(23.50 hodin)

 

Poslanec Marek Benda: Jdeme na bod G11. (Ministryně nesouhlasí.) Nesouhlas.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro G11, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 149. Přihlášeno je 182, pro hlasovalo 89, proti 92, takže to bylo zamítnuto.

 

Poslanec Marek Benda: G12. (Ministryně nedoporučuje.) Nesouhlas.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro G12, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 150. Je nás tady 182 přihlášených a pro z toho hlasovalo 77, proti 102. Takže to bylo zamítnuto a jdeme dál.

 

Poslanec Marek Benda: G13. (Ministryně nesouhlasí.) Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro G13, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 151. Přihlášeno je 182 poslanců. Pro hlasovalo 78 a proti 99. Takže to bylo zamítnuto také.

 

Poslanec Marek Benda: Poslední pozměňovací návrh - G14. (Ministryně nesouhlasí.) Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování o G14. Kdo je pro, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 152. Přihlášeno je 182, pro hlasovalo 79, proti 102. Takže to bylo zamítnuto.

 

Poslanec Marek Benda: Teď, jestli se nemýlím, tak jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. Dívám se na legislativu i na zpravodaje ostatních klubů. Čímž pádem už nám zbývá jenom jedno hlasování, a to hlasování navržené poslanci Semelovou a Opálkou, abychom o zákonu jako o celku ve smyslu ustanovení § 74 odst. 4 jednacího řádu Poslanecké sněmovny hlasovali podle jmen. To znamená tím způsobem, jaký známe z hlasování o důvěře vládě.

Já toto nedoporučuji, protože je zaznamenáno, jak každý z nás hlasoval při každém hlasování, a nepochybně bude zaznamenáno i při tomto závěrečném.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme nyní hlasovat tento návrh, abychom hlasovali podle jmen. Takže to nyní hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro hlasování podle jmen, stiskne tlačítko a zvedne ruku podle § 74 odst. 4 jednacího řádu, tedy podle jmen. Kdo je proti hlasování podle jmen, tak hlasuje zase nyní. (V sále je silný hluk, poslanci nesouhlasně pokřikují.) Co je to za hluk?

Hlasování číslo 153. Přihlášeno 182, pro hlasovalo 89, proti také 89, nicméně vcelku to bylo fifty-fifty. Ale bylo to zamítnuto.

 

Poslanec Marek Benda: Návrh nebyl schválen, takže podle mého názoru můžete, pane předsedající, navrhnout hlasování o zákonu jako o celku. Závěrečné hlasování ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže vypadá to, že budeme hlasovat o závěrečném celkovém textu, takže vám ho přečtu.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů (zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi), podle sněmovního tisku 580, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento text usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? (Nesouhlasné výkřiky a výkřiky Hanba! z levé části sálu.) Kdo je proti?

Hlasování má číslo 154, je tady přihlášeno 182 poslanců. Pro hlasovalo 93, proti 89. (Potlesk poslanců z pravé části sálu.) To znamená, že návrh usnesení byl přijat.

 

(Výkřiky ze sálu, žádosti o kontrolu hlasování.) Kontrola! Nic jsem neřekl! (Probíhá kontrola hlasování.)

Pan poslanec Tejc se hlásí o slovo.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Dámy a pánové, nebyl jsem to já, který zřejmě hlasoval tak, jak neměl. Nicméně musím říci, že nejen my jsme možná někteří na hranici sil, ale především technika zklamala. Není možné vytisknout, a tedy vyhledat, jaký je výsledek hlasování. Takže já si dovolím požádat o strpení možná v délce 30 vteřin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Třicet vteřin, to snad můžeme poskytnout. Ano, prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Vladimíra Lesenská: Vážené kolegyně, kolegové, moc se vám omlouvám, alespoň podle výsledků, které jsou uvedeny na internetu, mám tam uvedeno, že jsem hlasovala ano, chtěla jsem hlasovat ne. Zpochybňuji tímto hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Paní poslankyně Lesenská zpochybnila hlasování a my budeme hlasovat o její námitce.

Takže zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku paní poslankyně Lesenské, stiskne tlačítko a zvedne ruku.

Hlasování má pořadové číslo 155, přihlášeno je 181, pro hlasovalo 176, proti jediný, takže námitka byla přijata a my hlasování budeme opakovat.

 

Budeme tedy opakovat závěrečné hlasování o celkovém textu usnesení, který snad nemusím číst znovu, protože to je souhlas s vládním návrhem zákona. Tak o tomto textu usnesení budeme nyní hlasovat ještě jednou.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s textem usnesení, jak jsem ho přečetl, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo nesouhlasí s textem usnesení?

Hlasování má číslo 156, přihlášeno je 182. Pro hlasovalo 93, proti 88. (Část poslanců tleská, část křičí Fuj! Hanba!)

 

Pan poslanec Petr Skokan se hlásí.

 

Poslanec Petr Skokan: Já se omlouvám, ale mně to nefunguje. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP