(15.50 hodin)

Poslanec František Chobot: Přistoupíme k hlasování o bodu B2.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska? (Ministr Lachnit - Stanovisko k B2 souhlasné. Zpravodaj - Souhlasné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 217 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 217 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovilo 117 a 48 bylo proti.

 

Poslanec František Chobot: Dále budeme hlasovat o bodu B3.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska? (Ministr Lachnit - Stanovisko k bodu B3 nesouhlasné. Zpravodaj - Rovněž nesouhlasné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 218 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 218 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovili 3 a 168 bylo proti.

 

Poslanec František Chobot: Dalším bodem k hlasování je bod B4.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Petr Lachnit: Stanovisko k B4 nesouhlasné.

 

Poslanec František Chobot: Rovněž nesouhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 219 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 219 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovil jeden a 165 bylo proti.

 

Pane zpravodaji, zaslechla jsem z poslaneckých lavic, že tento návrh byl nehlasovatelný. Tím, že nebyl přijat, nedošlo k žádné chybě. Nicméně i já se domnívám, že pravděpodobně tento návrh nebyl hlasovatelný. Nicméně pokračujte, pouze prosím, abyste v dalších bodech zkontroloval, zda jsou všechny návrhy hlasovatelné.

 

Poslanec František Chobot: Teď jsme u bodu B5 a B6, ty jsou nehlasovatelné, protože jsou totožné s bodem A, který jsme schválili. Dále přistoupíme k hlasování o bodu B7.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska. (Ministr Lachnit - Stanovisko k B7 nesouhlasné. Zpravodaj - Rovněž nesouhlasné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 220 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 220 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 179 nevyslovil nikdo a 172 bylo proti.

 

Poslanec František Chobot: Přistupujeme k hlasování o bodu B8.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Petr Lachnit: Stanovisko k bodu B8 nesouhlasné.

 

Poslanec František Chobot: Nesouhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 221 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 221 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 179 nevyslovil nikdo, 166 bylo proti.

 

Poslanec František Chobot: Přistoupíme k hlasování o bodu B9.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Petr Lachnit: Stanovisko souhlasné.

 

Poslanec František Chobot: Rovněž souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 222 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 222 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovilo 111 a 58 bylo proti.

 

Poslanec František Chobot: Body B10 a B14 spolu souvisejí, B14 je spíše legislativně technická úprava, a byl-li tedy schválen bod F3/I a F3/II, nelze o obou těchto bodech hlasovat. Přistoupíme tedy k hlasování o bodu B11.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska? (Hlasy: Nelze!)

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Petr Lachnit: Nelze hlasovat vzhledem k tomu, co už bylo schváleno.

 

Poslanec František Chobot: Ano, rovněž se tak se to týká bodu B12, o kterém se rovněž nedá hlasovat, protože byl hlasován B2. Posledním hlasováním je bod B13.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska. (Ministr Lachnit - Stanovisko je nesouhlasné. Zpravodaj - Rovněž nesouhlasné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 223 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 223 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovili dva a 168 bylo proti.

 

Poslanec František Chobot: Protože jsme vyčerpali všechna hlasování týkající se pozměňovacích návrhů, je možné hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o podpoře regionálního rozvoje, podle sněmovního tisku 470, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 224 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 224 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovilo 121 a 49 bylo proti.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Blahopřeji panu ministrovi a děkuji panu zpravodaji.

 

Paní poslankyně, páni poslanci, nyní budeme pokračovat v jednání dnešní schůze. Vzhledem k tomu, že byly vyčerpány všechny body, které byly v pořadí pevně zařazeny na jednání dnešního dne, budeme pokračovat blokem prvních čtení podle schváleného pořadu schůze. Dalším bodem je bod 60 schváleného pořadu schůze, kterým je

 

60.
Návrh poslanců Václava Krásy, Josefa Janečka, Augustina Bubníka a dalších
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví
některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech
a organizacích České a Slovenské Federativní Republiky, České republiky
a Slovenské republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 596/ - první čtení

 

Návrh jsme obdrželi jako sněmovní tisk 596 a stanovisko vlády k němu jako tisk 596/1. Prosím, aby předložený návrh za navrhovatele uvedl pan poslanec Václav Krása.

 

Poslanec Václav Krása: Vážená paní předsedající, vážení členové vlády, dámy a pánové, dovolte, abych vás jménem navrhovatelů seznámil s jednoduchou novelou zákona č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích ČSFR, ČR a SR, ve znění pozdějších předpisů. Nadále budu používat termín lustrační zákon.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: (Reakce na permanentní hluk v sále:) Promiňte, pane navrhovateli. Myslím, že za takto vysokého hluku v sále není opravdu možné jednat. Chtěla bych poprosit všechny diskutující poslance a poslankyně, aby svoji diskusi ukončili či v ní pokračovali mimo jednací sál Poslanecké sněmovny. Ještě jednou prosím o klid. Pane navrhovateli, pokračujte.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP