Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
14. července 2012 ve 24.00 hodin
Přítomno: 182 poslanců

 

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže bohužel je tady okolnost, že jeden z poslanců... Jestli by to bylo možné. Já tedy hlasování prohlašuji za neplatné, protože jeden z poslanců nemohl využít svého práva hlasovat. Takže toto hlasování je neplatné.

 

Poslanec Petr Skokan: Já zpochybňuji hlasování. Mně nejde hlasovat. Jsem přihlášený, ale nejde mi ani ano ani ne. Tlačítka mi nefungují, omlouvám se, nemůžu za to.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Já to respektuji. Já vás všechny v této chvíli odhlašuji. Prosím, aby se všichni znovu přihlásili. Pana poslance Skokana prosím, aby si našel zřejmě nějaké místo jiné, než bylo to dosavadní. Požádám ho, aby se také přihlásil a sdělil, jestli mu tedy funguje karta, jestli je řádně přihlášen. Já se ptám, jestli pan poslanec Skokan je přihlášen. Jsou všichni přihlášeni. Všem fungují karty. V tom případě prosím klid a koncentraci a budeme teď hlasovat ještě jednou. Sledujete mě? Já vás také sleduji.

 

Poslanec Marek Benda: Já se jenom domnívám, že by měla být uplatněna námitka, protože nemůžeme hlasovat znovu, protože někomu nemačkají tlačítka. Přihlášen byl.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Nemám s tím žádný problém. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Skokana, že se mu nepodařilo, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 157. Přihlášeno 182, pro hlasovalo 163, proti 11, takže námitka byla přijata.

 

A my nyní budeme všichni řádně přihlášeni, tedy provedeme to hlasování ještě jednou. Prosím vás, hlasujeme o celkovém textu usnesení, který jsem vám už jednou přečetl.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro text usnesení v závěrečné podobě, stiskne tlačítko a zvedne ruku. (Výkřiky z levé části: Ostuda! Fuj! Proti!) Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 158. Přihlášeno je 182, pro hlasovalo 93, proti 89. (Potlesk zprava.)

 

Takže tedy zřejmě to bylo v této chvíli přijato, to závěrečné usnesení.

Počkejte vás, prosím vás, mám na vás ještě něco. (Poslanci odcházeli již ze sálu.) Máme-li ukončit schůzi, musíme nejdřív hlasovat o vyřazení zbývajících neprojednaných bodů schváleného pořadu schůze. Jsou to body 16 a 17, tisky 707 a 725. Hlasujeme o vyřazení těchto bodů z pořadu schůze.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto bodů z pořadu schůze, které jsme neprojednali, a přitom jsme je schválili. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 159. Přihlášeno je 176 poslanců, pro hlasovalo 115, proti 55. Vyřazení bylo provedeno.

 

A teď tedy mohu ukončit celou 41. schůzi. Ale dovolte, abych vám ještě na odchodu sdělil, že přerušená 42. schůze Poslanecké sněmovny bude pokračovat ve středu 18. července v 10 hodin. Ještě jednou, 42. schůze Poslanecké sněmovny bude pokračovat ve středu 18. července v 10 hodin.

 

Přeji tedy teď teprve dobrou noc a příjemný víkend.

 

(Schůze skončila ve 24.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP