(11.30 hodin)
(pokračuje Němcová)

Jsme ještě v podrobné rozpravě. Já se zeptám, zda chce někdo vystoupit s jiným návrhem na usnesení. Není tomu tak, končím podrobnou rozpravu.

 

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, které máme v písemné podobě a bylo nám také nyní přečteno v podrobné rozpravě.

Zahajuji hlasování číslo 170. Ptám se, kdo je pro přijetí tohoto usnesení, tedy že bereme tuto zprávu na vědomí. Kdo je proti?

V hlasování číslo 170 přítomno 120, pro 56, proti 10. Návrh nebyl přijat.

 

Ale pan kolega Stanjura ještě žádá o kontrolu hlasování. Prosím tedy o trpělivost. (Krátká pauza.) Pan poslanec Jan Vidím, prosím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Vážená paní předsedkyně, paní a pánové, upřímně se vám omlouvám, ale zpochybňuji hlasování. Chtěl jsem hlasovat pro návrh, a na sjetině mám proti.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Mám zde ještě žádost o odhlášení, takže vás všechny odhlašuji. Prosím, přihlaste se.

 

Nejprve tedy budeme hlasovat o námitce. Hlasování bude mít pořadové číslo 171 a já zahajuji toto hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Vidíma? ptám se. Proti námitce?

hlasování číslo 171 přítomno 99, pro 91, proti 2. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu usnesení, že bereme na vědomí tuto zprávu.

Zahajuji hlasování číslo 172. Ptám se, kdo je pro přijetí navrženého usnesení. Proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 172 přítomno 101, pro 52, proti 8. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že návrh usnesení byl schválen.

 

Končím bod 121, sněmovní tisk 795. Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo 94. Je to

 

94.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení
předchozího souhlasu podle § 109i písm. f) zákona č. 90/1995 Sb.,
o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů,
a § 119k písm. d) zákona č. 107/1999 Sb., o jednacím řádu Senátu,
ve znění pozdějších předpisů, návrh nařízení Rady, kterým se rozšiřuje
použitelnost nařízení Rady (EU) č. .../2012 o programu výměny, pomoci
a odborného vzdělávání za účelem ochrany eura proti padělání
(program Pericles 2020) na nezúčastněné členské státy
/sněmovní tisk 828-E/

Vláda předložila tento návrh na vyslovení předchozího souhlasu Sněmovny podle § 109i písm. f) jednacího řádu Poslanecké sněmovny bez zbytečného odkladu tak, aby umožnila jeho včasné projednání. Tento návrh uvede ministr vnitra Jan Kubice. Prosím.

 

Ministr vnitra ČR Jan Kubice Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi stručně představit vládní návrh na vyslovení předchozího souhlasu Poslanecké sněmovny s návrhem nařízení Rady, kterým se rozšiřuje použitelnost nařízení Rady EU o programu výměny, pomoci a odborného vzdělávání za účelem ochrany eura proti padělání na nezúčastněné členské státy.

Program Pericles 2020 vytváří obecný rámec pro plánování národních programů zaměřených na výměnu, technickou pomoc a odborné vzdělávání za účelem ochrany eura proti padělání. Předkládaný návrh nařízení rozšiřuje působnost tohoto programu i na státy, které nepoužívají euro jako svou měnu. V případě České republiky tak program přináší možnost čerpat finanční prostředky na akce související s ochranou eura proti padělání.

V návaznosti na usnesení vlády číslo 270 ze 3. října 2012 vás nyní v souladu s jednacím řádem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky žádám o vyslovení předchozího souhlasu se zmíněným návrhem nařízení Rady Evropské unie, který je nutný pro jeho schválení českými zástupci v Radě Evropské unie.

Děkuji za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu ministrovi. Tento návrh jsem svým rozhodnutím číslo 43 ze dne 12. října 2012 přikázala k projednání výboru pro evropské záležitosti, stanovila jsem mu lhůtu do 31. října do 10 hodin. Výbor návrh projednal, přijal usnesení, které vám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 828-E/1. Nyní požádám o slovo zpravodaje tohoto výboru pana poslance Jana Bauera, aby nás informoval o jednání výboru a také přednesl návrh usnesení pro Poslaneckou sněmovnu. Prosím.

 

Poslanec Jan Bauer: Děkuji za slovo. Vážená paní předsedkyně, milé dámy a pánové, někdy se na půdě této Sněmovny objeví materiály nepříliš významné důležitosti, řekl bych, ne v úrovni národní strategie, nicméně jsou to materiály, které svou povahou a z hlediska jednacího řádu jsou relativně komplikované. Mezi tyto materiály patří právě tento, který tady před malou chvílí uvedl pan ministr. Komplikace je v tom, že v tomto případě musí Poslanecká sněmovna, pokud má vůli, vyslovovat tzv. předchozí souhlas. Je to věc, se kterou jsme se již na půdě Poslanecké sněmovny setkali, a já předpokládám, že se s tím bezproblémově vypořádáme, protože z hlediska obsahu tohoto materiálu to není příliš významný materiál.

Dovolte mi, abych vás seznámil s doporučením výboru pro evropské záležitosti, který se tímto materiálem zabýval a který také přijal následující doporučující usnesení.

Výbor pro evropské záležitosti doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout toto usnesení: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyslovuje předchozí souhlas s návrhem nařízení Rady, kterým se rozšiřuje použitelnost nařízení Rady příslušného čísla o programu výměny, pomoci a odborného vzdělávání za účelem ochrany eura proti padělání, viz tedy samotný návrh programu Pericles 2020, na nezúčastněné členské státy.

Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu zpravodaji. Otevírám rozpravu, nemám do ní přihlášky. Ptám se tedy, zda se někdo hlásí do rozpravy k tomuto bodu. Pan zpravodaj jenom odkáže na návrh usnesení. Prosím.

 

Poslanec Jan Bauer: Ano, je to tak, vážená paní předsedkyně. Já bych si dovolil již po druhé nečíst celý doporučující návrh vycházející z usnesení výboru pro evropské záležitosti. Hlasování bude jediné v tom duchu, jak jsem před malou chvílí přednesl.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, takže se ještě zeptám, zda se někdo jiný hlásí do rozpravy. Pokud tomu tak není, rozpravu končím a budeme hlasovat o návrhu usnesení. Máme je v písemné podobě a bylo nám též sděleno.

 

Zahajuji hlasování číslo 173. Táži se, kdo souhlasí s tím, abychom toto usnesení přijali. Kdo je proti?

V hlasování číslo 173 přítomno 105, pro 96, proti 1. Konstatuji, že návrh usnesení byl přijat.

 

Tím jsme skončili bod číslo 94, projednali jsme sněmovní tisk 828-E. Děkuji panu ministrovi, děkuji též panu zpravodaji.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo 95. Je to

 

95.
Vládní návrh, kterým se předkládají Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací změny přílohy III Rotterdamské
úmluvy o postupu předchozího souhlasu pro určité nebezpečné
chemické látky a pesticidy v mezinárodním obchodu
/sněmovní tisk 645/ - druhé čtení

Tento návrh uvede pan ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Prosím.

 

Ministr spravedlnosti ČR Pavel Blažek: Vážená paní předsedající, děkuji za slovo. Nebývá mým zvykem materiály číst, ale v tomto případě to udělat musím a myslím, že mě pochopíte.

Dovolte mi představit vládní návrh na vyslovení souhlasu s ratifikací změn přílohy III Rotterdamské úmluvy o postupu předchozího souhlasu pro určité nebezpečné chemické látky a pesticidy v mezinárodním obchodu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP