Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. června 2005 v 9.02 hodin

Přítomno: 153 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji třetí jednací den naší 45. schůze Poslanecké sněmovny, všechny vás tady srdečně vítám. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami a případně mi ohlaste, pokud má někdo z vás kartu náhradní.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Jan Bauer, který je na zasedání společného parlamentního shromáždění v Beneluxu v Haagu, František Beneš, který má promoci dcery (jmenovaný je momentálně v sále přítomen), Eva Dundáčková - také z rodinných důvodů, František Koníček je dnes a zítra na léčebném pobytu, stejně tak se z důvodu nemoci omlouvá pan poslanec Petr Kott. Pan poslanec Karel Kratochvíle se omlouvá od 10 hodin, protože bude doprovázet pana ministra zemědělství. Petr Lachnit - vidím, že už je tady, přijel ze zahraniční cesty, čili je přítomen. Vladimír Laštůvka je stále ještě na služební cestě do Mexika, Chile a Argentiny. A pro nemoc se dnes omlouvá také Vlastimil Tlustý. Na zasedání stálé delegace Západoevropské unie jsou poslanci Eva Nováková a Oldřich Němec. Meziparlamentní konference o vesmíru v Paříži se zúčastňují poslanci Pavel Hojda, Antonín Sýkora, Jan Škopík a Eduard Vávra. To by měly být všechny omluvy z řad poslanců na dnešní jednání.

Ze členů vlády se omlouvají pan premiér Jiří Paroubek a Cyril Svoboda, kteří jsou na zasedání Evropské rady, Pavel Dostál ze zdravotních důvodů, z jiných pracovních povinností pan místopředseda Martin Jahn, Pavel Němec je na oficiální návštěvě spolkové ministryně spravedlnosti Rakouska. Pan ministr financí Bohuslav Sobotka je v Senátu na projednávání svých zákonů a pan ministr Urban je také na cestě v Jižní Americe. Pan ministr zemědělství už odjel a bude pryč celé dopoledne.

To jsou všechny omluvy, které jsem dostal do zahájení schůze. Nyní se ptám, kdo má připomínky k programu. Vidím pana kolegu Křečka a pana kolegu Krákoru. Prosím pana poslance Křečka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dobré jitro, pane předsedající, kolegyně a kolegové. Já se na vás obracím s žádostí ohledně bodu číslo 35, to je můj návrh na vydání zákona, je to tisk 896. Požádala mě zpravodajka tohoto výboru, která je omluvena na dnešní zasedání, abychom přesunuli projednávání tohoto bodu na pátek za již zařazená druhá čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tisk 896 na konec druhých čtení v pátek. (Navrhovatel potvrzuje.)

Pan předseda výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Krákora má také návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, já mám dva návrhy. První návrh je přeřadit bod č. 34 na konec druhých čtení. Je to sněmovní tisk 894. Důvodem je nepřítomnost zpravodaje, je ošetřen a v současné době je v nemocničním zařízení. Druhým návrhem je přeřazení bodu č. 48, to je vládní návrh zákona o návykových látkách, sněmovní tisk 1009, na konec prvních čtení. Důvodem je to, že paní ministryně je v tuto dobu v Senátu a bude tam pravděpodobně i při projednávání tohoto zákona.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Další návrh - pan poslanec František Beneš. Ne. Tak pan poslanec Martin Kocourek.

 

Poslanec Martin Kocourek: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych předložil návrh k bodu 12 schváleného pořadu. Tento bod nebylo možno projednat v rámci řádného pořadí, protože nebylo ještě připraveno usnesení rozpočtového výboru k tomuto bodu, čímž je vládní návrh o finančních konglomerátech, tisk 835. Dovoluji si navrhnout, aby tento bod 12 byl projednán zítra dopoledne po ukončení zákonů projednávaných ve třetím čtení. Navrhuji tedy, abychom bod 12 schváleného pořadu projednali zítra dopoledne po třetích čteních.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tento bod je možné projednat nejdříve v 10.20 hodin dnešního dne, stejně jím nemůžeme začínat, ač byl v pořadí.

Ještě František Beneš.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo. Pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych upřesnil požadavek na zařazení bodu 34, to je poslanecký návrh zákona o novele důchodového zabezpečení. Pan kolega Krákora tady navrhl, aby byl zařazen na konec druhých čtení. Kdybychom se trochu snažili, mohlo by se stát, že by to bylo dnes. Já navrhuji, aby ten bod byl zařazen pevně na tento pátek, to znamená na zítřek, jako pátý bod po pevně zařazených bodech a po tom, co jako čtvrtý bod, předpokládám, bude schváleno zařazení tisku, které navrhoval pan poslanec Křeček. Tímto bychom se vyhnuli eventuální kolizi. Důvodem je, že jsem se omlouval z dnešního jednání z osobních důvodů. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To je jiný návrh. Ještě pan poslanec Antonín Zralý.

 

Poslanec Antonín Zralý: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, jménem volební komise navrhuji, aby všechny volební body, to znamená 115 až 123, byly pevně zařazeny na úterý 28. 6. v 18.00 hodin. S tím, aby se mohlo uskutečnit případné druhé kolo ve čtvrtek před polední přestávkou. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. To je návrh volební komise. Ještě někdo další do procedury? Nikdo.

Zopakuji: Pan kolega Křeček navrhl, aby byl bod číslo 35, tisk 896, pevně zařazen na pátek tohoto týdne. U bodu číslo 34, tisk 894, jsou dva návrhy, to je na konec druhých čtení nebo jako pátý bod v pátek. Nejdříve bychom tedy hlasovali o jeho zařazení napevno a potom případně bychom hlasovali, že bude na konec druhých čtení. U bodu číslo 48, tisk 1009, budeme hlasovat o zařazení na konec prvých čtení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP