(11.30 hodin)

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, návrhy usnesení padly dva a tyto návrhy oba dva jsou ucelené. Máme tedy před sebou dvě hlasování. Protože jednací řád nám ukládá, že sněmovna v prvním čtení rozpočet za jeho základní údaje buď schválí, nebo doporučí vládě jeho přepracování, navrhuji, abychom v prvém hlasování hlasovali o usnesení, které nám předložil rozpočtový výbor, to je usnesení, které v části I začíná slovy "schvaluje základní údaje návrhu zákona o státním rozpočtu", pak následují tyto údaje. V části II je přikázání jednotlivých kapitol výborům, tak jak je obvyklé.

V případě nepřijetí tohoto návrhu usnesení bychom hlasovali o návrhu pana kolegy Kalouska, který ještě jednou přečtu a který zní, že: "Poslanecká sněmovna neschvaluje základní údaje návrhu zákona o státním rozpočtu na rok 2002 a doporučuje vládě plánované příjmy z Fondu národního majetku použít na snížení státního dluhu."

Žádné jiné návrhy jsem nezaznamenal.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji vám, pane poslanče. Všechny vás odhlašuji a žádám vás o registraci.

Budeme nejprve hlasovat o usnesení, které doporučil Poslanecké sněmovně rozpočtový výbor:

I. schvaluje základní údaje státního rozpočtu na rok 2002,

II. přikazuje kapitoly k projednání jednotlivým výborům.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 4 je z přítomných 194 poslanců pro 134, proti 37. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme s usnesením rozpočtového výboru vyjádřili souhlas.

 

Myslím si, že další návrh pana poslance Kalouska je už v tomto případě nehlasovatelný. Končím proto projednávání prvního čtení státního rozpočtu, blahopřeji panu ministru financí, děkuji zpravodaji Vlastimilu Tlustému. Končím projednávání prvního bodu dnešního jednání 40. schůze.

Druhým bodem je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon číslo 13/1993 Sb., celní zákon, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 887, třetí čtení.

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal opět ministr financí Jiří Rusnok a zpravodaj rozpočtového výbor pan poslanec Ivan Pilip. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 887/7.

Než otevřu rozpravu, hlásí se ještě pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL.

 

Poslanec Jan Kasal: Pane místopředsedo, žádám o 15minutovou přestávku.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Na žádost klubu vyhlašuji 15minutovou přestávku do 11.50 hodin. Je to tedy 17 minut.

 

(Jednání přerušeno v 11.33 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP