(Jednání pokračovalo v 17.05 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, ještě jednou opakuji, že byla uzavřena jak všeobecná, tak i podrobná rozprava. Byly předloženy dva návrhy usnesení, ke kterým se nyní vyjádříme hlasováním.

Prosím pana zpravodaje, aby zaujal své místo u řečniště a aby nám přednesl jednotlivé návrhy k hlasování.

 

Poslanec Jan Zahradil: Děkuji, pane předsedající. Musím předeslat, že návrh usnesení pana poslance Roučka nemám bohužel k dispozici v písemné podobě, takže bych ho vaším prostřednictvím požádal, aby ho doručil v písemné podobě. (Děje se.) Děkuji.

První usnesení, které bylo předloženo, zní: "Poslanecká sněmovna konstatuje, že vládními vyjednávači dojednané podmínky pro vstup České republiky do Evropské unie jsou neuspokojivé a neodpovídající pozici České republiky mezi ostatními kandidátskými zeměmi."

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Na žádost z pléna vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu zaregistrovali. Přikročíme k hlasování o tomto návrhu usnesení.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 253. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu? Kdo je proti?

Z přítomných 168 poslanců pro návrh 66, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Zahradil: Děkuji, pane předsedající. Druhý návrh pana poslance Roučka - budu ho číst, kdybych se zmýlil, prosím o opravení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje poděkování a obdiv českým zemědělcům za to, že přežili pro ně nevýhodné diskriminační a ponižující podmínky vyjednané Klausovou vládou k asociační dohodě s Evropskou unií v roce 1993."

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 254. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti.

Z přítomných 180 poslanců pro 88, proti 64. Návrh nebyl přijat.

 

Nevidím zpochybnění tohoto hlasování. Znamená to, že k tomuto bodu nebylo přijato žádné usnesení.

S procedurálním návrhem se hlásí pan poslanec Zahradil.

 

Poslanec Jan Zahradil: Pak zde byl ještě procedurální návrh, který tuším zazněl v modifikované podobě i od kolegy Laštůvky, a to je, aby na příští, úterní zasedání Poslanecké sněmovny byl zařazen bod s názvem Informace vlády České republiky o výsledcích kodaňského summitu Evropské unie.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: To je procedurální návrh na řazení nového bodu. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 255. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro návrh 158, proti 5. Návrh byl přijat.

 

V této souvislosti vás prosím, kolegyně a kolegové, o trochu pozornosti nad úvahou o dalším sledu našeho jednání. V tuto chvíli bychom měli pokračovat v rozjednaném bodě 34, státní rozpočet, druhé čtení. Pro vaši informaci sděluji, že je ještě písemně přihlášeno zhruba 35 kolegyň a kolegů do rozpravy. Znamená to, že bychom - sledujte prosím můj procedurální návrh - dnes pokračovali v jednání i po 19. hodině s nadějí, že do 21.00 hodin bude rozprava k tomuto bodu vyčerpána. V této souvislosti bychom přesunuli body č. 35 a 36, což jsou rozpočty Státního fondu dopravní infrastruktury a rozvoje bydlení jako první dva body našeho jednání v úterý 17. 12.

Mám otázku, na kdy by měl být zařazen - prosím pana kolegu Zahradila, aby nám sdělil svůj návrh - bod informace vlády. Osobně bych doporučoval, aby byl zařazen až po bodech 49 a 94 - státní rozpočet, třetí čtení, resp. podpůrné programy zemědělství. Berte to tedy jako mé upřesnění tohoto návrhu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP