(10.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Paní poslankyně a páni poslanci, vláda nám předložila na tuto schůzi osm návrhů zákonů se žádostí, aby tyto návrhy byly projednány v době vyhlášeného stavu legislativní nouze. Připomenu vám, že stav legislativní nouze je na žádost vlády vyhlášen do 13. září 2002.

Předložené návrhy zákonů - jedná se o sněmovní tisky 38 až 41 a pak 43 až 46 - vám byly rozdány prostřednictvím jednotlivých výborů. Podle § 99 odst. 2 našeho jednacího řádu jsem na žádost vlády rozhodl o jejich projednání ve zkráceném jednání. Současně jsem je přikázal k projednání rozpočtovému výboru, výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a zemědělskému výboru. Pro předložení usnesení těchto výborů jsem stanovil nepřekročitelnou lhůtu do 11. září 2002 do 24 hodin.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, podle § 99 odst. 4 našeho jednacího řádu máme ve stavu legislativní nouze před projednáním návrhu pořadu posoudit, zda stav legislativní nouze trvá. Navrhuji, abychom trvání stavu legislativní nouze potvrdili, a k tomuto bodu v této chvíli otevírám rozpravu. (Nikdo se nehlásí.) Pokud se nikdo k této otázce nehlásí, rozpravu končím a přistoupíme k hlasování.

Znovu vám připomenu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna potvrzuje trvání stavu legislativní nouze."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Při hlasování pořadové číslo 2 bylo přítomno 189 poslankyň a poslanců. Pro jich hlasovalo 133, proti 10. Návrh byl schválen. Sněmovna tedy potvrdila, že stav legislativní nouze trvá.

 

Sděluji, že předseda vlády pan Vladimír Špidla má náhradní kartu č. 5, ministr vnitra pan Stanislav Gross kartu č. 3 a paní poslankyně Hana Orgoníková č. 7.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 5. schůze, jehož návrh vám byl rozdán na lavice.

Já nemám žádné návrhy. Prosím, paní poslankyně a páni poslanci, abyste se k návrhu pořadu schůze v této chvíli vyjádřili.

Hlásí se předseda poslaneckého klubu ČSSD pan poslanec Milan Urban.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP