Neautorizováno !


 

(17.10 hodin)

Poslankyně Kateřina Konečná: Děkuji, paní předsedající. Kolegyně a kolegové, bude nás to stát sice o deset hlasování víc, ale poprosila bych vás, abychom u všech těchto smluv, které byly projednány, to znamená u těch deseti, zkrátili lhůtu na projednávání pro zahraniční výbor o 30 dnů. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zkrátili - rozumím vám dobře? (Ano.) Zkrátili lhůtu o 30 dnů. Hlásí se někdo další do rozpravy? Nehlásí, obecnou rozpravu končím.

 

Vracíme se k bodu 99, sněmovní tisk 1237. Je před námi hlasování. Já se pokusím vás ještě přivolat, prosím o chvíli strpení.

Budeme hlasovat o návrhu na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zahraničnímu výboru. Ptám se, zda má někdo jiný návrh. Není tomu tak.

 

Rozhodneme tedy o přikázání v hlasování s pořadovým číslem 75, které zahajuji, a táži se, kdo souhlasí s přikázáním výboru zahraničnímu. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 75 přítomno 82, pro 67, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Druhým návrhem je zkrácení lhůty k projednání v tomto výboru o 30 dnů. Zahajuji hlasování pořadové číslo 76. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu na zkrácení?

V hlasování pořadové číslo 76 přítomno 82, pro 58, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že návrh smlouvy jsme přikázali k projednání zahraničnímu výboru a lhůtu k projednání jsme zkrátili o 30 dnů.

 

Jsme u bodu 100, sněmovního tisku 1238, a jsme před návrhem na přikázání výborům.

Před tímto hlasováním chce ještě využít pan místopředseda vlády prostor pro to, aby odpověděl na dotaz, který vznesla paní poslankyně Konečná. Samozřejmě on může požádat o slovo kdykoliv. Máte slovo, pane místopředsedo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji, paní místopředsedkyně. Vážené poslankyně, vážení poslanci, já už potom dál vystupovat nebudu, pouze bych chtěl reagovat na dotaz paní poslankyně Konečné.

Samozřejmě můžeme jen velmi obtížně v tuto chvíli odhadovat, jaký bude rozpočtový přínos účinnosti této směrnice. Je účinná od 1. 7. 2005, čili v letošním roce poprvé by vlastně mělo dojít k výměně příslušných informací a k případnému plnění vůči České republice. Obtížně odhadujeme fiskální přínos, pravděpodobně bude přínos těchto závislých území možná řádově spíš v milionech korun, ale efekt z hlediska celé Evropské unie odhadujeme, že se může řádově týkat i desítek milionů korun z hlediska příjmů pro Českou republiku. Čili rozhodně se nebude jednat o stovky milionů korun, spíš ten dopad bude v řádech milionů, maximálně v řádech řekněme desítek milionů korun ročně. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane místopředsedo. Před námi je hlasování o přikázání výboru. Organizační výbor navrhl přikázat tuto smlouvu k projednání výboru zahraničnímu. Ptám se, zda má někdo jiný návrh na přikázání. Není tomu tak.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 77. Táži se, kdo souhlasí s přikázáním výboru zahraničnímu. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 77 pro 66, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní hlasujeme o zkrácení lhůty k projednání o 30 dnů. Zahajuji hlasování pořadové číslo 78 a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem na zkrácení lhůty. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 78 přítomno 82, pro 55, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že návrh byl přikázán k projednání výboru zahraničnímu a lhůta pro jeho projednání byla zkrácena o 30 dnů. Končí projednávání bodu 100, sněmovního tisku 1238 v prvém čtení.

 

Vracíme se k bodu 101, sněmovnímu tisku 1239. Organizační výbor navrhl přikázat uvedený návrh k projednání výboru zahraničnímu. Opět se táži, zda má někdo jiný návrh na přikázání. Není tomu tak.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 79. Kdo souhlasí s přikázáním výboru zahraničnímu? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 79 přítomno 82, pro 67, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o zkrácení lhůty o 30 dnů. Zahajuji hlasování pořadové číslo 80. Kdo souhlasí se zkrácením lhůty k projednání o 30 dnů ve výboru? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 80 přítomno 82, pro 58, proti 1. Tento návrh byl také přijat.

 

Návrh jsme tedy přikázali k projednání výboru zahraničnímu a zkrátili jsme lhůtu pro jeho projednání o 30 dnů. Tím jsme se vypořádali s bodem 101, sněmovní tisk 1239 v prvém čtení.

 

Jsme u bodu 102, sněmovní tisk 1240, a budeme se zabývat návrhem na přikázání. Opět je zde z organizačního výboru návrh na přikázání výboru zahraničnímu. Ptám se na jiný návrh na přikázání. Není.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 81. Kdo souhlasí s přikázáním výboru zahraničnímu? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 81 skončilo. Přítomno 82, pro 68, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Hlasujeme o zkrácení lhůty k projednání o 30 dnů. Zahajuji hlasování číslo 82. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 82 skončilo. Přítomno 82, pro 59, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Návrh byl přikázán výboru zahraničnímu a lhůta pro jeho projednání byla zkrácena o 30 dnů. Tím jsme skončili projednání bodu 102, sněmovní tisk 1240 v prvém čtení.

 

Bod 103, sněmovní tisk 1241. Návrh na přikázání: organizační výbor navrhuje přikázání výboru zahraničnímu. Prosím o jiné návrhy. Není takový.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 83. Kdo souhlasí s přikázáním výboru zahraničnímu? Kdo je proti?

V hlasování číslo 83 přítomno 82, pro 68, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o zkrácení lhůty k projednání o 30 dnů. Zahajuji hlasování číslo 84. Kdo souhlasí se zkrácením lhůty? Kdo je proti?

V hlasování číslo 84 přítomno 82, pro 60, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že návrh byl přikázán k projednání výboru zahraničnímu a lhůta pro jeho projednání byla zkrácena o 30 dnů. Končím projednávání bodu 103, sněmovní tisk 1241 v prvém čtení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP