(18.20 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 235. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 172 přítomných pro návrh 119, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Poslanec František Pelc: Protože jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, navrhuji, abychom hlasovali o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Souhlasím. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty, podle sněmovního tisku 267, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 236. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 171 pro návrh 153, proti jeden. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji.

 

Dalším bodem je

 

21.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon číslo 147/1996 Sb.,
o rostlinolékařské péči a změnách některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 268/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo vedle pana ministra Ambrozka zaujal zpravodaj Josef Vícha. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 268/3.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Do rozpravy se hlásí pan zpravodaj.

 

Poslanec Josef Vícha: Vážený pane předsedající, vážená vládo, vážené kolegyně, vážení kolegové, vzhledem k tomu, že jsme po druhém čtení přijali pozměňovací návrh pana kolegy Zbyňka Novotného, a po konzultaci s legislativním odborem jsme se přece jenom dohodli, že bychom tentokrát neměli přijmout tento návrh, tak dávám návrh, abychom ho nepřijali. Nicméně hlasovat o něm zřejmě budeme muset.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Budeme o něm hlasovat. Stanovisko přednesete. Do rozpravy se dál hlásí kolega Novotný.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji stáhnout pozměňující návrhy, které jsem přednesl ve druhém čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, ale hlasování si tím neušetříme, budeme hlasovat jenom o jiném návrhu. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Nikdo. Rozpravu končím. Prosím pana zpravodaje, aby přednesl první návrh.

 

Poslanec Josef Vícha: Vzhledem k tomu, že pan poslanec Novotný navrhuje stažení tohoto pozměňovacího návrhu pod písmenem B, měli bychom nejdříve hlasovat o tomto návrhu. Potom bychom měli hlasovat o návrhu A paní poslankyně Miloslavy Vostré ohledně dne vyhlášení a potom o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Souhlasím.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 237. Kdo souhlasí se stažením pozměňovacího návrhu pana kolegy Zbyňka Novotného? Kdo je proti?

Z přítomných 173 pro návrh 164, proti 8. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní rozhodneme o pozměňovacím návrhu pod písmenem A týkajícím se účinnosti. Prosím stanovisko. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 238. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 173 přítomných pro návrh 164, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 147/1996 Sb., o rostlinolékařské péči a změnách některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 268, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 239. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 173 pro 161, proti 2. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Přikročíme k poslednímu dnešnímu bodu a poté vám sdělím program našeho zítřejšího jednání. Zahajuji projednávání bodu číslo 22, kterým je

 

22.
Návrh poslanců Tomáše Kvapila, Vladimíra Říhy, Radko Martínka
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb.,
o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 419/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal kolega Kvapil, kolega Krákora. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 419/3.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Slovo má paní kolegyně Emmerová.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Vážený pane místopředsedo, vážení přítomní, navrhuji stažení pozměňovacího návrhu, který je uveden v usnesení 419/3 a který jsem předkládala já. Cituji: V článku I bodu 3 v § 67 d) odstavec 3 větě první se slova "bez souhlasu" nahrazují slovy "se souhlasem".

Krátké zdůvodnění. Po konzultacích s pracovníky Úřadu pro ochranu osobních údajů a po prostudování sněmovního tisku 508, to je vládního návrhu na vydání zákona číslo 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v § 9 odstavec c) - cituji - je napsáno: citlivé údaje je možné zpracovávat, jen jestliže je to nezbytné v zájmu zachování života, dále se jedná o zpracování při zajišťování zdravotní péče, ochrany veřejného zdraví, zdravotního pojištění, národního zdravotnického informačního systému a výkon státní zprávy v oblasti zdravotnictví podle zvláštního zákona, nebo se jedná o posuzování zdravotního stavu v jiných případech stanovených zvláštním zákonem.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, paní kolegyně. O slovo požádal pan poslanec Ouzký.

Prosím chronického rušitele pana ministra Dostála. Pane ministře, uvolněte cestu, přístup k řečništi ze strany opozice.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Děkuji vám, pane předsedající. Vážená vládo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás zde ve třetím čtení ještě na chvíli zdržel krátkou úvahou a rekapitulací o osudu této zákonné normy v naší Poslanecké sněmovně. Víte, že v prvém i druhém čtení jsem upozorňoval tuto sněmovnu na to, že se jedná o nadstandardní sběr velmi citlivých dat a že se jedná o vytváření registrů, které jsou skutečně raritní a ve svém rozsahu a ve své podstatě nemají ve světě obdobu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP