Neautorizováno !


 

(14.10 hodin)

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení poslanci, navrhuji vyřadit z programu schůze bod číslo 33, návrh zákona o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních, sněmovní tisk č. 810, a současně je to bod č. 100 ve třetím čtení. Důvodem je přerušení jednání ve výboru.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. To byl vlastně původně první bod dnešního jednání, č. 33.

Nyní prosím pana poslance Kratochvíleho, připraví se pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, navrhuji přesunout bod č. 55, tisk č. 946, na závěr jednání prvních čtení z důvodu nepřítomnosti ministra zemědělství. Je na zahraniční delegaci.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, mám. Další pan poslanec Vidím a pak pan poslanec Hojda.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, pane předsedo. Paní a pánové, Poslanecká sněmovna minulý týden v průběhu projednávání druhých čtení rozhodla o tom, že bod č. 27, sněmovní tisk č. 740, je přerušen v průběhu podrobné rozpravy druhého čtení a jeho přerušení končí dnešním dnem. Proto je nezbytné tento bod dnes doprojednat, a tím jeho druhé čtení.

Navrhuji, aby bod č. 27 byl zařazen jako druhý bod dnešního jednání Poslanecké sněmovny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Myslíte - v této chvíli tady je návrh číslo 33, ten první bod, vyřadit. A vy myslíte druhý, takže on se stane prvním?

 

Poslanec Jan Vidím: Pokud hlasováním rozhodneme o tom, že bod č. 33 bude vyřazen, pak bych žádal, aby byl projednán jako první.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže 27 byste navrhl jako první bod dnešního jednání?

Teď pan poslanec Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte, abych zažádal Sněmovnu o pevné zařazení volebních bodů, a to bodů č. 105 až 108, a abychom je zařadili pevně na úterý 17. května od 18. hodiny, tak aby se případná druhá volba nebo druhé kolo voleb mohlo uskutečnit ve středu před polední přestávkou.

Předpokládám rovněž, že dnes se volební výbor dohodne na způsobu volby kandidátů pro Radu pro televizní vysílání, a mohli bychom stanovit současně volby na úterý pro všechny volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane předsedo, úterý sedmnáctého od 18. hodiny, a když tak potom další kolo?

 

Poslanec Pavel Hojda: Další kolo by bylo ve středu před polední přestávkou.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď se ale jedná o to úterý? Jsou to body č. 105 až 108.

Je to všechno? Všechny návrhy, které jsme dostali? Můžeme nyní hlasovat. Budeme hlasovat o návrzích, které vám byly tady předloženy nyní.

Ten první předložil pan poslanec Macháček. Pan poslanec Macháček navrhoval nový bod, změny v orgánech Poslanecké sněmovny, do bloku zpráv a navrhl to, když předpokládám, že panu předsedovi Hojdovi projde ten návrh, že body č. 105 až 108 budou zařazeny na úterý 18. hodinu, tak bychom, pokud to odhlasujeme, přiřadili k těmto bodům také potom v to úterý sedmnáctého po 18. hodině i další volbu, nebo to hlasování o změnách v orgánech Sněmovny, jako další bod za tím.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Macháčka zařadit další bod - změny v orgánech Poslanecké sněmovny.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu po těch volbách, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 81, přítomno 165 poslanců, pro hlasovalo 123, proti 2. Návrh je přijat. Budeme na této sněmovně rozhodovat i o změnách v orgánech Poslanecké sněmovny.

 

Další - návrh pana poslance Krákory. Ten se týkal bodu č. 33. To byl vlastně původní první bod dnešního jednání. To jsou ta nezisková zdravotnická zařízení a pan poslanec Krákora navrhuje vyřadit tento bod č. 33 i příslušné třetí čtení, což je bod č. 100. Takže č. 33 a č. 100 vyřadit z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit z pořadu této schůze tyto dva body, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 82. Přítomno 164 poslanců, pro hlasovalo 117, proti 7. Tento návrh na vyřazení bodů č. 33 a č. 100 byl přijat.

 

Pak pan poslanec Kratochvíle navrhoval, aby bod č. 55, tj. tisk č. 946, z důvodu nepřítomnosti ministra zemědělství byl zařazen až na závěr prvních čtení. Bod č. 55.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu až na konec prvních čtení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 83, přítomno 166 poslanců, pro hlasovalo 118, proti 3. Návrh byl přijat. To byl pan poslanec Kratochvíle.

 

Nyní pan poslanec Vidím. Pan poslanec Vidím navrhuje bod č. 27, který byl přerušen, tj. tisk č. 740, je to ten zákon o zvláštním příspěvku některým účastníkům národního odboje za osvobození, tento bod zařadit jako první bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod jako první bod dnešního jednání, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 84. Přítomno 166 poslanců, pro hlasovalo 138, proti žádný. Návrh byl přijat. Budeme tímto bodem začínat.

 

Poslední byl návrh pana poslance Hojdy. Navrhoval body č. 105 až 108, celou tu sérii voleb, zařadit na úterý sedmnáctého od 18 hodin.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP