(12.40 hodin)

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji velmi pěkně, paní předsedkyně. V současné době chybějí v této radě dva členové. Dne 8. listopadu skončilo volební období Danielu Petruškovi a 2. prosince letošního roku rezignoval na členství v této dozorčí radě pan poslanec Petr Gazdík. Znamená to, že se jedná o volbu dvou členů dozorčí rady Pozemkového fondu.

Ve stanovené lhůtě volební komise obdržela právě dva návrhy: Václav Horáček - TOP 09 a Radim Jirout - ODS.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou a já bych vás nyní, paní předsedkyně, požádal, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Otevírám tuto rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím.

 

Budeme tedy hlasovat o způsobu volby. Je zde návrh na volbu tajnou.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 218. Kdo je pro? Proti?

V hlasování pořadové číslo 218 přítomno 121, pro 111, proti nikdo. Určili jsme tajnou volbu a přerušuji projednávání bodu 108.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

109.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

Pan předseda Jan Vidím má slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. 23. listopadu tohoto roku předložil ministr kultury, neboť on je oprávněn předkládat takovýto návrh, návrh na volbu tří členů této rady. Jedná se o Terezu Brdečkovou, Zuzanu Kopečkovou a Evu Tomanovou.

Způsob volby zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou. Chci vás požádat, paní předsedkyně, abyste otevřela rozpravu jak k navrženým kandidátkám, tak ke způsobu volby.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Rozpravu otevírám. Prosím, zda se do ní někdo hlásí. Nehlásí se nikdo, rozpravu tedy končím.

 

Budeme hlasovat o způsobu volby.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 219. Táži se, kdo souhlasí s tím, aby byla volba tajná. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 219 přítomno 122, pro 116, proti nikdo. Určili jsme tedy způsob volby a přerušuji projednávání bodu 109.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

110.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu kultury České republiky

Pan předseda Jan Vidím má slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. 23. listopadu letošního roku předložil taktéž ministr kultury stejně jako v bodu předchozím, neboť on je osobou oprávněnou, návrh na volbu 13 členů této rady. Jedná se Rudolfa Adlera, Jiřího Dědečka, Alexandra Gregara, Jiřího Hlaváče, Miloše Horanského, Jindřicha Lechovského, Jiřího Mergera, Romana Musila, Jana Simona, Martu Smolíkovou, Miroslava Ševčíka, Marcelu Turečkovou a Pavla Žuru.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou. Poprosil bych vás, paní předsedkyně, abyste zahájila rozpravu jak k navrženým kandidátům, tak ke způsobu volby.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Rozpravu zahajuji. Prosím o vaše přihlášky. Rozpravu tedy končím.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana předsedy volební komise na tajnou volbu.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 220. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Proti?

V hlasování pořadové číslo 220 přítomno 124, pro 118, proti nikdo. Tajná volba byla schválena a já přerušuji projednávání bodu 110.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Paní předsedkyně, požádal bych vás, abyste v tuto chvíli přerušila jednací den Poslanecké sněmovny s tím, že do 13 hodin bude volební komise na obvyklých místech vydávat hlasovací lístky pro tajnou volbu, jak jsme si před okamžikem schválili. S výsledky této tajné volby bych Poslaneckou sněmovnu seznámil při nejbližší možné příležitosti.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pan předseda volební komise oznámil podstatné skutečnosti pro to, aby mohla volba proběhnout. Já tedy nyní přerušuji dnešní jednací den, a to do 14.30 hodin, kdy budou zahájeny ústní interpelace. Jenom upozorňuji, že pan premiér je omluven, tudíž interpelace budou pravděpodobně mít rychlejší průběh a budeme se ihned po jejich vyčerpání věnovat interpelacím na ministry vlády a po skončení těchto interpelací je dohoda na pokračování o projednávání bodů z bloku zpráv. Tedy to je program na dnešní odpoledne.

 

(Jednání přerušeno ve 12.44 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP