění pozměňovacích přijatých návrhů. Proti?

V hlasování číslo 213 přítomno 161, pro 103, proti 11. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas, a tím končím projednávání bodu 128, sněmovního tisku 756 ve třetím čtení.

 

Děkuji panu zpravodaji, děkuji též paní navrhovatelce a předávám řízení panu místopředsedovi Janu Hamáčkovi.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Dámy a pánové, dobrý den. Dalším bodem... (V sále je opravdu velký hluk.) Já poprosím kolegy, zejména z okolí ministra dopravy. Pane ministře dopravy, prosím. Děkuji. Byl jste identifikován jako vůdce oné skupinky. Prosím o klid v sále!

Dalším bodem měl být bod 132, senátní návrh zákona, kterým se mění zákon 361 o provozu na pozemních komunikacích. Nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o - já vás opravdu prosím! Děkuji. Vzhledem k tomu, že se jedná o senátní návrh a navrhovatelé se omlouvají a nemohou se účastnit jednání, tento bod tedy nelze projednat.

 

Otevřu bod tedy další, kterým je bod 90, a to je

 

90.
Vládní návrh zákona o nakládání s některými věcmi využitelnými
k obranným a bezpečnostním účelům na území České republiky
(zákon o nakládání s bezpečnostním materiálem)
/sněmovní tisk 874/ - prvé čtení

Prosím, aby se z pověření vlády slova ujal ministr průmyslu a obchodu pan Martin Kuba. Pane ministře, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP