(Jednání pokračovalo v 17 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, já zazvoním, kdyby náhodou ještě někdo... Ano, pan poslanec Vidím dostane slovo jako první. (Předsedající zvoní.) Prosím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Paní a pánové, dovolte mi, abych vás seznámil s výsledky tajných voleb, které proběhly ještě v dopolední části zasedání dnešního jednacího dne Poslanecké sněmovny.

 

143.
Návrh na volbu vedoucího stálé delegace Parlamentu do Meziparlamentní unie

Bylo vydáno 126 hlasovacích lístků, odevzdáno pak bylo 122 platných i neplatných hlasovacích lístků.

Pro navrženého kandidáta Ivana Fuksu byl odevzdán 101 hlas. Pan Ivan Fuksa se stal vedoucím stálé delegace Parlamentu do Meziparlamentní unie.

 

110.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu kultury České republiky

Seznámím vás s výsledky volby členů Rady Státního fondu kultury České republiky.

Bylo vydáno 126 hlasovacích lístků, odevzdáno pak bylo 125 platných i neplatných hlasovacích lístků.

Pro navržené kandidáty byly hlasy odevzdány takto: pro Rudolfa Adlera 103 hlasy, pro Jiřího Dědečka 91 hlas, pro Alexandra Gregara 104 hlasy, pro Jiřího Hlaváče 90 hlasů, pro Miloše Horanského 99 hlasů, pro Miloše Prokopa (správně: pro Jiřího Mergera) 88 hlasů, pro Jindřicha Lechovského 88 hlasů, pro Romana Musila 90 hlasů, pro Jana Simona 100 hlasů, pro Martu Smolíkovou 88 hlasů, pro Miroslava Ševčíka 86 hlasů, pro Marcelu Turečkovou 90 hlasů a konečně pro pana Pavla Žuru 92 hlasy. Konstatuji, že všichni navržení byli zvoleni členy Rady Státního fondu kultury České republiky.

 

116.
Návrh na volbu předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů

Seznámím vás s výsledky volby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Bylo vydáno 126 hlasovacích lístků, odevzdány pak byly 124 platné i neplatné hlasovací lístky.

Pro navrženého kandidáta Františka Bublana bylo odevzdáno 109 hlasů. Konstatuji, že František Bublan se stal předsedou stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti GIBS.

 

108.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Pozemkového fondu České republiky

Seznámím vás s výsledky volby členů dozorčí rady Pozemkového fondu. (Hluk v sále.)

Bylo vydáno 126 hlasovacích lístků, odevzdány pak byly 124 platné i neplatné hlasovací lístky.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím tedy, kolegové, zdá se, že je tady příliš velký hluk. Prosím. Některé hloučky jsou viditelně tím hlavním zdrojem hluku.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně.

Pro navržené kandidáty byly hlasy odevzdány takto: pro Václava Horáčka 95 hlasů, pro Radima Jirouta 93 hlasy. Konstatuji, že oba jmenovaní byli zvoleni členy dozorčí rady Pozemkového fondu České republiky.

 

109.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

Dovolte mi, abych vás seznámil s výsledky volby členů Rady Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Bylo vydáno 126 hlasovacích lístků, odevzdány pak byly 123 platné i neplatné hlasovací lístky.

Pro navržené kandidátky byly hlasy odevzdány takto: pro Terezu Brdečkovou 84 hlasy, pro Zuzanu Kopečkovou 93 hlasy a pro Evu Tomanovou 91 hlas. Konstatuji, že všechny tři jmenované dámy byly zvoleny členkami Rady Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie.

 

107.
Návrh na volbu členů Etické komise České republiky
pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu

A konečně mi dovolte, abych vás seznámil s výsledky volby členů Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu.

Bylo vydáno 126 hlasovacích lístků, odevzdány pak byly 123 platné i neplatné hlasovací lístky.

Pro navržené kandidáty byly hlasy odevzdány takto: pro Petra Blažka 7 hlasů, pro Stanislava Devátého 54 hlasy, pro Jana Kudrnu 19 hlasů, pro Miloše Rejchrta 18 hlasů a pro Tomka Prokopa 44 hlasy.

Konstatuji, že v prvém kole nebyl zvolen žádný z navržených kandidátů a do druhého kola postupují ti kandidáti, kteří obdrželi nejvyšší počet hlasů, a to dvojnásobný počet, kolik nebylo zvoleno. Tedy postupují pánové Stanislav Devátý, Tomek Prokop, Jan Kudrna a Miloš Rejchrt.

Zároveň mi dovolte, abych konstatoval, že druhé kolo volby členů Etické komise, tedy dokončení tohoto volebního bodu, proběhne zítra hned v 9 hodin ráno, kdy započne vydávání hlasovacích lístků. Moc pěkně prosím, aby reprezentanti jednotlivých poslaneckých klubů teď dávali chviličku pečlivý pozor a seznámili své poslance s tímto postupem. V 9 hodin ráno volební komise na obvyklém místě zahájí vydávání hlasovacích lístků, které skončí v 9.15 hodin. Tímto tedy žádám, aby jednací den byl zahájen volbou, resp. oznamuji, že bude zahájen volbou a poté, co hlasovací lístky volební komise sečte, vyhlásí předseda volební komise výsledek této volby.

Ještě jednou opakuji: zítra v 9 hodin ráno zahajujeme druhým kolem volby členů Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu.

A jestli dovolíte, na závěr tohoto vystoupení bych rád Poslaneckou sněmovnu seznámil s usnesením 58 volební komise, které přijala dnes. Je to usnesení k volbě předsedy komise:

Volební komise

1. bere na vědomí rezignaci poslance Jana Vidíma na funkci předsedy volební komise Poslanecké sněmovny;

2. volí předsedou komise poslance Petra Tluchoře a ukládá poslanci Vidímovi seznámit s tímto usnesením Poslaneckou sněmovnu.

Je to mé poslední vystoupení z pozice předsedy volební komise před Poslaneckou sněmovnou. Chci vám všem, kolegyně a kolegové, poděkovat za výtečnou spolupráci při volbách a nominacích uskutečňovaných Poslaneckou sněmovnou. Děkuji vám. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, tak se tedy loučíme s předsedou volební komise a já mu vyhovím v tom, že to jeho poslední přání, které měl jako odstupující, aby zítra v 9 hodin ráno začalo druhé kolo volby Etické komise. Ještě jednou to zopakuji na konci dnešního jednání, aby si to všichni připomněli. To je také závěr, že zítra bude druhé kolo pokračovat v 9 ráno.

 

A teď se snad můžeme pustit do programu, který máme naplánovaný. Další je bod číslo 121. Je to

 

121.
Výroční zpráva o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře v roce 2010
/sněmovní tisk 468/

Projednal to volební výbor, záznam byl doručen do Sněmovny jako tisk 468/1. Teď bych požádal zpravodaje volebního výboru poslance Petra Skokana, aby nás k této zprávě o činnosti České tiskové kanceláře informoval o závěrech jednání výboru.

 

Poslanec Petr Skokan: Vážený pane předsedající, milé kolegyně a vážení kolegové, volební výbor se kromě jiných zpráv z masmédií zabýval také zprávou České tiskové kanceláře, ale usnesení ke schválení této zprávy nepřijal z celé řady důvodů.

Snad bych řekl, že v té zprávě samotné nebyly shledány žádné zásadní závady, to znamená zpráva odpovídá skutečnosti, ale České tiskové kanceláři dlouhodobě někteří členové volebního výboru vytýkají určité atributy, jako je např. neveřejné zasedání jejích orgánů nebo čerpání rezervy a také nakládání s majetkem. Z těchto několika důvodů byla tedy zpráva pro některé členy volebního výboru nehlasovatelná. Takže já vám nyní nemohu doporučit nebo předat doporučení volebního výboru.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: K žádnému hlasování tedy, jak jsem pochopil. Žádný závěr není k hlasování. To je zajímavé, ano. Dobře, já v každém případě děkuji za toto oznámení a zahájím všeobecnou rozpravu ke zprávě o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře. Ale nikdo se do rozpravy nehlásí. V tom případě obecnou rozpravu ukončím.***




Přihlásit/registrovat se do ISP