(10.30 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 37 z přítomných 189 poslanců pro návrh hlasovalo 134 poslanců, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní přistoupíme k hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem B. Je tomu tak, pane zpravodaji?

 

Poslanec Jiří Václavek: Pokud jde o bod B, mé stanovisko je trochu komplikovanější. Bolí mě z toho dodnes hlava, neboť fiskálně i systémově tento návrh je v pořádku, pouze zde měl zaznít o rok dříve. Nemyslím si, že v současné době je politicky únosný, proto předpokládám, že není vhodné tento návrh podpořit. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vidím žádost o odhlášení. Všechny vás před hlasováním odhlašuji a prosím, abyste se všichni zaregistrovali svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 38 z přítomných 184 poslanců pro návrh hlasovalo 87, proti 76. Tento návrh nebyl přijat.

 

Vidím, že dojde ke kontrole výsledků hlasování, takže chvilku počkáme.

Zřejmě nikdo nebude zpochybňovat výsledky hlasování. Můžeme tedy podle mého názoru, pane zpravodaji, přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o odejmutí dalšího platu za druhé pololetí 2004 představitelům státní moci a některých státních orgánů, soudcům a státním zástupcům, podle sněmovního tisku 679, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahajuji hlasování. Kdo s návrhem usnesení souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 39 z přítomných 190 poslanců pro hlasovalo 138 poslanců, proti 9. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat je

 

62.
Vládní návrh zákona o změně některých zákonů v návaznosti
na realizaci reformy veřejných financí v oblasti odměňování
/sněmovní tisk 680/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal opět ministr práce a sociálních věcí pan Zdeněk Škromach a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Jiří Václavek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 680/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích v případě, že ani pan ministr, ani pan zpravodaj nechtějí využít práva svého závěrečného slova. Není tomu tak. Prosím pana zpravodaje, aby přistoupil ke stolku a provedl nás hlasováním a oznámil postup, podle kterého budeme postupovat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Kolegové a kolegyně, i zde bude relativně jednoduché hlasování, i když trochu složitější než v předchozím bodě.

Za prvé doporučuji hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru pod písmenem A mimo bodu A11. Za druhé hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Kalouska uvedeném pod bodem B. Dále hlasovat o pozměňovacích návrzích kolegy Koudelky - bod 1 a 2 zároveň, bod 3 zvlášť. Nakonec eventuálně se vrátit k bodu A11.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji za tento návrh. Ptám se, zda má někdo námitky proti navrženému postupu. Jestliže tomu tak není, nechám hlasovat o návrhu postupu při hlasování, jak jej přednesl pan zpravodaj.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto postupem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 40 z přítomných 190 poslanců pro hlasovalo 180, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy přistoupit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jiří Václavek: Dejte prosím hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod bodem A, mimo A11. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 41 z přítomných 190 poslanců pro hlasovalo 182, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Druhé hlasování by se mělo týkat opět stejného pozměňovacího návrhu kolegy Kalouska uvedeného pod bodem B. (Stanoviska nesouhlasná.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 42 z přítomných 190 poslanců pro návrh hlasovalo 84, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Další hlasování by se mělo týkat pozměňovacích návrhů pod bodem C kolegy Koudelky, a to bodu 1 a 2. (Ministr stanovisko neutrální, zpravodaj souhlasné.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Kdo souhlasí s těmito dvěma pozměňovacími návrhy? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 43 ze 191 poslanců pro hlasovalo 85, proti 7. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Nyní navrhuji hlasovat o bodu C3 rovněž kolegy Koudelky. (Ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 44 z přítomných 191 poslanců pro hlasovalo 182, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Paní předsedající, tím se stala nehlasovatelná pasáž pod bodem A11. Tím může hlasování o pozměňovacích návrzích skončit.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Přistoupíme k hlasování o návrhu jako celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změně některých zákonů v návaznosti na realizaci reformy veřejných financí v oblasti odměňování, podle sněmovního tisku 680, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

***




Přihlásit/registrovat se do ISP