Neautorizováno !


 

(12.10 hodin)
(pokračuje Filip)

Pokračujeme bodem 146, kterým je

 

146.
Zpráva o situaci na kapitálovém trhu v roce 2004
/sněmovní tisk 1212/

 

Předloženou zprávu projednal rozpočtový výbor. Usnesení výboru bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1212/1. Prosím zpravodaje nebo náhradního zpravodaje pana poslance Michala Doktora, aby nás o jednání výboru informoval a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Změna zpravodaje se souhlasem rozpočtového výboru. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vám předložil usnesení z 57. schůze dne 15. února 2006 k projednávání zprávy o situaci na kapitálovém trhu v roce 2004. Toto usnesení vám bylo rozdáno ve sněmovním tisku, jehož označení uvedl pan předsedající.

Já bych ze svého postu náhradního zpravodaje uvedl pouze to, že atmosféru projednávání tohoto sněmovního tisku a této zprávy za rok 2004 do jisté míry ovlivnil i fakt, že je to poslední zpráva, samostatná zpráva této instituce. Od dubna, resp. května letošního roku se Komise pro cenné papíry přesouvá jako část dozorového orgánu centrální banky a takto samostatně už nebude naší Poslaneckou sněmovnou projednávána.

Vzhledem k tomu, že tento sněmovní tisk máte všichni před sebou, věřím, že jej nemusím znovu číst a brát nám takto čas. Já jen dosvědčuji, že vám rozpočtový výbor doporučuje přijmout usnesení, kterým tuto zprávu berete na vědomí. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji, za vaši zpravodajskou zprávu. Otevírám všeobecnou rozpravu. Kdo se hlásí do rozpravy o situaci na kapitálovém trhu? Ještě vyčkám na dohodu mezi členy rozpočtového výboru. Nikoho nevidím, obecnou rozpravu končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Také do ní nemám žádnou přihlášku, jenom zpravodaj přednesl návrh usnesení. Je v tisku, nebudeme ho opakovat.

 

Pokud nemá nikdo nic ani do podrobné rozpravy, budeme hlasovat o návrhu, který je v tisku 1212/1.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 396. Kdo je pro tento návrh usnesení? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 396 - přítomno 80, pro 70, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Děkuji. Usnesení bylo přijato a končím bod č. 146. Děkuji zpravodaji panu poslanci Doktorovi.

 

Dalším bodem našeho jednání je bod č. 147, kterým je

 

147.
Informace o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky
se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně
za období červenec - prosinec 2005
/sněmovní tisk 1257/

 

Tento materiál uvede ministr obrany Karel Kühnl. Požádám pana poslance Miloše Titze, aby zaujal místo u stolku zpravodajů. Tento tisk projednal výbor pro obranu a bezpečnost, usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 1257/1.

Nyní prosím pana ministra obrany, aby se ujal slova.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane místopředsedo, vážené dámy a pánové, jménem vlády vám předkládám k projednání materiál Informace o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně za červenec - prosinec 2005. Materiál jako obvykle poskytuje informace o všech proběhlých cvičeních, tak jak byla popsána. V té době se uskutečnilo 30 cvičení a společných výcviků, z toho na území České republiky 6 cvičení. Hlavní charakteristika těchto cvičení je předložena v přiloženém materiálu.

Žádám Sněmovnu, aby materiál vzala na vědomí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministru obrany Karlu Kühnlovi a nyní žádám zpravodaje výboru pro obranu a bezpečnost Miloše Titze, aby se ujal slova.

 

Poslanec Miloš Titz: Pane předsedající, děkuji za slovo. Milé kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s 264. usnesením výboru pro obranu a bezpečnost z jeho 69. schůze 7. března tohoto roku k Informaci o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně za období červenec - prosinec 2005, sněmovní tisk 1257.

Po odůvodnění náměstka ministra obrany Ing. Martina Bělčíka, generála Ing. Petra Pavla, zpravodajské zprávě poslance Titze a po rozpravě výbor pro obranu a bezpečnost

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky vzít na vědomí Informaci o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně za období červenec - prosinec 2005, sněmovní tisk 1257;

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji Miloši Titzovi a otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím. Končím obecnou rozpravu.

Přistoupíme k rozpravě podrobné, do které nemám také žádnou písemnou přihlášku. Příslušný tisk jsme měli předložen. Má někdo jiný návrh, než je návrh usnesení v předloženém tisku 1257/1? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu.

 

Budeme hlasovat o návrhu usnesení v předloženém tisku.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 397 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování 397 - z přítomných 82 poslanců pro 67, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme přijali návrh usnesení podle návrhu.

 

Děkuji panu ministru obrany, děkuji zpravodajovi a končím bod 147.

 

Dalším bodem jednání je bod č. 148, kterým je

 

148.
Zpráva o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu
a způsobu vyřízení za období od 1. 7. 2005 do 31. 12. 2005
/sněmovní tisk 1260/

 

Zprávu, kterou jsme obdrželi jako sněmovní tisk 1260, uvede a návrh usnesení přednese předsedkyně petičního výboru paní poslankyně Zuzka Rujbrová.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Děkuji, pane místopředsedo. Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás z pověření petičního výboru seznámila s jeho usnesením č. 275 ze 14. února 2006, kterým schválil Zprávu o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od 1. 7. do 31. 12. 2005, a abych odkázala na tisk 1260, který máte k dispozici.

Pouze pro vaši informaci uvádím, že s peticemi se na Poslaneckou sněmovnu v uvedeném období obrátilo celkem 89 299 osob a bylo to celkem ve 41 peticích. Nejpočetněji zastoupeny byly petice k výzkumu embryonálních kmenových buněk, které podepsalo celkem 51 150 osob, a dále pak petice, kterou organizoval Lékařský odborový klub, Svaz českých lékařů na podporu zákona o neziskových nemocnicích obsahující 20 552 podpisů.

Bohužel stále přetrvává praxe, že řada občanů se na nás obrací elektronickou formou, takže nemůžeme jejich podání pokládat za petici.

S návrhem na usnesení si vás dovolím seznámit v podrobné rozpravě. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP