Neautorizováno !


 

(11.30 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod 93, kterým je

 

93.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 229/1992 Sb.,
o komoditních burzách, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 878/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo vedle pana ministra průmyslu a obchodu zaujal zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Karel Vymětal. Prosím pana poslance Karla Vymětala. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 878/3.

Otevírám rozpravu, do které zatím nemám žádnou přihlášku. Ptám se, zda se do rozpravy někdo hlásí. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Předpokládám, že nebude ani pan navrhovatel, ani pan zpravodaj chtít vystoupit se svým závěrečným slovem. Můžeme tedy přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích a já poprosím pana zpravodaje, aby navrhl postup, jak budeme dál pokračovat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, paní předsedající. Dámy a pánové, máme předložen pouze jediný pozměňovací návrh, a sice pod písmenem A poslance Michala Haška, který se týká celého komplexu. Doporučuji jedním hlasováním, abychom ho odhlasovali, a potom můžeme hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Přistoupíme k hlasování. Nejprve budeme hlasovat o návrhu pod písmenem A. Je tomu tak? Tak jste to navrhoval, pane zpravodaji. (Stanovisko zpravodaje je souhlasné, stanovisko ministra neutrální.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 148 z přítomných 191 poslanců pro 161, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Nyní přistoupíme k hlasování o návrhu zákona jako celku. Je tomu tak, pane zpravodaji? (Ano.)

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 878, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem zákona, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 149 z přítomných 192 poslanců pro 170, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu navrhovateli i panu zpravodaji a končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod 96, kterým je

 

96.
Návrh poslance Vlastimila Tlustého na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 96/1993 Sb., o stavebním spoření a státní podpoře stavebního spoření
a o doplnění zákona České národní rady č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,
ve znění zákona České národní rady č. 35/1993 Sb., ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 778/ - třetí čtení

 

Pan navrhovatel zaujal místo u stolku zpravodajů a já poprosím zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Petra Rafaje, aby rovněž zaujal místo u stolku zpravodajů. Prosím pana zpravodaje Petra Rafaje. Už je na cestě. Vidím, že zřejmě dojde ke změně v roli zpravodaje. Je tomu tak. Za pana poslance Rafaje bude zřejmě jako zpravodaj vystupovat pan poslanec Miroslav Svoboda. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 778/3.

Otevírám rozpravu, do které zatím nemám nikoho přihlášeného, a také nevidím, že by se někdo do rozpravy hlásil. Rozpravu tedy končím.

Nyní přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Teď nastala doba, kdy se své role ujme pan poslanec Miroslav Svoboda.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji, paní předsedající. Vážené kolegyně a kolegové, především se omlouvám, ale bohužel vývoj ve Sněmovně byl tak rychlý, že došlo na tento bod rychleji, než jsem předpokládal. Omlouvám se za zpoždění.

Tato novela zpřesňuje podmínky mezi klientem a stavebními spořitelnami, především ku prospěchu klientů, a zpřesňuje podmínky stavebních spořitelen, aby klient byl v lepším postavení než doposud. Po původním návrhu kolegy poslance Tlustého byl přijat rozpočtovým výborem komplexní pozměňovací návrh, se kterým se předkladatel této novely ztotožnil, pokud mám správné informace. V zásadě zpravodaj s navrhovatelem jsme v souladu s tím, že nad to je jediný pozměňovací návrh kolegy Kvapila, který mění účinnost.

Proto samozřejmě navrhuji systém hlasování takový, že bychom nejdříve hlasovali o tomto pozměňovacím návrhu, který prodlužuje účinnost, a pak samozřejmě budeme schvalovat komplexní pozměňovací návrh a zákon jako celek. Takový je můj návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Je to poměrně jednoduchá procedura. Myslím si, že pokud nemá nikdo námitek, nemusíme o ní hlasovat. Přistoupíme rovnou k hlasování.

 

Jako první budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem B pana poslance Tomáše Kvapila. Prosím o stanoviska. (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel doporučuje.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 150 z přítomných 193 pro 181, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat v hlasování. Nyní bychom měli hlasovat o čem, pane zpravodaji?

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu, který je obsažen v usnesení rozpočtového výboru pod číslem 543 ze dne 13. dubna 2005.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ve znění pozměňovacího návrhu pana poslance Tomáše Kvapila, který jsme přijali. Je tomu tak. Prosím o stanoviska. (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel stěží ano.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 151 z přítomných 193 pro 177, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Myslím si, že jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, a nyní budeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Vlastimila Tlustého na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 96/1993 Sb., o stavebním spoření a státní podpoře stavebního spoření a o doplnění zákona České národní rady č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění zákona České národní rady č. 35/1993 Sb., ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 778, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 152 z přítomných 193 pro 188, proti nikdo. Tento návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

A pan zpravodaj mě požádal o slovo. Prosím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP