(17.10 hodin)
(pokračuje Langer)

Je námitka proti tomu, abych nechal o celém tom návrhu hlasovat jako o celku? Ještě jednou opakuji: dnes pokračujeme v jednání až do 21. hodiny druhým čtením státního rozpočtu. V úterý 17. 12. první bod je bod č. 35, druhý 36, třetí 49, čtvrtý 94 a pátý bod je informace vlády o výsledcích jednání summitu v Kodani.

Pan kolega Výborný se hlásí ještě.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Pane předsedající, mám spíš otázku vůči vám jako autorovi tohoto procedurálního návrhu. Vy jste výslovně řekl, že dnes by pokračovalo druhé čtení návrhu státního rozpočtu až do 21. hodiny v naději, že do 21. hodiny všichni přihlášení vystoupí. Ale nebude-li tomu tak, kdy bude pokračovat druhé čtení státního rozpočtu? To je třeba také ještě upřesnit. Může to být po 21. hodině, ale to by muselo být řečeno, anebo zítra v 9.00 hodin. To by asi také mělo být řečeno.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vy jste strašidelný prapragmatik. Já jsem pořád naivně uvažující řídící schůze, který se domnívá, že to zvládneme do 21. hodiny. Nicméně souhlasím s vámi, že prozíravější by bylo pokusit se dokončit dnes druhé čtení bez ohledu na čas. Potom tedy předsedající, který s vámi stráví čas do pozdních nočních hodin, si zaslouží vaše poděkování a vaši úctu. Já to rozhodně nebudu. (Smích.)

Dobrá tedy. Takže modifikace mého procedurálního návrhu je dnes jednat do vyčerpání bodu 34. Dnes dokončit bod číslo 34, takto zní můj procedurální návrh.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 256. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro návrh 161, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Teď předávám slovo místopředsedkyni sněmovny kolegyni Němcové a doufám, že půjde domů dříve než před půlnocí.

Pro upřesnění možných dotazů sděluji, že zítra se bude jednat od 16 hodin, a to blokem ústních interpelací na předsedu vlády, vládu České republiky a následně na jednotlivé členy vlády. (Ve sněmovně panuje značný hluk.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, já vás poprosím o klid, abychom si ušetřili opravdu maximálně možný čas pro dnešní večer. Avizuji, že je zde 33 přihlášek do podrobné rozpravy k bodu číslo 34, do podrobné rozpravy ke státnímu rozpočtu na rok 2003. Prvním z přihlášených, kteří by měli teď tento bod, který byl přerušen, znovu zahájit, je pan poslanec Pavel Suchánek.

Poprosím vás všechny o klid. Avizuji, že prvním přihlášeným v tuto chvíli je pan poslanec Pavel Suchánek, a doufám, že se tu někde nachází a že do doby, než se všichni uklidníme a rozhodneme se, zda ho budeme poslouchat, přijde.

Vidím, že je tady a já mu dávám slovo. Znovu vás všechny poprosím… (Hluk ve sněmovně.) Než se uklidníme všichni, upozorním vás, že v žádném případě nebude dnes již hlasováno. Bude probíhat pouze podrobná rozprava k bodu, který jsem avizovala, tak jak jsme si schválili procedurálním hlasováním před malou chvílí. Prosím vážně o klid.

Prosím všechny kolegy v jednací síni o zklidnění.

Uděluji slovo panu poslanci Pavlu Suchánkovi. Prosím, abyste mu věnovali pozornost.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, přednesu krátký pozměňovací návrh: zařadit v kapitole Všeobecná pokladní správa do programu výstavba a obnova sportovních zařízení ve vlastnictví obce, v akci dostavba sportovního areálu v obci Rakvice ve výši 5 milionů korun.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji, pane poslanče, zaznamenali jsme váš pozměňovací návrh. Dalším, kdo je v pořadí, je pan poslanec Josef Bíža, po něm bude pokračovat pan poslanec Martin Říman. Prosím nyní, pan poslanec Josef Bíža má slovo. A prosím všechny o klid. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Josef Bíža: Vážená paní místopředsedkyně, členové vlády, vážení kolegové a kolegyně, dovolte mi, abych přednesl tři pozměňovací návrhy ke státnímu rozpočtu.

První pozměňovací návrh: přesunout z kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva, do kapitoly Ministerstva zemědělství 45 milionů korun na mzdy, pojištění a FKSP na činnost pozemkových úřadů, které jsou od 1. 1. 2003 delimitovány do kapitoly Ministerstva zemědělství.

Proč tento návrh podávám? Vzhledem k tomu, že od 1. 1. 2003 zmizí z povrchu zemského okresní úřady, ale pozemkové úřady zůstanou, a vláda ve svém rozhodnutí zapomněla převést - ve svém rozhodnutí 695/2002 - převést finanční prostředky na pozemkové úřady, které přešly pod Ministerstvo zemědělství, proto tento návrh činím za vládu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP