Neautorizováno !


 

(18.40 hodin)
(pokračuje Hojda)

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům na člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a k návrhu na způsob hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlasím. Otevírám rozpravu. Hlásí se pan poslanec a ministr Karel Kühnl.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, nemám žádný návrh. Jenom bych rád připomněl, že všichni dosavadní členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání byli voleni volbou veřejnou. Proto se domnívám, že logická je volba veřejná. Říkám to jenom jako vodítko v budoucím hlasování o volbě tajné.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci a ministrovi Karlu Kühnlovi. Další přihlášky do rozpravy nejsou k dispozici, takže rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: O návrhu o hlasování tajném se hlasuje. Prosím o hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 415. Kdo souhlasí s tím, aby volba probíhala tajně? Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 166 poslanců, 89 pro, 43 proti. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Prosím, aby byl tento bod přerušen a otevřen další volební bod.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ještě chviličku počkáme na kontrolu výstupu hlasovacího zařízení. Hlásí se někdo? Pan poslanec František Koníček.

 

Poslanec František Koníček: Vážený pane místopředsedo, vážení poslanci, chtěl bych zpochybnit toto hlasování. Mačkal jsem NE, nikoliv jak bylo načteno ANO. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 416. Kdo souhlasí s touto námitkou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168 poslanců, 101 pro, 15 proti. Tento návrh byl přijat. Hlasování budeme opakovat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 417. Kdo souhlasí s tím, aby volba byla tajná, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 165 poslanců, 84 pro, 51 proti.

 

(Probíhá kontrola hlasování.) V tuto chvíli se hlásí o slovo pan poslanec Josef Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážené kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že na listině je záznam, který je v rozporu s mým cílem, tak zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 418. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Janečka, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 166 poslanců, pro 79, proti 24. Tato námitka nebyla přijata. Nelze než konstatovat, že hlasování na tajnou volbu bylo schváleno.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní prosím, pane předsedající, abychom tento bod přerušili a otevřeli poslední volební bod.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Přerušuji bod 122.

Otevírám bod 123, což je

 

123.
Návrh na volbu člena dozorčí rady Vinařského fondu

 

Poslanec Pavel Hojda: Ke dni 30. dubna letošního roku rezignoval na funkci člena dozorčí rady Vinařského fondu pan Josef Kaňa. Od tohoto dne je jedno místo člena této rady neobsazeno. Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi od poslaneckého klubu KDU-ČSL návrh na Josefa Vaculíka. Tento návrh byl postoupen všem poslaneckým klubům dne 14. června.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou, která je technicky připravena. Nově zvolenému členu započne jeho pětileté funkční období dnem volby.

Pane předsedající, můžete otevřít rozpravu k navrženému kandidátovi a ke způsobu volby.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Otevírám rozpravu. Nikdo se nehlásí, takže rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní budeme hlasovat o návrhu na volbu tajnou.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 419. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 164 poslanců, 117 pro, 22 proti. Návrh byl přijat. Volba bude tajná.

 

Mohu tento bod rovněž přerušit. Prosím vás, pane předsedo, abyste informoval poslance, jak si představujete, že proběhne hlasování.

 

Poslanec Pavel Hojda: Pane předsedající, nyní budou probíhat tajné volby. Navrhuji pro vydávání hlasovacích lístků lhůtu 20 minut s tím, že je jedna kandidátka poměrně dlouhá, tak v případě, že bude i po dvaceti minutách fronta při vydávání lístků, tak samozřejmě prodloužím čas na vydávání. Na zpracování potřebujeme minimálně 40 minut. Proto navrhuji, aby výsledky byly vyhlášeny zítra ráno po zahájení jednání Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám. Dámy a pánové, výdej hlasovacích lístků bude tedy probíhat do 19.10 hodin. S výsledky budeme seznámeni zítra ráno. V tuto chvíli vám přeji šťastnou volbu a užitečně strávený večer v matce Praze.

 

(Jednání skončilo v 18.47 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP