(20.10 hodin)
(pokračuje Němcová)

Nyní budeme hlasovat o variantě B. Prosím o stanoviska. (Ministr: Taky ne. Zpravodaj: Neutrální.) ***

 

Zahajuji hlasování číslo 281. Táži se, kdo podporuje variantu B.

Hlasování číslo 281. Přítomno 164, pro jeden.

 

Jsme u varianty C. Prosím.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Varianta C - 4 roky. Doporučuji neboli souhlas. (Ministr: Ano.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 282. Kdo podporuje variantu C? Kdo je proti?

Hlasování číslo 282. Přítomno 164, pro 22.

 

A jsme u varianty D. Prosím tedy vaše stanoviska.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Jsme u varianty D - 3 roky. Stanovisko neutrální. (Ministr: Ano.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 283. Ptám se, kdo podporuje variantu D.

Hlasování číslo 283. Přítomno 164, pro 135. Čili to je vítězná varianta, o které bychom nyní měli hlasovat jako o první.

 

Prosím pana zpravodaje, aby upřesnil, jak bude znít návrh, o němž budeme hlasovat nyní.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Navrhuji, aby Poslanecká sněmovna hlasovala o variantě D neboli 3 roky. Moje stanovisko: Souhlas. (Ministr: Ano.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování 284. Táži se, kdo je pro návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 284. Přítomno 164, pro 144, proti 17. Návrh byl schválen. Můžeme pokračovat, prosím.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Nyní nám zbývá hlasovat odděleně o části 4 a 5. Navrhuji, abychom hlasovali společně o těchto obou variantách.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová V návrhu procedury bylo, že budeme hlasovat zvlášť. Takto jsme schválili proceduru, pane poslanče.

 

Poslanec Pavel Svoboda: V tom případě souhlasím. Hlasujme nejdřív o části 4, kterou navrhl kolega poslanec Farský.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Tedy A4 - rozumím tomu dobře?

 

Poslanec Pavel Svoboda: A otázka zní, kdo je pro vyřazení.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pan kolega Farský ještě chce upřesnit? Ne. Prosím pana zpravodaje.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Upřesnili jsme si proceduru, takže budeme hlasovat. Kdo je pro vyřazení, bude hlasovat ano. Kdo je... Takže ještě jednou, kdo je pro to, aby to tam zůstalo, hlasuje ano, kdo je proti, hlasuje ne. (Smích a oživení v sále.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pan kolega Farský chce ještě k tomu návrhu? Jedná se o váš návrh, prosím, pane kolego, upřesněte Sněmovně svůj úmysl.

 

Poslanec Jan Farský: Děkuji za slovo. Nebudu upřesňovat úmysl, ale promluvil bych k proceduře, protože se domnívám, že jsme v rámci procedury schválili hlasování v jednom bodě o části čtvrté i páté v jednom hlasování, ne oddělená hlasování. A takto byla schválena procedura. (Hlasy ze sálu, že není slyšet.) Část 4 a 5, o ní budeme hlasovat v jednom hlasování, protože tak byla schválena procedura. Tak abychom neměnili schválenou proceduru a neznejasnili hlasování. To je jen upozornění na proceduru, ne na obsah.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Takže měli jsme pravdu na začátku, když jsme navrhovali hlasování o obou částech zaráz. Takže jestli můžu zopakovat, budeme hlasovat, kdo je pro, aby obě části v tomto pozměňovacím návrhu zůstaly, bude hlasovat ano. Kdo je proti, bude hlasovat ne.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Takže hlasujeme zároveň o bodech A4, A5. (Stanovisko zpravodaje je neutrální. Ministr: Mně je to moc líto, ale Farskému to tam zůstat nemůže. Já se zdržuji hlasování.)

 

Zahajuji hlasování 285. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 285. Přítomno 164, pro 19, proti 63. Návrh nebyl přijat. Prosím, můžeme pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Nyní bychom měli hlasovat o oponentní zprávě jako pozměňujícím návrhu jako celku. Moje stanovisko je souhlas. Samozřejmě s přihlédnutím ke všem pozměňujícím návrhům, které byly zde hlasovány.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Hlasujeme tedy o bodu A, nikoli A4, A5, ale o zbývajících bodech A jako celek. Je to tak? Prosím stanoviska. (Ministr: Bez bodů 4 a 5, jak už bylo odhlasováno, souhlas. Zpravodaj: Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování číslo 286. Kdo je pro tento návrh? A kdo je proti?

Hlasování číslo 286. Přítomno 164, pro 118, proti 18. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Svoboda: V tomto případě, kdy Poslanecká sněmovna schválila oponentní zprávu, je podle mého názoru další pozměňující návrh, který známe pod písmenem C Michala Doktora, pod písmenem D kolegyně Semelové a pod písmenem F kolegy Floriána nehlasovatelný.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, legislativa přitaká, že tomu tak je. Námitku nevidím, takže už je před námi hlasování pouze o návrhu jako celku. Je to tak? Bylo hlasováno o všech návrzích. Přikročíme tedy k návrhu zákona.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 138, ve znění schválených pozměňovacích návrhů." Stanoviska prosím. (Zpravodaj: Souhlas. Ministr: Zajisté souhlas.)

Zahajuji hlasování číslo 287. Kdo je prosím pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 287. Přítomno 164, pro 138, proti 18. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. (Potlesk z pravé části sálu.)

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji též panu zpravodaji. Končím projednávání bodu 86, sněmovního tisku 138.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

87.
Návrh poslanců Bohuslava Sobotky, Jeronýma Tejce, Lubomíra Zaorálka a dalších
na vydání zákona, kterým se mění zákon České národní rady č. 202/1990 Sb.,
o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 47/ - třetí čtení

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele místo pan poslanec Jeroným Tejc, zpravodaj rozpočtového výboru Pavel Svoboda. Obdrželi jsme sněmovní tisk 47/3, který obsahuje návrh na zamítnutí.

Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se do této rozpravy hlásí. Pan poslanec Jeroným Tejc. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP