(13.30 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování 325. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 325 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 39 a 84 bylo proti.

 

Budeme tedy hlasovat o variantě B. Stanovisko předkladatele negativní, zpravodaje neutrální.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 326. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 326 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 51 a 87 bylo proti.

 

Poslanec Martin Kocourek: Tím bychom mohli zakončit blok 5 - zdanění právnických osob. Můžeme přejít k bloku 6 na str. 28 - společné zdanění manželů. Zde máme dva komplexní návrhy, kolega Tlustý, kolega Pilip. Pokud budou souhlasit, mohli bychom rozhodnout mezi nimi, ale teď je řeknu v pořadí, v jakém byly podány, protože tam nevidím velkou příčinnou souvislost čísel, času atd. Doporučuji hlasovat nejdříve o bodu 6.1 a dále a poté o bodech 6.2 kolegy Pilipa.

Stanovisko předkladatele k 6.1 negativní, stanovisko zpravodaje neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 327. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 327 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 54 a 111 bylo proti.

 

Budeme tedy hlasovat o 6.2. Stanovisko předkladatele je negativní, zpravodaje záporné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 328. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 328 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 43 a 118 bylo proti.

 

Poslanec Martin Kocourek: Tím bychom zakončili blok 6 a přistoupíme k bloku 7 na straně 29 - připočitatelné položky (potrestání dlužníků). Zde máme dva komplexní návrhy kolegy Tlustého a kolegy Chytky, přičemž kolega Chytka je variantní ve variantě A, B. Doporučuji hlasovat v pořadí, jak byly podány. První kolega Tlustý, případně kolega Chytka varianta A, případně varianta B. Tři hlasování.

Stanovisko předkladatele k variantě 7.1 záporné, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 329. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 329 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 91 a 48 bylo proti.

 

Poslanec Martin Kocourek: Pokud kolega Chytka uzná, jeho návrhy jsou nehlasovatelné. Tím bychom zakončili blok 7. Přikročíme k bloku 8 - spotřební daně.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já chvíli počkám, pane zpravodaji, protože vidím, že je zde značný zájem o výsledky hlasování. Mezitím s procedurální poznámkou pan poslanec Pilip.

 

Poslanec Ivan Pilip: Já se, paní předsedající, omlouvám, ale já jsem z vašeho uvádění bodu měl pocit, že se jedná o orientační hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já jsem určitě neřekla, že se jedná o orientační hlasování, pane poslanče, protože pan zpravodaj řekl, že budeme hlasovat podle toho, jak tyto body padly. Dávala se stanoviska navrhovatele i zpravodaje, jednalo se o hlasování naostro.

Pan poslanec Pešek má procedurální přihlášku.

 

Poslanec Pavel Pešek: Já jsem ještě neviděl sjetinu, ale zpochybňuji hlasování, protože jsem hlasoval "ano" a chtěl jsem hlasovat "ne".

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Pešek vznesl námitku proti tomuto hlasování. Budeme tedy hlasovat o námitce pana poslance Peška.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 330. Ptám se, kdo souhlasí s námitkou pana poslance Peška. Kdo je proti této námitce?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 330 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 128 a 14 bylo proti.

 

Prosím o klid v Poslanecké sněmovně. Budeme znovu hlasovat o návrhu 7.1 pana poslance Tlustého. Ještě předtím dávám slovo k procedurální poznámce panu poslanci Pilipovi.

 

Poslanec Ivan Pilip: Dávám ke zvážení, paní předsedající, jestli není možné tyto tři návrhy, které řeší podobnou problematiku, dát napřed orientační hlasování a potom hlasovat v pořadí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, já to bohužel nemohu udělat, protože jednací řád hovoří velmi jasně o tom, ve kterých případech je možné provést orientační hlasování, a jsou to skutečně případy, kde se návrhy liší v množství, čase, jsou to zkrátka číselné rozdíly, nikoliv podobná problematika. Bohužel vám v této věci nemohu vyhovět.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o bodu 7.1. Prosím ještě jednou stanoviska. Stanovisko pana ministra je negativní, zpravodaje doporučující.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 331. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 331 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 101 a 40 bylo proti.

 

Poslanec Martin Kocourek: Kolega Chytka uznal, že v tom případě jeho návrhy nezapadají a jsou nehlasovatelné, takže se dostáváme k bloku 8 - spotřební daně. Je zde návrh kolegy Tlustého pod bodem 8.1.

Stanovisko pana ministra negativní, zpravodaje neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 332. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 332 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 173 vyslovilo 62 a 83 bylo proti.

 

Poslanec Martin Kocourek: Tím bychom ukončili blok 8 - spotřební daně. Přistoupíme k bloku 9 - zákon o účetnictví, který předložil kolega Sobotka pod bodem 9.1 a dále. Zpravodaj doporučuje, navrhovatel rovněž doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 333. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 333 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 173 vyslovilo 168 a nikdo nebyl proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP