(16.10 hodin)
(pokračuje Bratský)

Myslím, že je správné, a vy jako ten, který drží státní měšec plný zlaťáků, to jistě vnímáte a chápete jako pozitivum. Proto mě spíše zaujalo, že pan doktor Klapka, advokát z Prostějova, který byl jmenován do této společnosti, tam za celý rok nepřišel ani jednou a že právě toto jméno jste si vybrali. Já se vůbec neberu za žádného z původních pracovníků, kteří tam byli. Vy to dobře víte. Spíše mě zajímá, kdo tam na to místo přijde, zda tam jezdit bude, zda bude mít zájem a zda bude ošetřovat ty areály ve slušném stavu do doby, než se konečně rozhodne. To za prvé.

Za druhé, dnes budu mít interpelaci na paní ministryni Buzkovou. Tam právě dochází třeba k takovým podivnostem, že si žádají různá sportovní zařízení - vás to, pane ministře, jistě bude zajímat také - a dostávají dotaci ve více než 100 % toho, o co si požádala. To je pro mne naprostá novinka a pro vás jistě také. Já vám to potom také rád předám, ale napřed to projednám s vaší paní ministryní.

Já už jsem takový, mně ty statisíce prostě vadí, protože z nich potom ty miliardy sestavujeme.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě pan ministr, nebo už ne? Když se dívám na hodiny, vidím, že je 16.11 hodin. Podle jednacího řádu do 16.10 hodin je možné začít novou interpelaci. V tom případě už jsme překročili limit. Pan ministr Urban už se tedy ke slovu nedostane. Končím interpelace na ministry vlády.

Náš další program by měly být interpelace písemné. (V sále je velmi málo poslanců.) Vzhledem k tomu, jak vidím situaci ve sněmovně, udělal bych pauzu. Písemné interpelace zahájíme v 16.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 16.12 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP