Neautorizováno !


 

(13.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nyní pan poslanec Josef Mandík.

 

Poslanec Josef Mandík: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně a kolegové, chtěl bych pouze reagovat na pan poslance Vojíře a sdělit mu prostřednictvím předsedající, že dozorčí rada Pozemkového fondu ze zákona má povinnost dohlížet na činnost prezidia a výkonného výboru Pozemkového fondu. On se zde akademicky ptal, sám si odpověděl, že neví, tak mu sděluji, že má ze zákona povinnost dohlížet.

Současně oznamuji Sněmovně, že jsem ve střetu zájmů, poněvadž jsem členem dozorčí rady. Víc se nebudu vyjadřovat.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Doufám, že se již nikdo nehlásí do rozpravy. Ještě pan poslanec Grůza.

 

Poslanec Jan Grůza: Já jen Sněmovně oznamuji, že jsem ve stejném střetu zájmů, protože jsem také členem dozorčí rody Pozemkového fondu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Takže nyní už mohu uzavřít rozpravu. Rozpravu jsem uzavřela a prosím předsedu volební komise, aby nás provedl dalším hlasováním. Předávám vám slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nepadl návrh na tajné hlasování. Z toho titulu vyplývá, že by se mělo hlasovat veřejně. Já vás prosím, abyste nechala hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Přivolám všechny, kteří chtějí hlasovat.

 

Budeme hlasovat o návrhu na odvolání pana Jiřího Drdy.

Zahájila jsem hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 241 z přítomných 169 pro hlasovalo 95, proti 33. Návrh byl přijat.

 

Domnívám se, že tento bod můžeme ukončit.

 

Pustíme se do dalších bodů - bod 137.

 

137.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Poslanec Pavel Hojda: Jsou to změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy na volbu:

poslance Cyrila Zapletala (ČSSD) - za člena hospodářského výboru na uvolněné místo po bývalém poslanci Josefu Hojdarovi;

poslance Petra Ibla (ČSSD) - za člena organizačního výboru na uvolněné místo po bývalém poslanci Michalu Krausovi;

poslance Cyrila Zapletala (ČSSD) - za člena organizačního výboru na uvolněné místo po bývalém poslanci Josefu Hojdarovi;

poslankyni Hanu Šedivou (ČSSD) - za členku stálé komise Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny na uvolněné místo po bývalém poslanci Antonínu Macháčkovi;

poslance Cyrila Zapletala (ČSSD) - za člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny na uvolněné místo po bývalém poslanci Josefu Hojdarovi.

Doporučuji, aby po rozpravě k navrženým kandidátům Poslanecká sněmovna provedla volbu členů jednotlivých orgánů Poslanecké sněmovny tak, jak ji navrhly jednotlivé kluby, tedy en bloc. Stejným způsobem proběhly tyto volby již na předchozích schůzích Poslanecké sněmovny.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Otevírám rozpravu. Nikdo se do ní nehlásí, tak ji také hned končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Protože nepadl jiný návrh, budeme hlasovat veřejně, a to en bloc, o navržených kandidátech, tak jak jsem je přečetl.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, nikdo proti tomu nic nenamítá.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s těmito změnami ve složení orgánů Poslanecké sněmovny, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 242 hlasovalo 175, pro bylo 139, proti nikdo. Návrhy byly schváleny.

 

Prosím bod 138.

 

Poslanec Pavel Hojda: Bod 137 je tím ukončen. Následuje bod

 

138.
Návrh na volbu členů Rady Českého rozhlasu

 

Dne 26. února 2006 skončilo volební období tří členů Rady Českého rozhlasu. Dne 19. ledna předložil volební výbor kandidátku pro volbu tří členů Rady Českého rozhlasu. Jedná se o těchto devět kandidátů: 1. Ladislav Jíša, 2. Pavel Kyncl, 3. Ladislav Müller, 4. Michal Prokop, 5. Jiří Svoboda, 6. Pavla Valčáková, 7. Dana Jaklová, 8. Jiří Dientsbier, 9. Martin Muchka.

Volební výbor v souladu s § 46a jednacího řádu provedl výběr kandidátů v počtu odpovídajícím trojnásobku počtu členů rady, kteří mají být zvoleni, tedy tří členů. Podle výsledků výběru sestavil kandidátku tak, že kandidáti jsou uvedeni v pořadí podle počtu hlasů, které získali při výběru provedeném volebním výborem. Kandidátka byla postoupena poslaneckým klubům 19. ledna.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební výbor i volební komise shodně navrhují Poslanecké sněmovně volbu tajnou.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu jak k navrženým kandidátům na členy Rady Českého rozhlasu, tak i ke způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Otevírám rozpravu, nikdo se nehlásí, rozpravu končím.

Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu na tajnou volbu, pokud se nemýlím. (Ano.)

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo s tajnou volbou souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 243 - z přítomných 172 pro hlasovalo 114, proti 5, tento návrh byl přijat.

 

Přerušuji projednávání tohoto bodu a můžeme projednávat bod 139.

 

139.
Návrh na volbu člena Rady České televize

 

Poslanec Pavel Hojda: Tímto bodem je volba člena Rady České televize. K dnešnímu dni je stále neobsazeno jedno místo člena Rady České televize. 19. ledna předložil volební výbor kandidátku pro volbu člena Rady České televize. Jedná se o tyto tři kandidáty: 1. Ivan Satrapa, 2. Martin Herzán, 3. Alexandr Tomský.

Volební výbor v souladu s § 46a jednacího řádu provedl výběr kandidátů v počtu odpovídajícím trojnásobku počtu členů rady, kteří mají být zvoleni, tedy jeden člen. Podle výsledku výběru sestavil kandidátku, takže kandidáti jsou na ní uvedeni v pořadí podle počtu hlasů, které získali ve výběru provedeném volebním výborem. Kandidátka byla postoupena poslaneckým klubům 16. (???) ledna.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební výbor i volební komise shodně navrhují Poslanecké sněmovně volbu tajnou.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Rozpravu otevírám, nikdo se nehlásí, rozpravu končím. Přistoupíme k hlasování o navrženém způsobu volby, tak jak ji navrhl volební výbor i volební komise.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby tato volba proběhla tajně, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 244 z přítomných 172 bylo pro 109, proti 8, návrh byl přijat.

 

Tento bod přerušuji a budeme se zabývat bodem 140.

 

140.
Návrh na jmenování členů kontrolní rady Grantové agentury České republiky

 

Poslanec Pavel Hojda: K dnešnímu dni jsou v této radě stále neobsazena tři místa. Na základě výzvy předsedy Poslanecké sněmovny obdržela volební komise od subjektů oprávněných podle zákona 130/2002 Sb. celkem čtyři návrhy. Jedná se o následující kandidáty: 1. Jiří Fans, 2. Věra Kalvodová, 3. Jan Mikeska, 4. Antonín Sochor. Kandidátka byla postoupena poslaneckým klubům 20. února.

Toto hlasování je atypické. Nejedná se o volbu, neboť Poslanecká sněmovna hlasuje o navržených kandidátech a na základě výsledků hlasování a po přijetí usnesení Poslanecké sněmovny zašle předseda Poslanecké sněmovny jmenovací dopisy novým členům kontrolní rady Grantové agentury. Jmenovaným členů započne jejich čtyřleté funkční období dnem přijetí usnesení Poslanecké sněmovny o jejich jmenování.

Volební komise navrhuje hlasování tajné.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP