(18.00 hodin)
(pokračuje F. Beneš)

A dovolím si požádat vás o jednu legislativně technickou úpravu. V bodu E1 pod bodem šest je odkaz na písm. e) a má tam být na písm. g). Jedná se o překlep a prosím, aby to takto bylo přijato.

Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, pan zpravodaj eviduje. Kdo další se hlásí do rozpravy ve třetím čtení? Pan poslanec Vykydal. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ivo Vykydal: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, ve svém pozměňujícím návrhu pod písmenem D, kde jsem doplnil novelu dalších dvou zákonů, jsem uvedl poznámku, že uvedený návrh se promítne do změny názvu zákona. A vzhledem k tomu, že jsem navrhl změnu zákona o obcích, která byla již mnohokrát novelizována, tak aby název v případě přijetí mého pozměňujícího návrhu nebyl velmi složitý, tak proto mně stačí, pokud se změna názvu promítne pouze tím, že se tam doplní "a některých dalších zákonů". Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji kolegovi Vykydalovi. Pan místopředseda Ivan Langer.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pane místopředsedo, mám stejný návrh. Jsem přesvědčen o tom, že se jedná o legislativně technickou úpravu, resp. může to být návrh na stažení bodu 1 mého pozměňovacího návrhu, který se také týká názvu zákona, tak jak to bylo v případě kolegy Vykydala.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Kdo další se hlásí do rozpravy? V rozpravě ještě vystoupí pan zpravodaj a poté pan poslanec Hovorka.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Kolegyně a kolegové, v podstatě stejný problém nám vyvstává u návrhu kolegy Melčáka, který ve svém návrhu pouze doporučil promítnout změnu názvu zákona, neuvedl to jako pozměňující návrh, takže předpokládám, že tento můj výklad bude správně chápán a nebude se přihlížet k tomu, aby se o tomto návrhu hlasovalo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Nyní je přihlášen do rozpravy pan poslanec Ludvík Hovorka. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl bych jenom poprosit, aby se o mém pozměňovacím návrhu, který se týká zákona o občanských průkazech F1, hlasovalo dříve, než se bude hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Františka Beneše pod bodem 7. Návrh je téměř identický, ale domnívám se, že úprava, kterou jsem navrhl já, je podstatně jednodušší.

A chtěl bych ještě poprosit, jestli by se mohl pan ministr vyjádřit k návrhu pana poslance Františka Beneše, který tady vlastně pan poslanec František Beneš komentoval. Domnívám se, že návrh, který je předložen v části jedna, to asi není dobře, ale bylo by dobré, kdyby se k tomu vyjádřil pan ministr.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji poslanci Ludvíku Hovorkovi. Přihlásil se pan ministr vnitra František Bublan. Prosím, pane ministře.

 

Ministr vnitra ČR František Bublan: Děkuji pane předsedající. Vyjádřím to ve svém názoru. Domnívám se, že návrh pana poslance Hovorky je legislativně dokonalejší, takže se přikláním k tomuto řešení. Ale ten problém s občanskými průkazy bude vyřešen touto novelou.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, rozumíme si. Kdo další se hlásí do rozpravy? Pokud se již nikdo nehlásí do rozpravy, rozpravu končím.

Ptám se, je-li zájem o závěrečné slovo zpravodaje. Není tomu tak. Ptám se i pana ministra, jestli má zájem o závěrečné slovo. Není tomu tak.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O totéž žádám pana ministra vnitra. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Postup procedury bude následující:

V prvním hlasování bychom hlasovali o návrzích výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, tedy pozměňovací návrhy pod písmenem A. Navrhuji hlasovat je jako celek. Druhé hlasování by bylo o návrhu pana kolegy Ivana Langera, místopředsedy Sněmovny, tedy pozměňovací návrh pod písmenem B. Třetí hlasování by bylo o návrhu pod písmenem C1 pana kolegy Melčáka. Čtvrté hlasování návrh kolegy Melčáka pod písmenem C2, dále páté hlasování by byl návrh pod písmenem D1 kolegy Vykydala. Šesté hlasování bychom museli rozdělit, neboť si to tak navrhovatel pan kolega František Beneš přeje. Měli bychom hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem E1 body 1 až 4 a 6 společně, dále samostatně bod 5 pod písmenem E1, potom samostatně bod 7 pod písmenem E1 a následně by se hlasovalo samostatně o bodu E2. Dále bychom hlasovali pozměňovací návrhy pod písmenem F kolegy Ludvíka Hovorky, následně by se hlasovalo o návrzích pod písmenem G, a to tak, že by se hlasovaly návrhy G1, G2, G4, G5 společně a samostatné hlasování o bodu G3. A pak by následovalo hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem H poslance Suka, a to tak, že by se hlasovalo o každém návrhu zvlášť, neboť pod bodem A2 je pozměňující návrh, který by přijetím jiného pozměňujícího návrhu pod písmenem C2 by se stal nehlasovatelným.

Dále bychom měli odhlasovat legislativně technické úpravy tohoto zákona. A tady bych si dovolil jednu úpravu přesně specifikovat. Jde o návrh pod písmenem A2, nově vkládaný § 25a se mezi text odstavce 1 "jsou" a slovo "o" doplňuje slovo "údaje". Jde opravdu o upřesnění textu.

Dále si myslím, že bychom měli hlasováním souhlasit se stažením tří návrhů, tak jak tady zazněly, tedy úprav pozměňovacích návrhů kolegů Vykydala, Langera a Melčáka. To bych doporučoval hlasovat úplně na začátek, aby se už pak o nich nemuselo hlasovat.

A pak tady mám ještě jednu věc, na kterou bych rád Sněmovnu pouze upozornil, a to je problém - všichni jste to ve svém tisku dostali jako upozornění legislativy - tisku 1041, který obsahuje v podstatě velmi obdobný návrh jako tisk 28, ale s tím se bude muset Sněmovna vypořádat při hlasování o tomto tisku.

A úplně na závěr bychom hlasovali po všech procedurách, které jsem navrhl, o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, to byl návrh procedury. Kdo má k němu nějakou připomínku? Ano, pan kolega Hovorka.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, chtěl bych jenom požádat o předřazení hlasování o mém návrhu F1 před hlasováním o bodu E7, protože ty návrhy jsou identické, ale domnívám se, že návrh, který jsem předložil, je jednodušší a kratší. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP