(14.00 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Máme tu další návrh pana poslance Josefa Hojdara, který navrhoval vyřadit bod 15, podpora výroby elektřiny, a bod 21, silniční doprava, z programu schůze. 15 a 21. O tom budeme nyní hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 14. Přítomno 189, pro 176, proti 1. Návrh byl přijat, oba body byly vyřazeny z programu schůze.

 

Další byl pan poslanec Jiří Václavek, který mluvil o bodu 35, to je odejmutí dalšího platu. Navrhoval, abychom tento bod zařadili jako 4. bod druhých čtení. To znamená, že bod 35 by byl dnes čtvrtým bodem našich druhých čtení. Je to jasné? Hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 15. Přítomno 189, pro hlasovalo 114, proti 5. Pevné zařazení bodu 35 jsme takto provedli.

 

Pan poslanec Tomáš Dub jen podpořil vypuštění bodu 21. Ten jsme mezitím opravdu vyřadili.

 

Pan poslanec Antonín Macháček navrhl vyřadit bod číslo 11, registrační pokladny. Také navrhl bod číslo 88, což je měnový vývoj. To byla Česká národní banka. To jsou dva návrhy pana poslance Macháčka - 11 a 88. Oba navrhuje vyřadit. Budeme o tom hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 16. Přítomno bylo 189 poslanců, pro hlasovalo 174, proti nikdo. Tento návrh na vyřazení dvou bodů byl přijat.

 

Pak tady přednesl svůj návrh pan poslanec František Beneš. Jeho návrh byl zařadit mezi body 45 a 46 návrh zákona, kterým se mění zákon 406 o hospodaření energií. Je to tisk 758. To je návrh pana poslance Františka Beneše na zařazení tohoto návrhu zákona mezi body 45 a 46.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh pana poslance Beneše, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 17. Přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 50, proti 14. Tento návrh na zařazení nového bodu nebyl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Braného. Pan poslanec Braný navrhoval, abychom na závěr prvních čtení zařadili návrh zákona o nájemném, sněmovní tisk 714. Tento tisk 714, návrh zákona o nájemném, zařadit na závěr prvních čtení. To je návrh pana poslance Braného, o kterém hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 18. Přítomno 190 poslanců, pro hlasovalo 46, proti 26. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Hojda, jestli jsem to správně zachytil, jednalo se o bod číslo 75, o volbu člena NKÚ. Pan poslanec Hojda navrhoval, abychom tuto volbu konali ve čtvrtek před polední přestávkou. Je to tak. To je návrh, o kterém bychom měli hlasovat: bod číslo 75, volba člena NKÚ, volbu zařadit před polední přestávkou ve čtvrtek.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto zařazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 19. Přítomno 190 poslanců, pro hlasovalo 115, proti 4. Návrh byl přijat, volbu jsme zařadili ve čtvrtek před polední přestávkou.

 

Pan poslanec Vlastimil Tlustý navrhoval zařadit nový bod - volba vedoucího stálé delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. Do bloku voleb zařadit volbu vedoucího stálé delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy místo bývalého poslance Ouzkého. To je návrh na zařazení do bloku voleb.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 20. Přítomno 190 poslanců, pro hlasovalo 145, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Poslední byla paní poslankyně Dundáčková. To se týkalo tisku 634. Byl to původně 84. bod. Vlastně je to nový bod. Tisk 634 zařadit jako nový bod de facto na konec prvních čtení. Tak jsem to pochopil - na konec prvních čtení zařadit tento tisk. Takto zněl návrh. Budeme o něm hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tisku 634 jako nového bodu na konec prvních čtení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 21. Přítomno 190 poslanců, pro hlasovalo 70, proti 5. Tento návrh na rozšíření programu nebyl přijat.

 

Já bych se jen zeptal, jestli jsem na někoho nezapomněl, nebo jestli někdo nemá nějakou reklamaci. Pokud nikdo nic nemá, budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 35. schůze, tak jak byl písemně předložen a nyní upraven schválenými pozměňovacími návrhy. Budeme hlasovat o celém pořadu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 22. Přítomno je 190 poslanců, pro hlasovalo 97, proti 11. Návrh byl přijat. Pořad schůze byl schválen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP