Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
dne 19. června 2007 ve 14.05 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobré odpoledne, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády.

Nechá-li příroda v něčím rozumu mezeru, zamázne ji obvykle tlustou vrstvou samolibosti. - Henry Longfellow.

Zahajuji další jednací den 15. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a popřípadě mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili paní poslankyně Konečná - náhradní karta číslo 2, pan ministr Říman - náhradní karta číslo 5 a pan ministr Řebíček - náhradní karta číslo 7.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Boháč, pan poslanec Krajíček, pan poslanec Michalík, pan poslanec Vanoušek, pan poslanec Vondruška. Z členů vlády se omlouvá pan ministr Gandalovič, pan ministr Jehlička, pan ministr Langer, pan ministr Pospíšil a paní ministryně Stehlíková.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dnešní grémium se dohodlo na následujícím postupu při projednávání zbylých bodů naší 15. schůze. (Velký hluk v sále.) Než budu pokračovat, poprosil bych vážené paní poslankyně a vážené pány poslance, aby se usadili, ztišili se, protože budeme probírat další postup naší schůze, to znamená, které body budeme projednávat.

Pan poslanec Vanoušek je přítomen, takže jeho omluvu ruším.

Navrhuji, abychom tedy pokračovali takto. Dnes, v úterý 19. 6., nejprve projednáme body z bloku třetích čtení, to je body 32, 68 a 37. V této souvislosti musíme ještě rozhodnout, že třetí čtení proběhnou i mimo vyčleněnou dobu stanovenou jednacím řádem, tedy § 95a. Poté projednáme pevně zařazené body 20, 59, 23 a přerušený bod 70. Od 18 hodin proběhne první kolo voleb.

Ve středu 20. 6. odpolední jednání zahájíme případnými druhými koly voleb, poté projednáme pevně zařazený bod 51 a na žádost ministra Ivana Langera poslední bod z bloku třetích čtení, to je bod 35. V této souvislosti musíme ještě rozhodnout, že třetí čtení proběhne i mimo vyčleněnou dobu stanovenou jednacím řádem, tedy § 95a.

Pan poslanec Paroubek - náhradní karta číslo 11, pan poslanec Tluchoř - náhradní karta číslo 9, pan poslanec Špika - náhradní karta číslo 10.

K programu dnešní schůze se mi přihlásil pan poslanec Hamáček, poté pan poslanec Pleva. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Hamáček: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhl zařazení nového bodu na pořad jednání Sněmovny. Tento nový bod by zněl, nebo název tohoto nového bodu by zněl Informace vlády o vyjednávání o budoucí podobě smluvního uspořádání Evropské unie před jednáním Evropské rady 21. - 22. 6. v Bruselu.

Důvodem, proč navrhuji tento bod, je, že my jsme zde byli seznámeni na minulé schůzi s pozicí vlády, se kterou na tato jednání odjížděla. Ta pozice byla velmi rámcová a všeobecná. Od té doby došlo k jistým posunům a my jsme odkázáni na informace z médií, abychom se dověděli, co naši vyjednávači dojednali a jaké jsou priority České republiky v těch konkrétních formulacích. Mám za to, že tato Sněmovna si takovouto podrobnou informaci zaslouží. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, poprosil bych, abyste mi dal návrh textu, který bod navrhujete, písemně.

O slovo se přihlásil zdvižením ruky pan… Stahuje, takže nyní je přihlášen pan poslanec Pleva, připraví se pan poslanec Klas. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, navrhuji vyřadit bod 40 našeho programu z programu této schůze. Je to Návrh na volbu členů Rady České televize.

Krátké zdůvodnění. Na této schůzi jsme neschválili zprávu Rady České televize o činnosti České televize. Pokud bychom neschválili ještě zprávu druhou, to je zprávu o hospodaření, mohlo by dojít k odvolání rady. Za tohoto stavu se mi zdá nesolidní zvolit nové členy rady, kteří by potom okamžitě byli odvoláni, aniž by na čemkoli měli jakýkoli podíl. Proto si myslím, že by bylo rozumné počkat s volbou nových členů rady až na dokončení projednávání zpráv o činnosti České televize.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Pan poslanec Pleva navrhuje tedy vyřadit bod číslo 40. Nyní se přihlásil o slovo pan poslanec Klas. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Klas: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené kolegyně, vážení kolegové, k dnešnímu programu schůze mi dovolte se vyjádřit. Beru zpět sněmovní tisk číslo 205, a sice jedná se o Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, který je ve vašem pořadu schůze uveden jako bod číslo 20. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP