Neautorizováno !


 

(13.10 hodin)
(pokračuje Hojda)

Dále připomínám, protože se jedná o návrh a následně o jmenování, že se hlasování neuskutečňuje dvoukolově. V případě, že v nastávajícím hlasování neobdrží dostatečný počet hlasů tři kandidáti, nemůže následovat další hlasování a tento bod končí.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a k návrhu na způsob hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Otevírám rozpravu. Nikdo se do rozpravy nehlásí, rozpravu končím. Zahájím hlasování o tajném způsobu volby, jak je vaše komise a výbor doporučily.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s tajnou volbou, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 171 pro hlasovalo 109, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Přerušuji projednávání tohoto bodu.

 

Dostáváme se k bodu

 

141.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

 

Poslanec Pavel Hojda: K dnešnímu dni je v této 13členné radě neobsazeno sedm míst. Dalším třem členům skončí volební období koncem dubna tohoto roku. Proto dne 14. 2. 2006 předložil ministr kultury volební komisi návrh na volbu deseti členů této rady, a to Katarínu Bartošovou-Benčičovou, Helenu Bendovou, Jiřího Blažka, Aloise Fišárka, Josefa Hanuše, Borise Masníka, Miroslava Ondříčka, Jana Rejžka, Jana Šustera a Miroslava Zelinského. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům 20. února.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou.

Jen připomínám, že sedmi zvoleným členům, kteří obdrží nejvyšší počet hlasů, započne jejich tříleté volební období dnem volby. Zbývajícím zvoleným pak započne jejich volební období až dnem 30. 4. 2006, kdy končí těm třem členům volební období.

Paní předsedající, můžete otevřít rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Rozpravu otevírám, nikdo se do ní nehlásí. Rozpravu končím.

 

Zahájila jsem hlasování o způsobu volby. Kdo souhlasí s tajnou volbou v tomto případě, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 171 pro 103, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Přerušuji projednávání tohoto bodu.

 

Dostáváme se k bodu

 

142.
Návrh na volbu předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví

 

Poslanec Pavel Hojda: Dne 1. 2. 2006 rezignoval na funkci předsedy této komise poslanec Miloslav Vlček. Ve stanovené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy: Miroslav Pátek - ODS, Petr Rafaj - ČSSD, Svatomír Recman - KSČM. Návrhy byly zaslány poslaneckým klubům 8. 3. 2006.

Podle jednacího řádu Poslanecké sněmovny se jedná o volbu tajnou. Volba je dvoukolová.

Paní předsedající můžete otevřít rozpravu k navrženým kandidátům.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Rozpravu otevírám. Protože nevidím nikoho, kdo by se hlásil, tak ji hned končím. Mohu přerušit projednávání tohoto bodu.

 

Dostáváme se k poslednímu bodu, a to je

 

150.
Návrh na volbu členů dozorčí rady České konsolidační agentury

 

Poslanec Pavel Hojda: V této dozorčí radě jsou neobsazena dvě místa. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy: Zuzka Bebarová-Rujbrová, KSČM, Jiří Václavek, ČSSD. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům 3. 2. 2006.

Způsob volby zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou.

Nově zvoleným členům započne pětileté volební období dnem volby.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a k návrhu na způsob volby.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Otevírám rozpravu. Nikdo se do ní nehlásí, rozpravu končím. Budeme hlasovat o způsobu volby.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s tajnou volbou, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 171 pro bylo 83, proti 23. Návrh nebyl přijat. Znamená to, že volba bude veřejná. Je tomu tak, pane předsedo?

 

Poslanec Pavel Hojda: Pokud nebyl přijat návrh na hlasování tajné, jak navrhovala komise, zbývá hlasování veřejné.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane předsedo, navrhujete, aby tato veřejná volba proběhla ještě před tajnou volbou, nebo až po hlasování? Čekám na váš návrh.

 

Poslanec Pavel Hojda: Z logiky věci vyplývá, že s ohledem na to, že celý komplex volebních bodů bude tajný, abychom nemuseli znovu otevírat tyto body, můžeme a měli bychom hlasovat nyní ve veřejném hlasování právě v bodě 150.

Poprosil bych vás, abyste zavolala všechny, kteří již jsou mimo jednací sál.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, já už tak činím, protože vím, že naši kolegové již byli připraveni k tajné volbě. Pokusím se všechny přivolat zpět do jednacího sálu. Také samozřejmě vnímám vaše žádosti o odhlášení. Nyní vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili svými registračními kartami. (Ještě probíhá kontrola hlasování.)

Přistoupíme k volbě u bodu 150. Tato volba bude veřejná. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali, na žádost z pléna jsem vás odhlásila.

Poprosím předsedu volební komise, aby nás hlasováním provedl.

 

Poslanec Pavel Hojda: Návrhy jsou dva. Nejprve bychom měli hlasovat o návrhu na Zuzku Bebarovou-Rujbrovou.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 160 pro 104, proti 40. Návrh byl přijat. Přikročíme k dalšímu návrhu.

 

Poslanec Pavel Hojda: Další návrh je Jiří Václavek.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 164 pro hlasovalo 133, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Oběma zvoleným gratuluji a můžeme ukončit tento bod.

 

Poslanec Pavel Hojda: Já rovněž konstatuji, že za člena dozorčí rady České konsolidační agentury byli zvoleni Zuzka Rujbrová-Bebarová a Jiří Václavek. Gratuluji.

Nyní by měla následovat tajná volba. Hlasovací lístky se budou vydávat do 13.50 hodin s tím, že umožníme vydávání hlasovacích lístků všem, kteří budou přítomni v hlasovací místnosti a nebudou jim ještě hlasovací lístky vydány z toho důvodu, že tam budou nějací čekající. Takže do 13.50 hodin se budou vydávat hlasovací lístky.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zopakuji, že do 13.50 hodin se budou vydávat volební lístky.

Zároveň vyhlašuji polední přestávku. Naše odpolední jednání zahájíme v 15 hodin. Členům organizačního výboru připomínám, že za deset minut budeme zahajovat jednání organizačního výboru. Prosím všechny, kteří budou volit, aby členům organizačního výboru dali přednost při tajné volbě.

 

(Jednání přerušeno ve 13.20 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP