(18.20 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Otevírám rozpravu, ptám se, kdo se do ní hlásí. Nemám žádnou písemnou přihlášku ani nevidím přihlášku z místa, rozpravu končím.

 

O tajné volbě rozhodneme v hlasování pořadové číslo 189, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 189: z přítomných 156 pro 147, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Prosím další bod, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Dalším bodem je bod číslo

 

44.
Návrh na volbu člena dozorčí rady České konsolidační agentury

 

Pouze připomínám, že v této dozorčí radě je stále neobsazeno jedno místo člena.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy: Ladislav Libý, ODS, a Antonín Sýkora, ČSSD. Tyto návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům.

Dnes jsem byl předsedou poslaneckého klubu ČSSD informován o tom, že návrh na Antonína Sýkoru je stažen. Může mi to pan předseda potvrdit?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu k tomuto bodu, nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se do ní hlásí. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

 

Rozhodneme tedy o tajné volbě. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 190 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 190: z přítomných 155 pro 148, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Další bod, prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Jestli ještě dovolíte k tomuto bodu. Na hlasovacím lístku jsou uvedena obě jména. K jakémukoliv označení jména Antonín Sýkora nebude volební komise přihlížet, čili jakékoliv označení nebude mít vliv na platnost lístku.

 

Dalším bodem je

 

45.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Pozemkového fondu České republiky

 

K dnešnímu dni jsou v dozorčí radě Pozemkového fondu České republiky neobsazena tři místa členů, uvolněná skončením volebního období Olgy Sehnalové, Jana Grůzy a Pavla Peška. Jedná se tedy o volbu tří členů této rady.

Ve stanovené lhůtě volební komise obdržela od poslaneckých klubů tyto návrhy: Jan Grůza, KDU-ČSL, Tomáš Havlíček, Strana zelených, Josef Smýkal, ČSSD, Pavel Svoboda, ODS. Tyto návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům.

Zároveň dovolte, abych vás informoval, že poslanecký klub ODS jméno Pavla Svobody v tuto chvíli rovněž stahuje.

Zvláštní zákon nestanoví způsob volby a volební komise navrhuje volbu tajnou.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, nemám do ní žádnou písemnou přihlášku. Nevidím přihlášku z místa.

 

O tajné volbě rozhodneme hlasováním pořadové číslo 191, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro tajnou volbu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 191: z přítomných 156 pro 149, proti 2. Návrh byl přijat, budeme konat tajnou volbu.

 

Další bod, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dalším bodem je

 

46.
Návrh na volbu vedoucího stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění
Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě

 

V prodloužené lhůtě byly volební komisi předloženy tyto návrhy: Petr Bratský, ODS, Václav Exner, KSČM, a Jaroslav Plachý, ODS.

Poslanecký klub ODS dnes kandidaturu Jaroslava Plachého stáhl. O tom byly poslanecké kluby informovány.

Vedoucí stálých delegací Parlamentu se volí většinovým způsobem a tajným hlasováním.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, otevírám rozpravu. Konstatuji, že nemám žádnou písemnou přihlášku ani nevidím přihlášku z místa. Rozpravu končím. Způsob volby je určen zákonem.

Další bod, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Podle mých podkladů jsme se vypořádali se všemi volebními body v tomto fóru a budeme pouze už teď hlasovat tajně. Hlasovací urna bude připravena za pět minut, čili v 18.30 začneme hlasovat. Na vydávání hlasovacích lístků budeme potřebovat 20 minut.

Ještě dovolte jednu poznámku o způsobu volby. Chci ještě jednou připomenout, že souhlas s navrženým kandidátem vyjádří hlasující zakroužkováním čísla před jménem kandidáta, nesouhlas přeškrtnutím písmenem x tohoto čísla. Jakékoliv jiné značení bude pokládáno za neplatnost hlasovacího lístku. Toto se netýká označení jmen kandidátů, kteří už byli staženi kandidujícími poslaneckými kluby.

Děkuji pěkně, hezký večer.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu předsedovi volební komise a přerušuji bod jednání na volbu. Prosím volební komisi, aby umožnila panu Karlu Sehořovi, Haně Šedivé a mně hlasovat přednostním právem, protože máme na starost polskou delegaci, takže bych byl rád, abyste se na nás nezlobili.

Ale ještě předtím pan předseda výboru pro obranu. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Chci jen oznámit, že jednání výboru pro obranu bude zahájeno v 18.45, a chtěl bych vážené kolegyně a kolegy požádat, aby také členům výboru pro obranu umožnili přednostní hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vyhlášení výsledků voleb bude při pokračování 15. schůze. Znovu opakuji - zítra ráno začínáme schůzí sedmnáctou v 9 hodin, která má bod programu jediný podle svolání, a budeme pokračovat třemi pevně zařazenými body.

Ještě pan předseda klubu ČSSD Michal Hašek. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Michal Hašek: Já bych poprosil všechny kolegyně a kolegy z klubu ČSSD, kdybychom se mohli shromáždit tady v tom rohu u kolegy Novosada a mohli si ještě říci několik informací před samotnou volbou. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Jednání Poslanecké sněmovny je přerušeno.

 

(Schůze přerušena v 18.26 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP