Neautorizováno !


 

(11.20 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Zřejmě bude docházet ke kontrole výsledků hlasování, takže před závěrečným hlasováním chvilku počkáme.

Ptám se, zda bude někdo zpochybňovat výsledek hlasování? Zřejmě tomu tak není. Takže můžeme přistoupit k hlasování. - Vidím, že přece jenom někdo své hlasování zpochybňuje.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Paní předsedající, kolega Křeček mi donesl sjetinu a já jsem zjistil, že jsem hlasoval podle sjetiny ne, ale já jsem hlasoval ano, takže zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan poslanec Skopal zpochybňuje hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s jeho námitkou, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 214 z přítomných 174 pro hlasovalo 140, proti 3, návrh byl přijat.

 

My nyní budeme znovu hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem B. Předtím vás všechny odhlašuji na žádost pana poslance Karla Vymětala. Prosím, abyste se všichni znovu přihlásili svými kartami.

 

Ještě jednou opakuji, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Hany Šedivé pod písmenem B.

Zahájila jsem hlasování. Kdo s tímto pozměňovacím návrhem souhlasím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 215 z přítomných 169 pro hlasovalo 99, proti 52. Tento pozměňovací návrh byl přijat.

 

Ještě se hlásí pan poslanec Oldřich Vojíř.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážená paní předsedající nezpochybňuji to hlasování, rozdíl je patrný, ale nemohl jsem se přihlásit. Hlasoval bych ne, ale hlasovací zařízení zůstalo nefunkční.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Mám za to, pane zpravodaji, že jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Radim Chytka: Můžeme hlasovat o zákonu jakožto o celku. Moje stanovisko je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o insolvenčních správcích, podle sněmovního tisku 1192, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 216 z přítomných 170 pro bylo 156, nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji a panu ministrovi a končím projednávání tohoto bodu.

 

Nyní, kolegyně a kolegové se dostáváme k bodu 115, kterým je

 

115.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 695/2004 Sb., o podmínkách
obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů,
zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů
(zákon o ochraně ovzduší), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 455/1991 Sb.,
o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1195/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr životního prostředí pan Libor Ambrozek a zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pan poslanec Václav Mencl. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1195/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Vidím paní poslankyni Ivu Šedivou. Prosím.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych navrhla stažení části svého pozměňovacího návrhu, který jsem podala v druhém čtení, a to body 2, 3, 4 a 5 vzhledem k tomu, že při přepisu došlo k chybě. Na základě konzultace s legislativou není možno jednoduchým způsobem v legislativně technickém procesu toto odstranit. Proto navrhuji toto stažení.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. O vašem návrhu budeme po ukončení rozpravy hlasovat. Já jenom poznamenám, že tento tisk také projednal hospodářský výbor a zpravodajem hospodářského výboru je pan poslanec Antonín Sýkora.

Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy? Není tomu tak. Rozpravu tedy končím.

Ještě předtím, než budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích, je mou povinností zeptat se pana ministra a pana zpravodaje, zda chtějí vystoupit se svým závěrečným slovem. Není tomu tak.

Nyní poprosím pana zpravodaje, aby mě sledoval. Ještě předtím, než přikročíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích, paní poslankyně Iva Šedivá chce požádat Sněmovnu, aby vyslovila souhlas se zpětvzetím jejích pozměňovacích návrhů pod bodem B2, 3, 4 a 5. Jednička zůstává. (Zpravodaj Václav Mencl: Ano.)

 

Nejdřív se vypořádáme s touto žádostí paní poslankyně Ivy Šedivé.

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby tyto pozměňovací návrhy byly vzaty zpět, stiskněte tlačítko zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 217 z přítomných 173 pro hlasovalo 138, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní poprosím pana zpravodaje, aby nás seznámil se svým návrhem procedury.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji. Dámy a pánové, navrhl bych tuto proceduru. První hlasování A1 až 15, což je usnesení VSRŽP jako celek. Za druhé o doplňku, kterým je návrh poslance Víchy jako celek C1 až 3. Dále hlasovat o usnesení hospodářského výboru v tomto pořadí: Třetí hlasování B1 až B4. Další hlasování B5. V případě přijetí B5 je nehlasovatelné B1, které zbylo z návrhu paní poslankyně Šedivé. Dále o B6, B7, B8. Pokud by nebylo přijato B5, tak bychom hlasovali o B1. A pak o zákoně jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda má někdo námitky k takto navrženému postupu, nebo si představuje jiný postup. Není tomu tak. Já přece jen o této proceduře dám hlasovat.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s navrženým postupem pana zpravodaje stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 218 z přítomných 173 pro hlasovalo 153, proti nikdo. Budeme se tedy řídit postupem, tak jak ho navrhl pan zpravodaj.

 

Prosím, pane zpravodaji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP