(9.10 hodin)
(pokračuje Kasal)

Hlásí se někdo ještě jako další? Paní poslankyně Horníková. Prosím.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dobrý den. Vážený pane předsedající, ráda bych si dovolila navrhnout přesun bodu č. 19, sněmovní tisk 823, o územních finančních orgánech, za bod č. 35. Oba tyto body se zabývají stejnou problematikou a domníváme se, že by měly být projednávány ve stejném čase.

Čili přesun bodu č. 19 za bod č. 35 schváleného programu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, děkuji vám, paní poslankyně. Jsou nějaké další návrhy na zjednodušení našeho jednání? Pokud ne, tak vás všechny zvu do lavic k hlasovacímu zařízení, protože budeme o jednotlivých podnětech hlasovat.

Věřím, že jste všichni přihlášeni.

Ještě sděluji, že pan poslanec Doktor má náhradní kartu č. 33 a pan poslanec Pospíšil náhradní kartu č. 12.

 

Pan poslanec Fischer navrhuje zařadit bod č. 107 jako první bod v pátek odpoledne.

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 102. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 138 poslanců, z nichž 80 bylo pro a 11 proti. Bod, který navrhl pan poslanec Fischer na páteční odpoledne jako první bod, byl zařazen.

 

Jako druhá se přihlásila paní místopředsedkyně Jitka Kupčová, která navrhla jako první bod na středu příští týden do bloku třetích čtení bod 93, tisk 596.

Rozhodneme v hlasování, které má pořadové číslo 103. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 145 poslanců bylo 85 pro, 3 proti. I tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Tomíček navrhl, abychom stávající body č. 29 a 47 projednali na konci bloku prvních čtení, po dohodě s těmi, jichž se to týká.

O tomto návrhu pana poslance Tomíčka rozhodneme v hlasování pořadové číslo 104, které jsem zahájil. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 153 poslanců, 98 bylo pro, 5 proti. I tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Michal Kraus navrhuje, aby stávající bod č. 11 byl jako druhý bod v pátek odpoledne za pevně zařazeným bodem pana poslance Fischera.

Kdo s tímto návrhem pana poslance Krause souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 105) skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, 109 bylo pro, 5 proti. Tento návrh byl přijat.

 

Dále pan poslanec Michal Kraus navrhuje, aby body 22 a 26 byly projednány ve čtvrtek 17. února jako první body, po případně pevně zařazených bodech. Rozhodneme v hlasování pořadové číslo… (Nesouhlasné projevy.)

Prohlašuji toto hlasování za zmatečné a ptám se pana poslance Krause, zda to byly body č. 22 a 26.

 

Poslanec Michal Kraus: Byly to body č. 24, 25 a 26, tři body.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Jsou to tedy body č. 24, 25 a 26. O těchto třech bodech rozhodneme v hlasování pořadové číslo 107. Opakuji: body č. 24, 25 a 26 by měly být projednávány jako první body ve čtvrtek 17. února.

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, 101 byl pro, 4 proti. Návrhy byly přijaty.

 

Pan poslanec František Beneš navrhuje, aby tisk č. 664, který jsme včera vrátili do druhého čtení, byl projednán ve druhém čtení v úterý 15. února jako první bod.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 108. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 160 poslanců, 94 bylo pro, 4 proti. I tento návrh byl přijat.

 

A poslední z tohoto bloku hlasování se bude týkat návrhu paní poslankyně Horníkové, která navrhuje, aby stávající bod č. 19 byl projednán a zařazen za bod č. 35.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano" v hlasování pořadové číslo 109, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 161 poslanců, 70 bylo pro, 4 proti, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Ještě se hlásí pan poslanec František Beneš.

 

Poslanec František Beneš: Omlouvám se. Já jsem ještě navrhoval, aby třetí čtení tisku č. 664 bylo v pátek 18. února jako druhý bod.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Pan poslanec František Beneš navrhuje, aby tím, že jsme zařadili na úterý jako první bod tisk č. 664, v pátek jako první bod ve třetím čtení byl tento tisk projednán.

Rozhodneme v hlasování, které má pořadové číslo 110. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 163 poslanců, 112 bylo pro, 6 proti. Návrh byl přijat.

 

Souhlasíte-li, podrobili jsme hlasování všechny návrhy, které vzešly v naší úvodní půlhodince a které mohly být podrobeny hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP