(11.50 hodin)

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dalším hlasováním jsou usnesení z výboru pro veřejnou správu, která byla doplněna kladným stanoviskem ministerstva a zpravodaje, čili kladné stanovisko zpravodaje. (Ministr Jankovský: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 170. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu? (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) Prosím, moment. Prosím, abyste se všichni přihlásili.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 170. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 170 přítomno 162, pro 150, proti 1. Návrh byl přijat. Prosím, pokračujme.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dalším hlasovacím krokem jsou pozměňovací návrhy poslanců podané ve druhém čtení a doplněné kladným stanoviskem Ministerstva pro místní rozvoj. Za zpravodaje doporučuji. (Ministr Jankovský: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 171. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 171 přítomno 164, pro 154, proti nikdo. Návrh byl přijat. Dále.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Nyní pro možná lepší názornost se dostávám k bloku, kde jsou negativní stanoviska, kde to avizuji dopředu, nicméně u každého je sdělím. Další hlasování jsou návrhy z hospodářského výboru s negativním stanoviskem označené písmeny A22 a A31.3. Nedoporučuji. (Ministr Jankovský: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 172. Ptám se, kdo je pro přijetí těchto návrhů. Proti?

V hlasování pořadové číslo 172 přítomno 164, pro 1, proti 148. Návrhy přijaty nebyly, můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dalším bodem jsou pozměňovací návrhy z výboru pro životní prostředí, opět s negativním stanoviskem. Jenom pro upřesnění, v podstatě se to týká, ten soupis, asi 10, 12 bodů víceméně autorizovaných osob a dalších kontrolních osob. To jenom pro vysvětlení. Negativní stanovisko. (Ministr Jankovský: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Nesouhlas, pane ministře? Nesouhlas.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 173. Ptám se, kdo je pro návrh. Proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 173 přítomno 163, pro 9, proti 115. Návrh přijat nebyl.

 

Můžeme pokračovat dál, pane zpravodaji. (V sále je obrovský hluk a neklid!)

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Další je usnesení výboru pro veřejnou správu, s negativním stanoviskem se to týká dvou bodů C31, C39. Záporné stanovisko. (Ministr Jankovský: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 174. Kdo je pro přijetí těchto návrhů? Proti?

V hlasování pořadové číslo 174 přítomno 163, pro 1, proti 143. Návrhy nebyly přijaty. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Předposledním hlasovacím krokem jsou individuální pozměňovací návrhy s negativním stanoviskem. Pro upřesnění ještě jednou přečtu: D, G1, G2, H, CH1, CH2, K1, K4 až K7. K těmto souhrnně negativní stanovisko. (Ministr Jankovský: Nesouhlasí.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 175. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 175 přítomno 163, pro 13, proti 131. Návrhy přijaty nebyly.

 

Domnívám se, že jsme hlasovali o všech návrzích.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Z mého pohledu, paní předsedkyně, jsme hlasovali o všech návrzích odsouhlasených v proceduře.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zeptám se ještě legislativy, zda je vše v pořádku. Ano. Budeme tedy hlasovat o návrhu celého zákona.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé související zákony, podle sněmovního tisku 573, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 176. Ptám se, kdo je pro přijetí zákona. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 176 přítomno 165, pro 118, proti 4. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Tím končím bod 73, sněmovní tisk 573 a děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji. (Hluk v sále!)

 

Zahajuji projednávání bodu

 

120.
Návrhy Poslanecké sněmovny na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání
/sněmovní dokument 2721/

Tento materiál vám byl doručen a obsahuje usnesení organizačního výboru č. 272 ze dne 13. června 2012. Prosím pana poslance Jana Vidíma, aby z pověření organizačního výboru tyto návrhy uvedl. Všechny ostatní žádám o pozornost. Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, organizační výbor mi uložil seznámit Poslaneckou sněmovnu s návrhem svého podvýboru pro přípravu návrhů na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání a organizační výbor mi tedy uložil, abych Poslaneckou sněmovnu provedl hlasováním o tomto návrhu. Vy to máte všichni před sebou, nebo to můžete mít všichni před sebou, protože je v databázi dokumentů Poslanecké sněmovny uloženo příslušné usnesení organizačního výboru, které obsahuje charakteristiky jednotlivých navržených kandidátů. Tyto tedy rozhodně v tuto chvíli číst nebudu. (V sále je stále neskutečný hluk!)

Podvýbor organizačního výboru, který se tímto zabýval více než šestkrát, následně hlasováním rozhodl o tom, že Poslanecké sněmovně prostřednictvím organizačního výboru předloží tři kategorie návrhů: propůjčení Řádu Tomáše Garrigua Masaryka, udělení Medaile Za hrdinství a udělení Medaile Za zásluhy. Skutečně se tento podvýbor předmětnou tematikou velmi podrobně a velmi detailně zabýval, vyslechl si jakési zpravodajské zprávy navrhovatelů jednotlivých kandidátů a poté, jak jinak než hlasováním, rozhodl.

Já bych vás chtěl požádat, vážená paní předsedkyně, zda byste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům, případně i k celé proceduře projednávání. Poté co bychom rozpravu ukončili, přistoupili bychom k hlasování o třech kategoriích, jak jsem je uvedl. Děkuji pěkně.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu poslanci Vidímovi. Zahajuji obecnou rozpravu. Hlásí se do ní pan kolega Stanislav Křeček. Prosím.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dámy a pánové, já se domnívám, že práce podvýboru podle mého názoru trpí přílišnou subjektivitou. Chtěl bych rád vědět, jestli do návrhu byly zařazeny také jiné návrhy než ty, které předložili členové tohoto podvýboru. Já jsem navrhl, aby Medaile Za zásluhy byla udělena prof. Jaroslavu Malinovi, což je umělec světového jména, bývalý rektor akademie. Vyhověno mi bez důvodu samozřejmě nebylo. Lidé, kteří tam jsou zařazeni, nechci samozřejmě o jejich kvalitách pochybovat, ale jsou neméně srovnatelní. Já se domnívám, že za situace, kdy o tom nerozhoduje Sněmovna, kdy jenom předkládá návrh prezidentu republiky, by bylo na místě zahrnout širší okruh těch, kteří navrhují. Proč dělat na naší úrovni už samotnou selekci těchto jmen za situace, kdy stejně o tom bude rozhodovat někdo jiný?

Čili já s tímto spokojen rozhodně nejsem. Nevím, jestli je možné doplňovat tento návrh.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, určitě v podrobné rozpravě, pane kolego.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dobře, takže se ještě vyjádřím v podrobné rozpravě. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP