(13.40 hodin)

Poslanec Martin Kocourek: Jsme před blokem 10 - ostatní, který má 19 stran. Dávám na zvážení sněmovně, zda chce pokračovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, já jsem jednání nepřerušila, takže pokračujeme.

 

Poslanec Martin Kocourek: Jak chcete.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Předseda poslaneckého klubu KSČM má slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Paní předsedající, pane předsedo, pane předsedo vlády, paní a pánové. Já musím ale dát návrh na přerušení tohoto jednání k vyhodnocení zatím přijatých pozměňovacích návrhů, protože to považuji za účelné a klub se k tomu chce sejít. Zvažuji, jakým způsobem tu přestávku v tuto chvíli modifikovat. Nejsem domluven s žádným jiným z předsedů klubů, ale předpokládám, že nejméně třičtvrtě hodiny bude potřeba.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, já dám o tomto vašem návrhu hlasovat - ale prosím, pane poslanče Filipe, můžete mě vnímat? Já dám hlasovat o vašem návrhu na přerušení tohoto bodu, ovšem prosím s tím, že bezprostředně po přerušení tohoto bodu bych ještě dala slovo předsedovi volební komise, aby vyhlásil blok voleb, protože je to schváleno jako poslední bod před polední přestávkou. Po bloku voleb by byla vyhlášena polední přestávka spolu s prodlouženou přestávkou pro vaše jednání. Poté bychom pokračovali odpoledne tímto bodem. Souhlasíte, aby ten návrh tedy byl tímto způsobem? Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Souhlasím. Pokud je to i s polední přestávkou, tak stačí půl hodiny.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže polední přestávka plus půl hodiny pro váš klub. Dobře. Vzhledem k tomu, že jsme uprostřed projednávání tohoto bodu, já musím nechat o přerušení tohoto bodu hlasovat vzhledem k tomu, že tam bude vložen bod další, a to jsou tajné volby.

Takže na základě návrhu pana poslance Filipa v tuto chvíli dám hlasovat o návrhu na přerušení tohoto bodu s tím, že po tomto přerušení bude projednán ještě bod 102 schváleného pořadu schůze a v přerušeném bodu se bude pokračovat bezprostředně po ukončení polední přestávky.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 334 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 334 tento návrh byl přijat, prosím o klid, když se z přítomných 173 pro vyslovilo 153 a 2 byli proti.

 

Dalším bodem je

 

102.
Návrh na volbu předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví

 

Bod je přerušen pro konání druhého kola tajné volby. Předseda volební komise Jan Vidím se dostaví k řečništi, aby zopakoval kandidáty, kteří postoupí do druhého kola.

Paní poslankyně, páni poslanci, prosím o klid. Ta polední přestávka bude již brzo.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážená paní předsedající, vládo, dámy a pánové. Dovolte mi pouze zopakovat kandidáty, kteří postoupili do druhého kola tajné volby předsedy stálé komise Poslanecké komise pro bankovnictví. Jsou to páni poslanci Martin Kocourek a Ivan Pilip.

Paní předsedající, požádal bych vás, abyste přerušila tento bod a zahájila projednávání bodu 105.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, chystám se tak učinit. Přerušuji projednávání tohoto bodu. Zahajuji projednávání bodu 105, kterým je

 

105.
Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování likvidátora Fondu dětí a mládeže

 

a prosím opět pana poslance Vidíma, aby se ujal slova.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji. Pouze připomínám, že v tajném hlasování budeme rozhodovat mezi dvěma kandidáty na likvidátora Fondu dětí a mládeže, což jsou paní Danuta Trnková a pan Pavel Žák. Hlasování je technicky připraveno.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Prosím ještě pana poslance Vidíma, aby sdělil, dokdy budou rozdávány hlasovací lístky.

 

Poslanec Jan Vidím: Já bych požádal, aby lhůta na vydávání hlasovacích lístků byla stanovena do 14.00 hodin.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže hlasovací lístky budou vydávány do 14.00 hodin.

Vyhlašuji tedy polední přestávku plus lhůtu na jednání poslaneckého klubu KSČM, a to do 15.15 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP