(15.10 hodin)
(pokračuje Tlustý)

A teď, kdyby se to mohl dozvědět v diskusi na téma, odkud bude rozdáváno, je tady bohorovné ticho. Nikdo nic neříká a já vystupuji z jediného důvodu. Tak, jako vše, co dělali sociální demokraté v poslední době, i toto je na dluh. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Hlásí se dále někdo do rozpravy k tomuto bodu? Není tomu tak, rozpravu končím. Ptám se pana navrhovatele, zda si přeje přednést závěrečné slovo. Není tomu tak.

Prosím pana zpravodaje, aby přednesl návrhy o kterých budeme nyní hlasovat.

 

Poslanec Antonín Macháček: Děkuji, paní místopředsedkyně. V rozpravě vystoupili dva poslanci a zazněl jeden návrh na zamítnutí. Můžeme o tom dát hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí předloženého návrhu.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 355, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro návrh na zamítnutí tohoto návrhu? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 355 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 51 a 85 bylo proti.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání tohoto návrhu. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání rozpočtovému výboru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 356 a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu k projednání rozpočtovému výboru. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 356 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 116 a 2 byli proti.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání rozpočtovému výboru a tím jsme ukončili prvé čtení tohoto návrhu.

 

Paní poslankyně, páni poslanci, jak jsem avizovala přecházíme k bloku "Zprávy, návrhy a další body". Na bod 141 je pan ministr Jiří Rusnok dnes omluven. Tím pádem tento návrh spadá na konec bloku prvních čtení. Dále by měl být bod Zpráva předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Pan předseda byl upozorněn a dostaví se do sněmovny tak rychle, jak to jen bude možné. Takže já navrhuji, abychom v tuto chvíli projednávali další body s tím, že tento bod zařadíme na pořad schůze, jakmile se pan předseda Muchka do sněmovny dostaví.

Myslím, že zcela bez problému můžeme nyní projednávat volební body, které se podle sdělení předsedy volební komise všechny projednávají ve veřejném hlasování, a dále pak uvidíme. Vidím, že se ještě hlásí pan poslanec Macháček.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, dopoledne jsem dal určitý procedurální návrh. Vzhledem k průběhu sněmovny bych ho totálně modifikoval a navrhuji pouze jedno jediné: aby bod 137, což je bod Návrh rozpočtu Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami, byl zařazen za bod 122 v programu. To je všechno. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 357, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 357 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 154 vyslovilo 84 a 14 bylo proti.

 

Nyní se tedy budeme zabývat body "Volby" a nejprve bodem 114.

 

114.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise pan poslanec Jan Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji. Vážená paní předsedající, dámy a pánové. Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. V rámci tohoto bodu volební komise ve stanovené lhůtě obdržela následující návrhy, a to pouze a výlučně od poslaneckého klubu KDU-ČSL.

Poslance Pavla Pláničku tento klub navrhuje za člena zahraničního výboru na uvolněné místo po bývalém poslanci Pavlu Tollnerovi. Pana poslance Jana Kasala navrhuje tento poslanecký klub za člena petičního výboru na uvolněné místo po bývalém poslanci Pavlu Tollnerovi. A konečně tento klub navrhuje paní poslankyni Vlastu Parkanovou za členku stálé delegace Parlamentu České republiky do Meziparlamentní unie, opět na uvolněné místo po bývalém poslanci Pavlu Tollnerovi. 27. listopadu byly tyto návrhy rozeslány všem poslaneckým klubům.

Pokud se během volebního období uvolní místo v orgánech Poslanecké sněmovny, pak Poslanecká sněmovna zvolí v souladu se zákonem 90/1995 Sb., o jednacím řádu, nového člena většinovým způsobem. Jednací řád nestanoví způsob hlasování, dosud však složení v orgánech sněmovny vždy probíhalo veřejným hlasování. Proto také navrhuji, aby i tato volba proběhla stejným způsobem - veřejně pomocí hlasovacího zařízení. Doporučuji, aby byla vedena rozprava k navrženým kandidátům a poté, aby sněmovna hlasovala o kandidátech na členy orgánů, a to o každém zvlášť.

Paní předsedající poprosím vás, abyste otevřela rozpravu k tomuto návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Není tomu tak, rozpravu končím. Budeme hlasovat.

 

Poslanec Jan Vidím: Budeme tedy hlasovat o jednotlivých kandidátech na členy příslušných orgánů sněmovny.

Za člena zahraničního výboru je navržen poslanec Pavel Plánička.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já vás na žádost pléna všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

 

V hlasování pořadové číslo 358 rozhodneme o zařazení pana poslance Pavla Pláničky do zahraničního výboru.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 358 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 358 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 125 vyslovilo 115, jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Za člena výboru petičního je navržen poslanec Jan Kasal.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 359 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 359 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 134 vyslovilo 125 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: A konečně za členu stálé delegace Parlamentu České republiky do Meziparlamentní unie je navržena poslankyně Vlasta Parkanová.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 360 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 360 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 137 vyslovilo 106 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna zvolila členem zahraničního výboru poslance Pavla Pláničku, členem výboru petičního poslance Jana Kasala a členkou stálé delegace do Meziparlamentní unie poslankyni Vlastu Parkanovou. Tím tento bod můžeme ukončit.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Tím končím projednávání tohoto bodu.

Dalším bodem je

 

115.
Návrh na volbu člena Správní rady Ústřední pojišťovny Všeobecné zdravotní pojišťovny

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise pan poslanec Jan Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji za udělené slovo. Dámy a pánové, ve stanovené lhůtě volební komise obdržela od poslaneckých klubů následující návrhy. Stanislav Grospič - návrh klubu KSČM, Lubomír Mikš - návrh klubu Unie svobody. 2. prosince roku 2001 skončilo volební období členovi správní rady Stanislavu Grospičovi. Jedná se o volbu jednoho člena.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP