Neautorizováno !


 

(14.20 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, pardon, tady se nedá poslouchat. (Předseda zvoní.) Ticho! Prosím o klid! Bod 52 jako který?

 

Poslanec Michal Hašek: Bod 52 jako první pevně zařazený bod příští úterý 14. března. Po něm by následovaly body 1 až 31, jak jsem je vyjmenoval. Jsou to zákony vrácené prezidentem republiky, zákony zamítnuté Senátem, zákony vrácené Senátem.

Za třetí mi dovolte, abych navrhl nové zařazení bodu do programu schůze, a to změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Před malou chvílí složil poslanecký slib nový kolega a my bychom mu rádi umožnili, aby se ještě mohl zapojit do zbývající práce orgánů Poslanecké sněmovny. Na žádost našeho poslaneckého klubu předkládám návrh na zařazení bodu změny v orgánech Poslanecké sněmovny.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní bych požádal pana poslance Vlčka. Připraví se pan poslanec Frank.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedo, já bych chtěl také navrhnout změnu pořadu. Za prvé bod 39, 40 -

(V sále je neustále velký hluk.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte. Dostávám upozornění, že není slyšet. Neslyší ani ti, kteří by návrhy slyšet potřebovali. Pro ty, kteří musí registrovat návrhy, prosím, aby se tady snížil hluk.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Navrhuji za prvé změnit náš pořad schůze tak, že body 39, 49, 51 a 55 by byly zařazeny na středu ráno. Zdůvodnění je, že začínáme druhými čteními a já mám obavu, že by se na některé tyto zákony již dnes dostalo. Pan ministr Urban je na zahraniční cestě a je na dnešek řádně omluven z jednání Poslanecké sněmovny. Zítra už tady bude, takže zítra ráno by se tyto body projednaly. To je moje zdůvodnění. Pan ministr je na zahraniční cestě v Černé Hoře a v Srbsku.

Za druhé, zítra po obědě zařadit bod 87, tisk 1261. Je to první čtení Eurofimy.

Za třetí, vyřadit bod 88, tisk 1034.

To jsou všechny moje návrhy k pořadu schůze.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, mám je zaznamenané. Prosím nyní pana poslance Franka, připraví se pan poslanec Ježek.

 

Poslanec Václav Frank: Pane předsedo, členové vlády, kolegyně a kolegové, navrhuji zařadit do pořadu 54. schůze Poslanecké sněmovny nový bod, který by zněl volba člena Rady České tiskové kanceláře. Tento bod bych prosil zařadit za bod 147, čili za sérii volebních bodů. Ostatní body potom přečíslovat.

Svůj návrh zdůvodňuji tím, že Rada ČTK není dosud úplná, neboť ani volba na schůzi Poslanecké sněmovny v závěru loňského roku nebyla úspěšná. Děkuji za pochopení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Ježka. Připraví se pan poslanec Jičínský.

 

Poslanec Libor Ježek: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, navrhuji, aby sněmovní tisk 1046, zákon o jednacím řádu, bod 130, byl pevně zařazen jako první bod na příští pátek dopoledne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní prosím pana profesora Jičínského a připraví se pan poslanec Jiří Václavek.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Vážený pane předsedo, navrhuji nový bod jednání této schůze, a to aby Sněmovna rozhodla, že zkracuje lhůtu pro projednání tisku 980, omezení imunity. Pokud Sněmovna tomuto návrhu vyhoví, tak jako podmíněný návrh dávám další nový bod, a to aby tento bod byl zařazen do bloku druhých čtení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, pane poslanče. Kam ten nový bod? Ten první bod zařadit kam?

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Při hlasování o pořadu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Třeba ten druhý bod po tom návrhu pana poslance Koudelky? Ano. Takže jako druhý bod, pokud odhlasujeme návrh pana poslance Koudelky, tak zařadíme bod zkrácení lhůty pro projednání tisku 980. Jako druhý bod dnešního jednání. Teprve potom, pokud to bude zařazeno, tak -

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Pokud Sněmovna tomuto návrhu vyhoví, potom dávám návrh na druhý nový bod, a to aby tento tisk byl zařazen do bloku druhých čtení jako předposlední bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Nyní prosím pana poslance Jiřího Václavka, připraví se pan poslanec Hönig.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji, aby bod 93, tisk 1197, byl zařazen jako čtvrtý bod v prvních čteních. Je to návrh Ústeckého kraje na objektivizaci rozpočtového určení daní z hlediska skutečného počtu obyvatel. Je žádoucí, aby tento tisk byl projednán na této schůzi.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní prosím pana poslance Höniga.

 

Poslanec Pavel Hönig: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, navrhuji vyřadit z pořadu této schůze bod 50, tisk 1161, zákon o vojácích z povolání. Důvodem je, že výbor pro obranu a bezpečnost tento tisk dosud neprojednal.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Ještě jsem zapomněl na pana poslance Koudelku a pak pana poslance Říhu.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážený pane předsedo, já bych chtěl podat pozměňovací návrh k návrhu pana kolegy Chytky, který navrhl zařadit související zákon se zákonem o úpadku na čtvrtek tento týden. Vzhledem k tomu, že tento zákon má vazbu na přijetí trestního zákona, navrhuji, aby tento zákon byl zařazen po projednání Senátem vráceného návrhu trestního zákona.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Byl bych rád, kdybyste se dohodli. Prosím pana poslance Chytku, aby se k tomu vyjádřil.

 

Poslanec Radim Chytka: Ano, pane předsedo. U bodu 34 stahuji svůj návrh ve prospěch návrhu pana kolegy Koudelky.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. V jaké podobě budeme hlasovat o návrhu?

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Tak jak jsem to řekl já, to znamená, že související zákon s úpadkovým zákonem budeme projednávat až po projednání Senátem vráceného návrhu trestního zákona.

Dále, protože pan kolega Jičínský navrhl zkrácení lhůty k projednání ústavního zákona a rovnou navrhl zařazení druhého čtení, já navrhuji k volebnímu zákonu v případě, že bude přijato zkrácení lhůty, jeho zařazení mezi druhá a třetí čtení, na konec bloku těchto čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Na konec bloku druhého i třetího čtení…

Ještě pan poslanec Říha. Prosím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP