(17.50 hodin)

Poslankyně Iva Šedivá: Takže první je návrh o legislativně technické poznámce. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, dvakrát souhlas.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 285. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 285 z přítomných 128 pro 112, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: V dalším sledu hlasování budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích pod bodem D, to znamená D1. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 286. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 286 z přítomných 130 pro 112, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další je bod D2. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 287. Ptám se, kdo je pro při obou souhlasných stanoviscích. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 287 z přítomných 130 pro 107, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Bod D3. Souhlas. (Poslanec Petr: Mírně neutrální stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 288 a ptám se, kdo je pro při mírně neutrálním stanovisku zástupce navrhovatelů. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 288 z přítomných 130 pro 100, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další je bod D4. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 289. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 289 z přítomných 130 pro 117, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další je bod D5. Souhlas. (Poslanec Petr: Neutrální stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 290. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 290 z přítomných 130 pro 103, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další je bod D6. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 291. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 291 z přítomných 131 pro 116, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další je bod D7. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 292. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 292 z přítomných 131 pro 115, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další je bod D8. Souhlas. (Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 293. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 293 z přítomných 131 pro 117, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Další návrh je hlasování o usnesení hospodářského výboru ve znění přijatých pozměňovacích návrhů v bodech D.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko? (Poslankyně Iva Šedivá: Souhlas. Poslanec Petr: Souhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 294 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 294 z přítomných 131 pro 86, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Tím se staly nehlasovatelnými body A1, A2 usnesení výboru pro životní prostředí a regionální rozvoj a zbývá nám hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Všichni navrhovatelé pozměňovacích návrhů souhlasí. Pan kolega Vojíř souhlasil už v rozpravě, že tomu tak je. Takže o všech návrzích bylo hlasováno. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Břetislava Petra, Radima Turka, Miroslava Opálky, Josefa Víchy a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1031, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 295 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 295 z přítomných 131 pro 114, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

Děkuji zástupci navrhovatelů, děkuji zpravodajce a končím bod č. 91.

 

Dalším bodem našeho programu je bod č. 93. Tím je

 

93.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
související s oblastí evidence obyvatel
/sněmovní tisk 1041/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal místo ministr vnitra František Bublan a zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pan poslanec Lubomír Suk. Pana ministra jsem ještě před chvílí viděl, pátrám po něm očima. Pana zpravodaje už vidím. Pan ministr je tady také. Konstatuji, že pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 1041/2.

Otevírám rozpravu a neeviduji žádnou přihlášku písemnou, z místa eviduji přihlášku pana poslance Františka Beneše, kterému uděluji slovo. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, já bych chtěl krátce vysvětlit pozměňovací návrhy, které máte pod písmenem E. Jedná se o pozměňovací návrhy, které novelizují zákon o občanských průkazech.

Tento návrh má dvě části. Prvá část zavádí potvrzení o občanském průkazu, jeho vydání i v případě, že po skončení platnosti občanského průkazu se jedná o osobu, která je dlouhodobě upoutána na lůžko a bylo by nevhodné v takových případech vystavovat nový občanský průkaz. Potvrzení o občanském průkazu by se v takovém případě vydávalo na dobu neomezenou a občanský průkaz by zůstal v držení té osoby a občanským průkazem s fotografií by se tato osoba spolu s tím potvrzením dále prokazovala. To je prvá část toho návrhu. Druhá část návrhu se pokouší napravit to, co jsme se již jednou pokoušeli udělat a nepovedlo se nám, to znamená ustavit zákonem, aby lidé narození před 1. lednem 1936, pokud mají občanské průkazy na dobu neurčitou, si je nemuseli měnit.

Po dohodě s panem zpravodajem jsem požádal o rozdělení hlasování na dvě části, aby tomu tak mohlo být vyhověno.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP