(14.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Probíhá ještě kontrola hlasování. Ptám se, jestli někdo zpochybňuje hlasování. Paní poslankyně Páralová.

 

Poslankyně Alena Páralová: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, velice se omlouvám. V posledním hlasování jsem hlasovala ne, a na sjetině mám ano. Děkuji. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to opravdu zpochybnění hlasování, takže budeme hlasovat o námitce paní poslankyně Páralové. Hlasuje o námitce paní poslankyně paní Páralové.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 23. Z přítomných 192 pro 166, proti nikdo. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o celém návrhu pořadu 35. schůze Poslanecké sněmovny. Opakujeme toto hlasování o celém pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 24 z přítomných 190 pro 96, proti 23. Návrh nebyl přijat.

 

O slovo se hlásí pan poslanec Vokáč.

 

Poslanec Robert Vokáč: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, velice se omlouvám, ale nefungovalo mi v danou chvíli hlasovací zařízení, takže zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Slyšeli jsme námitku. Budeme o ní hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Vokáče, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 25 z přítomných 192 pro 114, proti 3. Námitka pana poslance Vokáče byla přijata.

 

Budeme znovu opakovat hlasování. Mám tady ještě návrhy, abych vás nechal odhlásit, takže vás všechny odhlašuji v této chvíli. Prosím všechny, kdo chtějí hlasovat, aby se znovu přihlásili. Budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 35. schůze ještě jednou. Máme nějaký problém s hlasovacím zařízením. Již funguje.

 

Takže můžeme hlasovat o celém návrhu pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout pořad, jak byl předložen, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 26 z přítomných 190 pro 96, proti 41. Návrh byl přijat.

 

Prosím o strpení, proběhne kontrola. (Probíhá kontrola hlasování.)

Je ještě někdo, kdo by zpochybnil hlasování? Pokud ne, tak konstatuji, že pořad schůze byl schválen a my můžeme začít projednávat první bod našeho programu, kterým je

 

1.
Návrh na zřízení výboru pro evropské záležitosti a stanovení počtu jeho členů

 

Výbor pro evropské záležitosti zřizuje Poslanecká sněmovna podle § 32 novely zákona o jednacím řádu a podle § 115 odst. 2 našeho jednacího řádu se výbory Poslanecké sněmovny ustavují podle zásady poměrného zastoupení. Očekávám, že v rozpravě bude přednesen návrh na počet členů výboru.

Otevírám rozpravu, do které se mi jako první hlásí pan poslanec Pavel Svoboda.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych řekl několik úvodních slov k bodu s názvem "Návrh za zřízení výboru pro evropské záležitosti a stanovení počtu jeho členů". Dovoluji si toto úvodní slovo přednést jako jeho dosavadní předseda.

Výbor pro evropské záležitosti začal pracovat na základě novely jednacího řádu, která vstoupila v platnost dnem 7. května 2004, ihned poté, co ho Poslanecká sněmovna na své 31. schůzi svým usnesením č. 1147 ustavila z výboru pro evropskou integraci. V tomto usnesení se uvádí, že se výbor pro evropské záležitosti dnem 12. května 2004 stává výborem pro evropské záležitosti, a to do 30. září 2004. Tím, že výbor pro evropské záležitosti vznikl z výboru pro evropskou integraci, měl na co navazovat. Zůstali v něm titíž poslanci, tedy řada z těch, kteří ve výboru pro evropskou integraci pracovali již ve druhém volebním období, tedy šest let, a zbytek těch, kteří byli členy výboru dva roky.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP