(11.40 hodin)
(pokračuje Krupka)

Vysvětlení je poměrně jednoduché. Při projednávání pozměňovacích návrhů na jednotlivých výborech se poměrně často sešly shodné pozměňovací návrhy a výbory je projednávaly ve shodě. To znamená, že vzal-li se podklad teď jako první hlasování hospodářský výbor, tak automaticky to, co bylo přijato na hospodářském výboru, je nehlasovatelné, byť to bylo kladně přijato na výboru pro životní prostředí a výboru pro veřejnou správu. Mohu říct, že je to podstatná část načtených bodů. Takže to by bylo prvé hlasování.

Další hlasování, a jdeme popořadě, bylo usnesení výboru pro životní prostředí, čili budou to pozměňovací návrhy, ke kterým bylo vydáno kladné stanovisko Ministerstva pro místní rozvoj a zpravodaje. A v tom případě se jedná o body B22, B24 a B25. V případě jejich přijetí by byl nehlasovatelný návrh označený C37. Tady je to poměrně jednoduché, protože gros těch návrhů už bylo zase odhlasováno v návrhu hospodářského výboru, a tak tady zbývají jenom diference mezi výborem životního prostředí a veřejnou správou.

Třetím hlasovacím krokem by byly pozměňovací návrhy obsažené v usnesení výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, kde je opět kladné vyjádření Ministerstva pro místní rozvoj a zpravodaje. Přečtu příslušné body. Jednalo by se o bod C1, C3 až C9, C11, C13 až C21, C24, C26 až C30, C32, C35, C36 a C38. V případě jejich kladného přijetí je nehlasovatelný návrh pod označením písmenem F. A ještě zpětně, bod A5, který v tom výčtu, pokud jste si poznačili, nebyl vyčten v souboru prvém.

Následujícím krokem by byly pozměňovací návrhy načtené ve druhém čtení, ke kterým je kladné stanovisko v obou případech, to je ministerstva i zpravodaje, a to se jedná o body E, I1, I2 a body L1 až L8.

Následujícím krokem jsou pozměňovací návrhy hospodářského výboru, kde je negativní stanovisko, a to jsou body A22 a A31.3, čili bod, který jsem okomentoval úvodem, když jsem vás začínal seznamovat s hlasovací procedurou.

Další bod je pozměňovací návrh výboru pro životní prostředí s negativním stanoviskem opět gesčního ministerstva, a to jsou body B1, B4, B12 až 18, B20 a B21. Tyto body by byly hlasovatelné en bloc jako výstup z výboru pro životní prostředí.

Posledním výborovým hlasováním je hlasování o pozměňovacích návrzích přijatých v usnesení výboru pro veřejnou správou a regionální rozvoj, ke kterému je vzneseno negativní stanovisko, které je označené body C31 a C39. Opět byly předmětem komentování.

Předposledním hlasováním by byly pozměňovací návrhy opět individuálně poslanců, ale tentokrát s negativním stanoviskem. Jsou to body D, G1, G2, H, CH1, CH2, K1, K4 až K7.

A v podstatě posledním hlasováním by bylo standardní hlasování, to znamená hlasování o zákonu jako celku ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

Pokud to shrnu, znamenalo by to celkem devět kroků plus legislativně technické úpravy. A pokud by procedura byla odsouhlasena, tak v podstatě bychom měli celou hlasovací proceduru shrnutou do těchto celkem deseti kroků. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji za návrh této procedury. Paní poslankyně Konečná ještě k proceduře se hlásí. Prosím.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Děkuji, paní předsedkyně. Dovolte mi, kolegyně a kolegové, abych vás požádala o vyjmutí hlasování o bodu A31.2, protože se to týká zákona o ochraně přírody a krajiny § 66 a troufnu si říct, že k tomu budeme mít různá stanoviska. A rozhodně bych neřekla, že MMR to možná podporuje, ale že podporující stanoviska budou od všech ostatních orgánů. Takže A31.2 bych byla ráda, aby se hlasovalo zvlášť. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, je to jeden z těch návrhů, které jsou navrženy do bloku v tom druhém kroku. Pan zpravodaj souhlasí s tímto postupem?

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Já s tímto po krátké konzultaci s panem ministrem souhlasím. Jenom se musíme domluvit, abychom to zařadili z hlediska chronologie a mohli bychom to dát, pane ministře, v podstatě, když už to bude vyjmuto, hned za ten druhý bod. Je to usnesení z hospodářského výboru. Pokud je souhlas.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ještě prosím k proceduře někdo s nějakým návrhem? Pokud ne, budeme hlasovat o návrhu, jak zde zazněl, včetně upřesnění o speciálním hlasování o bodu A31.2.

Zahajuji hlasování číslo 165. Kdo souhlasí s návrhem procedury? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 165. Přítomno 165, pro 153, proti 2, proceduru jsme schválili.

 

Požádám pana zpravodaje, aby uvedl první návrh a zároveň sdělil stanovisko Poslanecké sněmovně. O stanovisko požádám také pana ministra. Prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Vážené kolegyně a kolegové, pokud se týká prvého, to znamená, že je to bod usnesení, která jsou z hospodářského výboru -

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pane kolego, myslím, že nejprve jsou legislativně technické úpravy.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Omlouvám se, pochopitelně. Takže za prvé legislativně technické úpravy - souhlas. (Ministr Jankovský: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 166. Kdo souhlasí s těmito legislativně technickými úpravami? Kdo je proti?

Hlasování číslo 166. Přítomno 166, pro 163, proti 1. Tyto návrhy tedy byly přijaty. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Další bod by byl bod, který se týká pozměňovacích návrhů usnesení hospodářského výboru s kladným vyjádřením Ministerstva pro místní rozvoj a zpravodaje - čili avizuji kladné stanovisko. (Ministr Jankovský: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Je to mimo bod A31.2, ano?

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Přesně tak.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobře. Zahajuji hlasování číslo 167. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 167. Přítomno 166, pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Další hlasování by bylo hlasování na základě přijatého návrhu paní kolegyně poslankyně Konečné a to by bylo hlasování o bodu A31.2. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr Jankovský: Neutrální.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 168. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 168, přítomno 164, pro 88, proti 44. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dalším krokem jsou pozměňovací návrhy, které jsou z výboru životního prostředí. A jsou to ty tři: B22, B24, B25. Stanovisko kladné. (Ministr Jankovský: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 169. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 169. Přítomno 166, pro 161, proti nikdo, návrh byl přijat. Prosím o další návrh. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP