(10.10 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlásí se někdo dále s nějakým návrhem nebo požadavkem nebo jinou představou o postupu a proceduře? Toto není rozprava, teď je pouze diskuse k proceduře, kterou navrhl zpravodaj. Rozprava bude ještě později, to neuteče. Takže jenom pouze k proceduře navržené panem poslancem Sobotkou.

Pokud není žádný další, tak bych požádal pana poslance, jestli se vyjádří k tomu třeba, jestli může vyhovět tomu návrhu pana ministra Langera, nebo budeme hlasovat o tom návrhu procedury tak, jak...

Ještě se hlásí pan poslanec Pleva. Zpravodaje prosím, kdyby vyčkal na tuhle připomínku.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já bych jenom požádal, aby pozměňovací návrh B121, jako v podstatě legislativně technická změna k tomu menšinovému stanovisku výboru, byl hlasován spolu s těmi jednotlivými návrhy, které budou hlasovat jako technické změny dohromady.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tomu zřejmě půjde vyhovět. Prosím, pan zpravodaj má slovo.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Čili k těm dvěma vystoupením, která zazněla v tuto chvíli k proceduře. Nejprve návrh pana ministra Langera. Já myslím, že ta věc je řešena, že v tom úvodním bloku hlasování jsem zahrnul i jeho pozměňovací návrh pod bodem B4, čili byl by schválen v tom úvodním bloku, a totéž se týká návrhu pana poslance Plevy. Čili počítám s tím, že tento návrh bude hlasován v rámci úvodního bloku návrhů, které se týkají oponentní zprávy.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže ty dvě připomínky byly vyřízeny a teď tedy, pokud není žádná další... dívám se, není... tak bychom hlasovali o postupu, který navrhl zpravodaj poslanec Sobotka, s tím, že připomínky jsou akceptovány. Takže budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, zvolit postup, který byl navržen zpravodajem při schvalování rozpočtu, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 3, přihlášených je zde 188, pro hlasovalo 175, proti 1. Takže bylo přijato. Tento návrh na postup byl přijat.

 

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Všichni zřejmě víte, že lze navrhovat pouze opravu legislativně technických chyb, gramatických apod. Mám tady písemné přihlášky do této rozpravy. Mám tady přihlášku poslance Josefa Vondrušky a pak poslance Jana Látky. Prosím tedy oba, aby přednesli své návrhy. Prosím, poslanec Vondruška, pak se hlásí Zdeněk Škromach. Prosím.

 

Poslanec Josef Vondruška: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já bych si dovolil načíst legislativně technickou poznámku k tisku číslo 612/2, který právě projednáváme, k bodu B50. Jedná se o upřesnění položky, snížení, kde částku 10 milionů korun českých navrhuji ponížit o ni položku vládní rozpočtové rezervy. Je to z kapitoly Všeobecná pokladní správa. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Teď poprosím pana poslance Látku.

 

Poslanec Jan Látka: Děkuji za slovo. Pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych jako legislativně technický návrh upřesnil pozměňovací návrhy pod pořadovým číslem B64 až B72. O uvedené částky bude v kapitole 398 Všeobecná pokladní správa program 298.220 ponížena položka vládní rozpočtová rezerva. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď v pořadí je Zdeněk Škromach a pak pan poslanec Ivan Ohlídal. Takže teď prosím Zdeňka Škromacha, pak bude Ivan Ohlídal a pak poslanec Koníček.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, páni poslanci, jenom technická úprava k bodu B98/1. Číslice 42 tisíc se nahrazuje 52 tisíc. Tam zřejmě došlo k přeslechu při načítání.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď poslanec Ohlídal, pak poslanec Koníček a Michalík, Mlčák, pardon.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych načetl dva legislativně technické návrhy. Ten první se týká položky B49/5. Zde v tomto návrhu zřejmě při přepisování ze stenozáznamu byla provedena chyba v názvu obce. Nejedná se o Větéřov, ale krátce o Věteřov.

Druhý návrh tohoto typu je návrh týkající se položky B49/7, kde je opět zkomoleno jméno obce. Nejedná se o obec Nechvalný, ale o obec Nechvalín.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Teď bych požádal pana poslance Koníčka, připraví se poslanec Ladislav Mlčák.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane místopředsedo, dovolte i mně doplnit, protože v tisku 612/2 je napsáno u položky B91, nutno upřesnit položku snížení, takže u položky B91 ve výši 1 milion korun jako zdroj kapitola VPS, program 298.220, snížení položky agregace 298.220.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Požádám pana poslance Mlčáka.

 

Poslanec Ladislav Mlčák: Pane předsedající, rovněž ke sněmovnímu tisku 612/2. Jedná se o položky B58, B59, B60, B61, B62. U všech těchto položek doplňuji položku snížení kapitoly VPS z vládní rozpočtové rezervy. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP