Neautorizováno !


 

(Jednání pokračovalo v 9.20 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, ještě než dám slovo panu poslanci Koudelkovi, sdělím, že paní ministryně Petra Buzková se omlouvá z důvodu nemoci na 16. a 17. březen.

Chce vystoupit pan poslanec Koudelka? Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážený pane předsedající, po určité poradě trvám na svém pozměňovacím návrhu. Je pravdou, že vyřešení problematiky trestního zákoníku by bylo ideální pro projednávání druhého čtení úpadkového zákona, nicméně ideální neznamená, že by se jiná varianta nemohla uplatnit. Podle mne je reálné, aby druhé čtení proběhlo nyní.

Upravuji svůj návrh, protože ještě neuplynula půlhodina, tak, aby to byl první bod dnešního dopoledního jednání, abych nenabourával blok mezinárodních smluv.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče, já se vás jenom zeptám, jestli to máte domluveno s ministrem spravedlnosti, aby tu byl přítomen.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Ano, mám.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Koudelka navrhuje, aby bod 36 byl projednán bezprostředně teď hned. To je návrh hlasovatelný.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 348, které jsem zahájil. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 104 poslanců, pro bylo 67, proti 18.

 

Budeme se věnovat bodu

 

36.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti
s přijetím zákona o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon)
/sněmovní tisk 1121/ - druhé čtení

 

Prosím, aby z pověření vlády uvedl tento zákon místopředseda vlády a ministr spravedlnosti Pavel Němec. (Ministr není v sále přítomen.)

Pane poslanče Koudelko, musím říci, že jste mě uvedl v omyl a že se na vás velmi zlobím! Ptal jsem se vás, jestli to máte s panem ministrem domluveno, a vy jste odvětil, že ano. Nyní se dozvídám, že tu pan ministr není a že tady bude za 15 minut. Jestli takto chcete hospodařit s naším časem, musím proti tomu protestovat u předsedy vašeho poslaneckého klubu. Takto si solidní jednání nepředstavuji!

Přerušuji jednání na 15 minut.

 

(Jednání přerušeno v 9.23 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP