(15.10 hodin)
(pokračuje Němcová)

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 734, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 203. Kdo souhlasí s tímto usnesením? Kdo je proti?

Hlasování číslo 203, přítomno 147, pro 84, proti 31. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji též zpravodaji. Končím projednávání bodu 121, sněmovního tisku 734.

 

Zahajuji projednávání dalšího bodu.

 

122.
Návrh poslanců Václava Mencla, Kateřiny Klasnové, Petra Skokana,
Vítězslava Jandáka, Václava Kubaty, Ivany Levé a dalších na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního
vysílání a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 592/ - třetí čtení

U stolku zpravodajů zasedne za navrhovatele pan poslanec Václav Mencl. Místo zpravodaje pana poslance Bartoše se této role ujme pan poslanec Jan Vidím. Prosím také, aby zasedl ke stolku zpravodajů. Oznamuji, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 592/3.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Žádné přihlášky do ní nemám. Hlásí se pan kolega Václav Mencl.

 

Poslanec Václav Mencl: Dámy a pánové, dovolte, abych pouze připomněl, že tento návrh novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání se týká tzv. řvoucí, hlasité či jinak nazývané a proklínané hlasitosti reklamy v rámci televizního vysílání. Účelem této novely je, aby úroveň hlasitosti reklamy byla přiměřená hlasitosti předchozího a navazujícího vysílání. Dovoluji si vás požádat o schválení této novely.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Hlásí se ještě někdo do rozpravy ve třetím čtení? Nehlásí se nikdo. Rozpravu tedy končím a přikročíme k hlasování o návrzích. Prosím zpravodaje pana poslance Jana Vidíma, aby nás seznámil s dalším postupem.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, paní předsedkyně. Paní a pánové, k předložené materii byl v rámci druhého čtení přednesen jediný pozměňující návrh, který byl pozměňujícím návrhem volebního výboru. Máte ho uveden ve sněmovním tisku 592/3. Procedura je tedy jednoduchá. Budeme nejprve hlasovat o tomto jediném pozměňujícím návrhu a poté o návrhu zákona jako o celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. Je to jednoduchý návrh. Já se zeptám, jestli někdo má nějakou připomínku k tomuto postupu. Protože nemá, prosím o první návrh pana zpravodaje Jana Vidíma.

 

Poslanec Jan Vidím: Paní a pánové, budeme tedy hlasovat o pozměňujícím návrhu, který je obsažen v usnesení volebního výboru č. 107 z 20. schůze jako o celku. Za zpravodaje doporučuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Prosím pana kolegu Mencla o stanovisko. (Doporučuje.)

 

Zahajuji hlasování číslo 204. Ptám se, kdo je pro přijetí tohoto pozměňujícího návrhu. Kdo je proti?

Hlasování číslo 204, přítomno 146, pro 123, proti nikdo. Tento pozměňující návrh byl přijat.

 

Čeká nás tedy závěrečné hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Václava Mencla, Kateřiny Klasnové, Petra Skokana, Vítězslava Jandáka, Václava Kubaty, Ivany Levé a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisk 592, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 205. Ptám se, kdo je pro přijetí tohoto usnesení. Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 205, přítomno 146, pro 122, proti nikdo. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu navrhovateli i panu zpravodaji. Pan kolega Václav Mencl ještě žádá o slovo. Prosím.

 

Poslanec Václav Mencl: Dámy a pánové, dovolte, abych poděkoval za předkladatele za přijetí této novely. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji vám, pane poslanče.

Projednali jsme tedy bod 122, sněmovní tisk 592 ve třetím čtení. Končím jeho projednávání.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

124.
Vládní návrh zákona o audiovizuálních dílech a podpoře
kinematografie a o změně některých zákonů (zákon o audiovizi)
/sněmovní tisk 620/ - třetí čtení

U stolku zpravodajů zasedne paní ministryně kultury Alena Hanáková, zpravodajem volebního výboru je pan poslanec Václav Mencl. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 620/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Prosím o vaše přihlášky. Nehlásí se nikdo, rozpravu tedy končím. Slovo má zpravodaj pan poslanec Václav Mencl. Prosím tedy, aby nám oznámil postup při hlasování.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji, paní předsedající, za slovo. Dovolte mi konstatovat, že v tisku 620/2 máte obsaženy všechny pozměňovací návrhy, a to pozměňovací návrhy pod bodem A jsou obsažené v usnesení volebního výboru a ostatní návrhy, B, C, jsou předneseny ve druhém čtení, a to panem poslancem Janem Husákem B a C panem poslancem Václavem Menclem.

Ještě bych se přihlásil prosím do rozpravy s legislativně technickými připomínkami a opravami a potom bych si dovolil říct návrh procedury, pokud se nikdo nehlásí, paní předsedající.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Já požádám Sněmovnu o souhlas s tím, protože jsem již rozpravu otevřela a zároveň uzavřela. (Poslanec Mencl se omlouvá.) Požádám o souhlas s tím, že se tedy vrátíme do rozpravy ve třetím čtení. Není žádná námitka z řad poslankyň nebo poslanců? Děkuji.

Pan kolega Václav Mencl má prostor pro to, aby přednesl v rámci rozpravy legislativně technické úpravy.

 

Poslanec Václav Mencl: Já se omlouvám za tento nedostatek, ale předpokládal jsem, že někdo vystoupí v rozpravě.

V souladu s ustanovením § 95 odst. 2 jednacího řádu navrhuji k tisku 620/2 Pozměňovací návrhy k tisku 620 tyto opravy:

Za prvé. V bodě A.4. v § 11 odst. 4 slovo "prostřednictvím" nahradit slovem "z", což je oprava písařské chyby.

Za druhé. Z bodu A.25. logicky vyplývá legislativně technická úprava v tisku 620 v § 9 odst. 7 větě první, a to za slova "jiného právního předpisu" vložit odkaz na zákon o účetnictví.

Za třetí. V bodě C.4. v § 41c odst. 2 slovo "záležitosti" nahradit slovem "náležitosti". Jedná se o písařský překlep, písmeno "n" zaměněno za "z".

Za čtvrté. V bodě C.4. v § 41d odst. 1 slova doplnit před čárku, nikoliv na konec věty. Oprava písařské chyby.

Za páté. V bodě C.6. slovo "jej" nahradit slovy "člena výboru". Je to legislativně technická oprava, aby text písmene navazoval na úvodní větu.

To je vše, paní předsedkyně.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. A protože jsme v rozpravě, tak se ještě pro jistotu zeptám, jestli se někdo do ní hlásí. Nehlásí se nikdo, rozpravu tedy končím. Pana zpravodaje požádám o návrh procedury pro nadcházející hlasování.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji. Začali bychom písmenem B - návrh poslance pana kolegy Husáka. Pak bychom pokračovali písmenem C, C.1. až C.6. Konstatuji, že odhlasováním C.2. bude A.9. nehlasovatelné. Odhlasováním C.3. bude A.10. nehlasovatelné. Za třetí bychom hlasovali A., A.1. až A.25. ve znění přijatých pozměňovacích návrhů k písmenu C. Tedy pokud bude C přijato, tak s výjimkou A.9, A.10. Pak bychom hlasovali o legislativně technických připomínkách, které jsem přednesl. A pak bychom hlasovali o návrhu zákona jako celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ještě ty legislativně technické úpravy, které jste přednesl teď ve třetím čtení, tak těmi bychom mohli začít - jestli souhlasí pan zpravodaj. (Souhlasí.)

Dámy a pánové, to byl návrh procedury. Já se zeptám, zda má někdo nějaký návrh ke změně této procedury. Ale nemá. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP